USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Prof. Dr. Alper Şener: 'Pandemi bitti demek düşüncesince henüz erken'

Hastanelerin güneş tacı servisleri ve koyu iş ünitelerinde yatan parasız sayısının az daha sıfıra indiğini kail Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alper Şener, “Önümüzdeki devirde dünyanın tek durumunda bundan sonra bunama ve kapanma olmayacaktı anc

Prof. Dr. Alper Şener: 'Pandemi bitti demek düşüncesince henüz erken'
15-06-2022 11:03
İlk namına Çin'in Wuhan kentinde tanıdık ve dü buçuk yılı fazla süredir hepsi dünyayı tesiri dibine düzlük güneş tacı virüs (Covid-19) salgını ile ilgilendiren sağlam aşırı uzman, pandeminin aşırı geçenlerde endemik bir vaziyete geleceğini belirtiyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) kabilinden meydana getirilen açıklamada, Covid-19 virüsünün HIV, sıtma, verem denli endemik olabildiği fakat virüsün ne derece müddet elan dolaşımda kalacağını kestirim etmenin hala ağır bulunduğu tabir ediliyor. Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, mevzuyla ilgilendiren icra ettiği açıklamada pandeminin bitişinden konuşmak düşüncesince henüz erken bulunduğunu belirterek, salgınının ağız ağıza sona erdiğini anlayabilmek düşüncesince önümüzdeki evvel teşrin ayını ayraç etti.

Korona virüsü servisleri ve koyu görev yatış oranında sayının enikonu düştüğünü kaydeden Prof. Dr. Şener, önümüzdeki çağda dünyanın tek durumunda güneş tacı virüsü önlemleri çerçevesinde kısıt veya kapanma beklemediklerini söyledi.

Maymun çiçeği virüsü kendisince da bilgelik verici Prof. Dr. Şener, taklitçi çiçeğinin güneş tacı virüs denli evren genelinde yılgı birlikte bunalım oluşturmayacağını belirtti.

"Hastanelerde peçe zorunluluğu sürmeli"

Pandemi ile ilgilendiren evren genelindeki yılgı durumun hala ortadan kalkmadığını kail Prof. Dr. Alper Şener, bu nedenle sayrılarevi denli riskli bölgelerde hala peçe zorunluluğunun sürdüğünü tabir etti. Şener, "Korona virüsü servislerimiz bundan hakeza az elan yersiz diyebiliriz. Yoğun bakımlarda da Covid tanılı marazlı sayımız az elan sıfıra indi. Pandeminin evvel başladığı çevrim birlikte yana, 6-7 ay öncesini mukayese aldığımızda caba aşırı güzel durumdayız fakat sayrılarevi denli riskli bölgelerde hala peçe ile gezinme zorunluluğumuz bitmeme ediyor. Çünkü pandemi süreci ile ilgilendiren evren genelinde de yılgı gidiş ortadan kalkmış değil. Bugün hala İngiltere, Almanya, Amerika ve bizlere DOĞRU devletlerde de Omicron varyantının madun tipleri pençesi altındalar. Ülkemiz düşüncesince yılgı birlikte gidiş namevcut fakat hastanelerde uyanıklık ıpıssız bitmeme ediyor. Bu durumun da birlikte müddet elan bitmeme etmesi gerekiyor" niteleyerek konuştu.

"Pandemi bitti demek düşüncesince henüz erken"

Pandeminin bitişi düşüncesince evvel teşrin kocaoğlan ve şita mevsimini ayraç fail Prof. Dr. Şener, "Kış devri gribal enfeksiyonların münteşir olma devri vaktiyle baştan birlikte Covid-19 enfeksiyonunda kıpırdanma görülecek olursa, ona müteveccih teyakkuzumuz sürüyor. Hala elan servislerimiz kapatılmış değil ve halis muhlis personel tedbirler çerçevesinde çalışmaya bitmeme ediyor. Yaz çağında de bu kışa müteveccih manevra ve egzersiz yapıyoruz diyebiliriz. Kış çağında de ilkin eylül, evvel teşrin ayından itibaren ülkemize doğacak bulunan acemi varyantların da tırmanış seyrine bakacağız. Henüz pandemi bitti diyemiyoruz. Diyebilmemiz düşüncesince virüsün endemik bir vaziyete gelmesi lazım, kısaca Covid-19 virüsünün öteki teneffüs yolu virüsleriyle ayrımsız seyirde olması lazım. Şu an Covid-19 virüsü öteki teneffüs yolu virüslerine mucibince elan düşüt ölçüde fakat eylül-ekim ayını ortada olmaksızın birlikte bilinçlilik beyan kılmak aşırı zor. Bu sebepten dolayı de pandemi bitti, endemiye devir gerçekleşti demek düşüncesince henüz erken" dedi.

"Toplu ulaşımda peçe takmakta yarar var"

Toplu ulaşımda peçe müstear zorunluluğunun kaldırılmasının vatandaşları rehavete sokmaması, ilkin taraftar rahatsızlığı mevcut ve riskli grupta mevcut vatandaşların peçe takmayı sürdürmesini referans fail Şener, "Toplu ulaşımda peçe takmakta yarar var. Özellikle 65 gözyaşı üstü ve taraftar rahatsızlığı mevcut yurttaşlarımızın hepsi hareketli bölgelerde peçe takmalarını referans ediyoruz. Özellikle Avrupa Birliği devletlerinde tanıdık Omicron varyantının madun tipleri, elan evvela gördüğümüz Omicron varyantlarından az buçuk elan farklı. Avrupa devletlerinde hastaneye yatışlar ve koyu görev servislerinde kıpırdanmalar başladı. Türkiye düşüncesince hakeza birlikte gidiş bahis konusu değil fakat mücehhez da edinmek lazım" dedi.

"Maymun çiçeği virüsü, Covid-19 denli global birlikte bunalım oluşturmayacaktır"

Korona virüs denli evren genelinde yılgı birlikte bunalım oluşturmayacağını belirttiği taklitçi çiçeği virüsü kendisince da mütekellim Prof. Dr. Alper Şener, "Maymun çiçeği virüsünün Covid-19 denli aeresol ve teneffüs eliyle dağılma ihtimali düşüt belki denli görünüyor. Bu virüs endemik namına Afrika ve Avrupa kıtasında görülmeye başlandı. Bu durumla ilgilendiren de önemsiz önlemler kabul kılmak geçişsiz fakat güneş tacı virüste bulunduğu denli evren genelinde birlikte bunalım oluşturacak denli görünmüyor. Öte taraftan taklitçi çiçeği virüsü DOĞRU temasla bulaşıyor. Daha aşırı ölmüş değinme ve farkına varmadan bulaş denli kavramlara nazarıitibar kılmak lazım. Bazı riskli yerler var; saunalar, spor tesisleri gibi. Bunlar bizim nazarıitibar etmemiz müstelzim konular. Ülkemizdeki kuşkulu olgulardan da artı hadise çıkmadı. Maymun çiçeği virüsünün Covid-19 denli yahut benzer birlikte bunalım oluşturmayacağı kanaatindeyim" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler