USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pektusta 17 yaş sınırı: 'Tedavide tam olarak başarılı oluyoruz'

Pektus Farkındalık Haftası'nda dünyanın ciharıyek yanından hekimler ameliyatları seyrederek operasyonlar kendince bilgelik sahibi iktisap etmek düşüncesince Türkiye'ye geldi. Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, “17 yaşından ilk ayırt edilirse cerrahi müdahale dı

Pektusta 17 yaş sınırı: 'Tedavide tam olarak başarılı oluyoruz'
25-06-2022 13:04

Halk ortada kunduracı yahut güvercin göğsü şekilde tanıdık göğsün içe çökük ve ya dışa çıkmış olması durumlarını tabir fail pektusa erinç farkındalık peyda etmek üzere rastgele sene 20 - 26 Haziran Pektus Farkındalık Haftası'nda muhtelif etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede Pektus Derneği ile Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi işbirliğinde hastanede pektus hastalarına çalışkan yayınla cerrahi müdahale yapıldı.

Ameliyatlar kendisince bilim sahibi iktisap buyurmak olup, ülkesinde infaz düzeltmek talip Libya, Pakistan denli dünyanın nice ülkesinden Türkiye'ye mevrut hekimler de ameliyatları takibat fırsatı yakaladı. Hastalığa müteveccih açıklamalarda mevcut Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Yiyit ve Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, er teşhisin önemine ilgi çekti. Prof. Dr. Yiyit ve Prof. Dr. Yüksel, gayrimenkul dışından hekimlerin ameliyatları takibat buyurmak düşüncesince Türkiye'ye gelmesinin alım çalım donör bulunduğunu tabir ederken, Türkiye'nin esenlik dalında ehemmiyetli başarılar sağladığına aksan yaptı.

“Birçok cerrahın gelip Türkiye'de öğrenmesi değer verici”

Göğüs bölümünde içeriye çarpıklık ve ya hariç yönde çıkıklık durumlarının pektus şekilde tabir edildiğini özetleyen Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Koordinatör Başhekimi, Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Nurettin Yiyit, pektus rahatsızlığının çocuklarda er ayırt edilmesi dair anne babalara ehemmiyetli görevler düştüğünü belirtti. Prof. Dr. Yiyit, “Aslında pektus döş kafesinin biçim bozukluğu, toplumda baş döndürücü sık, doğan rastgele 300 çocuktan birinde görüyoruz. Ülkemizde de baş döndürücü sık, bugüne derece bu cerrahi müdahale açıkça yapılıyordu bundan sonradan boğunuk yapılabiliyor. Dünyada da düpedüz bu mevzuda yalan sahibi bulunan cerrahların bir fazla fazla ülkemizde, pektusla ait farkındalık haftası bu hafta, gayrimenkul dışından müşterek derinti operatör bugün burada misafirimiz, sabahtan ameliyatlar yapıldı. Bir baş döndürücü bebek yaşlarındaki gencin burada döş kafesi türü düzeltildi. Birçok cerrahın gelip Türkiye'de öğrenmesi bence değer verici, bu işin en dobra yapıldığı ülkelerden, merkezlerden bir tanesi iktisap buyurmak değer verici. Vaktinde ve vaktiyle yapıldığı devir ara sıra ameliyata güçlü ister kalmayan işlemlerle bu iş çözülüyor” ifadelerini kullandı.

“17 yaşından ilkin ayırt edilirse cerrahi müdahale dışı tedavide yüzde yüz başarı”

Pektus ameliyatları dair baş döndürücü deneyimli müşterek ad bulunan ve hastalığın er ayırt edilmesinin otama noktasında iri ehemmiyet taşıdığını özetleyen Pektus Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Yüksel, “Türkiye'de 300 bine yaklaşan bütün hastalanmış var, güvercin göğsü de bin doğumda müşterek görünüyor. Genetik bulunduğunu biliyoruz ancak kromozomlarda müşterek sapaklık şu asal derece bulunmuş değil. Hastalığın ameliyatla tedavisi ağız ağıza SGK kabilinden karşılanıyor. 17 yaşından ilkin bu çor ayırt edilirse tığ cerrahi müdahale dışı tedavide yüzde yüz başarılı oluyoruz. Onun düşüncesince ailelerin evlatlarının göğüslerine bakmaları lazım. Nasıl skolyoz düşüncesince sırtına bakıyorlar, göğsüne de bakıp çıkıklık, çöküklük mevcut mı, bizim çocuğumuzda öbür çocuklardan müşterek ayrımlılık mevcut mı, bunun gerçekli incelenmesi gerekli. Annelere babalara baş döndürücü ehemmiyetli müşterek fariza düşüyor. Çocukta şayet çöküklük mevcut ise bu çöküklük kalbe de edisyon yapıyor, bu evlatların er yorulmasına, soluk nefese kalmasına etmen oluyor” dedi.

“Arkadaşlarının birlikte üstlerini boşaltmak istemiyorlar”

Pektus hastalığı mevcut çocuklarda özgüven problemleri ve toplumsallaşma sıkıntıları olabildiğine ilgi çekici Prof. Dr. Yüksel, “Havuza, denize bundan sonradan kullanmak istemedikleri devir asal babaların şüphelenmesi lazım. Bu dallar elan sonradan dostlarının birlikte üstlerini boşaltmak istemiyorlar. Ülkemizde ecnebi hekimlere de bu eğitimi veriyoruz. Şu anda Irak'tan, Libya'dan Pakistan'dan, Fas'tan mevrut tabip arkadaşlarımız var, uzmanlar bu ameliyatı öğrenip özlük memleketlerinde gerçekleştirmek istiyorlar. Gurur verici, benim de baş döndürücü hoşuma gidiyor. En 20 ülkeye gidip bu ameliyatı yapmış olup öğrettim. Bu kırgınlık kalple ait sıkıntıları tetikleyebilir, çökme kalbe edisyon yapıyor zira o kişide his yetmezliği, aritmiler denli emraz ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle bu hastalanmış grubunun müşterek an ilkin otama olması gerekiyor” biçiminde konuştu.

“Türkiye'de nice tabip evren kalitesinin en yukarı seviyesinde”

Libya'dan pektus ameliyatları dair kendini imar düzeltmek düşüncesince Türkiye'ye mevrut Dr. Husam Enaami şu şekilde konuştu: “Canlı ameliyatları takibat şansı bulduk, bire müşterek sürede özlük deneyimlerimizi aktarma buyurmak düşüncesince ve ayrıksı insanların deneyimlerini uymak düşüncesince etkinlikler var. Türkiye'de nice hastanedeki doktor, bu mevzuda evren kalitesinin en yukarı seviyesindeler. Buradaki bazısı ameliyatları önceki el gördüm, bunları özlük ülkeme götürerek uygulayacak olmaktan neşe duyuyorum, bu iri müşterek imkan”

“Burada öğrenip ülkeme taşıyacağım”

Ülkesinde de nice hastanın bu nedenle namına başvurduğunu tabir fail Pakistan'tan Türkiye'ye mevrut Dr. İmran Tahir, “Cerrahi dışındaki teknikleri burada öğrenip ülkeme taşıyacağım. Hastalar, cerrahiye ister kalmadan cerrahi dışı da otama olabilecek. Böyle müşterek düzenleme olduğunda rastgele devir geleceğim. Burada öğrendiklerimiz benim ve tabip dostlarım düşüncesince baş döndürücü kıymetli” sanarak konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler