USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pediatrik Cerrahi Bölümü Gaziantep’te hizmete başladı

Türkiye'de meydana getirilen istatistiklerde evlat ölümlerinin en çok yaşandığı illerden bir tanesi yerine belirlenen Gaziantep'te, Pediatri Kalp Damar Cerrahi kısmı hizmete başladı. Son 3 günde 3 güzel cerrahi müdahale meydana getirilen bölümle evlat ölümler ve il dışına sev

Pediatrik Cerrahi Bölümü Gaziantep’te hizmete başladı
29-09-2021 16:56

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğünün girişimleri ile Gaziantep Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde Pediatri Kalp Damar Cerrahisi kısmı açılarak hizmete başladı. Son 3 günde birisi 6 maaş edinmek neredeyse 3 bebeği cerrahi müdahale fail kadroya İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. Numan Ali Aydemir dayanaklık geçirmek verdi.

Kentte bundan sonradan Pediyatrik Kardiyoloji ameliyatlarının gerçekleşeceğini tamlayan İl Sağlık Müdürü Dr. umut Mutlu Tiryaki, hastanenin site haricinde yer vilayetler ve Suriye'ye de hizmet edeceğini söyledi.

İl Sağlık Müdür Dr. Tiryaki, “Yeni şeyler üretme, kazandırma ve afiyet dalında hâlâ ileriye iletmek yerine müşterek ekip icraat yürüttük. Bu çalışmalarımızdan müşterek tanesinde meyvesini zaman alıyoruz, şuan Gaziantep'imizdeki Cengiz Gökçek Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde zaman ilimizde önce kat Kalp Damar Cerrahisi dalında müşterek düzentileme yürütüldü. İstanbul Siyami Ersek Hastanesi'nden Numan hocamızın katkılarıyla Pediatrik Kalp Damar Cerrahisi dalında ameliyatlar gerçekleştirildi. Bu bundan sonradan ilimizde bitmeme edecek müşterek süreç, hocamız bizlere refakat geçirmek düşüncesince geldi hâlâ sonrada müşterek ekip ameliyatlara da haremlik edecekler. İlimizde bundan sonradan Pediatrik Kardiyolojik dalında ameliyatlar gerçekleştirebilecek düzeye geldik. Bu çabucak Gaziantep içre değil çevredeki öbür illere ve Suriye'ye de hizmet verebilecek durumdayız” dedi.

“Anne çocuk ölümlerinde az buçuk sıkkın müşterek iliz”

Anne ve çocuk ölümlerinde az buçuk sıkkın müşterek il olduklarını kaydeden Tiryaki, “Hastalarımızı maatteessüf değişik illere atıf ediyorduk, zaman sebebiyle inşallah bunların iri müşterek bölümünü ilimizde çözebilecek bir hale geleceğiz. İlimiz maatteessüf ana çocuk ölümlerinde az buçuk sıkkın müşterek il. Bebek ölümlerinin başlangıcında da prematüreden sonradan bu kimse ihtisas rahatsızlıkları geliyordu, deminden bundan sonradan bunları ilimizde gerçekleştirebilecek olmamız bizim düşüncesince iri müşterek yarar durumuna mevrut olacak” ifadelerini kullandı.

Ameliyat ekibinde mevcut Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Arif Çetin'de ameliyatları gerçekleşen ayrıntılar üzerine bilgiler vererek operasyonların kalburüstü geçtiğini kaydetti.

Bölgenin en iri toy doğan koyu bakımına ehil büyüklük hastanesi olduklarını tamlayan Başhekim Uzm. Dr. Fatma Coşkun ise burada doğan evlatların sağlıksız küsurat tedavilerini bütünlemek müşterek numara hedefleri olduklarını tabir ederek, il dışına sevklere bariyer olacaklarını söyledi.


Hizmete oluşturulan bölümle ait arkalamak düşüncesince İstanbul'dan mevrut Prof. Dr. Numan Ali Aydemir'de, gerekseme duyulduğunda 1,5 saatlik mesafede olduklarını kaydetti.

Prof. Dr. Aydemir, “Bu müşterek proses ancak başlanmış olması elhak en ehemmiyetli adımdı. Bu etaba derece mevrut olması Sayın İl Sağlık Müdürümüzün, Başhekimimizin iradeleri ve destekleri ile gerçekleşen müşterek olay. Burada müşterek baş yaptık, devamının geleceğini düşünüyorum zira bura tevellüt payı enikonu efdal bulunan müşterek ilimiz başkaca hicret oranında müşterek tomar bulunduğu müşterek ilimiz. Kısa müşterek koordinasyonla bu arada bura aşırı DOĞRU müşterek gelecekte dışarıya pestil sevkini gerekseme duymayan, kendiliğinden yeten müşterek özek olacak. Bizde elimizden geldiğince ve gerektiği derece burayı desteklemeye bitmeme edeceğiz” biçiminde konuştu.

Resul Yanbul

İLGİLİ HABER
Şehir hastaneleri afiyet yükünü alıyor kent hastaneleri afiyet yükünü alıyor
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler