USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Pandemide evren güzel duyusal düşüncesince Türkiye'ye koştu

ISAPS çeşidinden meydana getirilen "Global Survey 2020 Raporları"na göre, Türkiye, dünyada en baş döndürücü bedii cerrahi meydana getirilen 5. iklim olurken, en baş döndürücü koku alma organı estetiği, bunu liposuction, meme, cezaevi etrafı estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu iz

Pandemide evren güzel duyusal düşüncesince Türkiye'ye koştu
18-03-2022 12:34
İstanbul

Uluslararası Estetik Cerrahi Derneği'nin (ISAPS) "Global Survey 2020 Raporları"na mucibince Türkiye, pandemi çağında dünyada en baş döndürücü bedii cerrahi meydana getirilen 5 ülkeden bir tanesi oldu.

Sosyal hayatın nice piyasasının ağır biçimde sekteye uğramış bulunduğu pandeminin geçmiş senesinde afiyet dalında mecburi sıfır ameliyatların hepsi ertelendi, hastaneler Kovid-19 endişesiyle en baş döndürücü çekinilen mekanlar durumuna geldi.

Ülkelerin kapanmaları zımnında afiyet turizminin de ağır biçimde etkilendiği bu zamanda Türkiye, bedii ve plastik cerrahide de cerrahi sıfır bedii işlemlerde de faiz gösterdi. Bu büyüme, ISAPS'ın evren çapında meydana getirilen şümullü araştırmasında da ortaya konuldu.

Araştırmanın sonuçlarına bağlı AA muhabirinin sorularını cevaplayan ISAPS Başkanı Prof. Dr. Nazım Çerkeş, ISAPS'ın dünyada bedii cerrahi ve cerrahi sıfır operasyonların tahmini sayılarının saptanması dair küresel sormaca eden biricik yapılış bulunduğunu söyledi.

Çerkeş, bundan dolayı anketin hayattaki en ehemmiyetli iletişim araçları kuruluşları çeşidinden başvuru yerine benimseme gördüğünü belirterek, çalışmanın çabucak plastik cerrahlar çeşidinden cevaplandırıldığı düşüncesince öbür branşlarca meydana gelen işlemlerin tahmini sayısını göstermediğini, beklenen sayıların belirtilenden baş döndürücü şimdi efdal olabileceğini aktardı.

Prof. Dr. Çerkeş, bedii cerrahi ve kozmetik işlemlerde akıbet zamanlarda derece derece kalan nezdinde trend bulunmasına mukabil 2020'nin raporunda pandemi nedeniyle, cerrahi müdahale ve muamele sayılarında nezdinde geçmiş yıla mucibince düşme bulunduğunu fakat 2021'deki raporda muamele sayılarının tamamı dünyada ağır miktarda artacağını düşündüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"2020 ISAPS Global Surveyi'nde rakamlara baktığımızda Türkiye'nin 5. tam bulunduğunu görüyoruz. Daha geçmiş zamanlarda devletler genelinde 8 ila 10. sıralarda arazi almaktaydık. Türkiye'nin bu yükselişini bedii işlemler düşüncesince emlak dışından mevrut pestil sayısındaki ağır artışa bağlıyorum. Ülkemizdeki plastik cerrahların başarısı, şifahane ast yapımızın çelimli ve nitelikli olması ve kompetitif fiyatlar Türkiye'yi bedii cerrahi afiyet turizminde öne çıkardı. Önümüzdeki zamanlarda bu ivmenin artarak bitmeme edeceğini ve emlak dışından mevrut pestil sayılarının şimdi da artacağını sanıyorum."

"Pandemiye mukabil bölüm yüzdelik 1,8'lik nezdinde faiz sağladı"

ISAPS Hasta Güvenliği Kurulu Üyesi Prof. Dr. Akın Yücel de bedii işlemlerin pandemiye mukabil yükselişinin peşinde nezdinde iki etken olduğuna ayraç ederek, bu süreçte seyahat, eğlence, giysi, cevahir kıl payı alışverişlere ayrılan payın bedii işlemlere aktarıldığını, başkaca eve kalınan sürecin devir problemi olanlar düşüncesince nezdinde imkân doğurduğunu aktardı.

Prof. Dr. Yücel, araştırı sonuçlarına bakılınca cerrahi olan/olmayan tamamı bedii işlemler temel alındığında rastgele şeye mukabil bu sektörün yüzdelik 1,8'lik nezdinde faiz gösterdiğinin anlaşıldığına dikkati çekerek, şu detayları verdi:

"Zorunlu sıfır tamamı ameliyatlar kıl payı bedii cerrahi ameliyatlarının da durdurulduğu bu devre cerrahi işlemlerde yüzdelik 10,9'luk nezdinde azalmaya sefer açtı. Bu rakamın kapanma süreleri dikkate alındığında şimdi efdal olması beklenirdi fakat insanoğlu bedii cerrahiye bu süreçte derin istem gösterildi. Cerrahi sıfır işlemler ise klinik ortamlarda yapılması ve kliniklerin baş döndürücü çelimsiz müddet kapatılması zımnında pandemiden etkilenmemiş görünüyor. Hatta 2019'a mucibince yüzdelik 5,7'lik nezdinde artma yalan konusu."

Pandemide en baş döndürücü burunlar düzeltildi

Türkiye'de en yoğunlaştırılmış meydana getirilen bedii cerrahi ameliyatının koku alma organı estetiği olmayı sürdürdüğünü fakat akıbet tutanağa mucibince geçmiş 5 ameliyatta sıralamanın değiştiğinin görüldüğünü tamlayan Yücel, bu ameliyatları, koku alma organı estetiği, liposuction, emcek büyütme, menfez etrafı estetiği ve yüze yağ enjeksiyonu halinde sıraladı.

Prof. Dr. Yücel, "Rapora göre, tamamı bedii işlemler dikkate alındığında Türkiye dünyada en baş döndürücü muamele meydana getirilen 5. diyar durumunda. Cerrahi sıfır işlemlerde evren sıralamasında ise botoks, dolgu ve mezoterapilerin de arazi almış bulunduğu enjekte edilebilen işlemler sıralamasında evren dördüncüyüz." niteleyerek konuştu.

En baş döndürücü pestil Almanya'dan geldi

Türkiye'de bedii işlemlerin yüzdelik 25,8'ini emlak dışı hastaların oluşturduğunu ve şişman bölümünün firmalar aracılığıyla geldiğini özetleyen Yücel, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Hastalar, en baş döndürücü Almanya, İngiltere ve Fransa'dan geliyor. Buralar derin Türk nüfusun ve müteşebbis iş insanlarının yaşamış bulunduğu ülkeler, enerjik nezdinde afiyet turizmi de var. Orta Doğu ülkelerinin şimdi geride olması mucize fakat bu da saç ekiminde plastik cerrahların payının ıvır zıvır olması halinde yorumlanabilir. Bilindiği kıl payı saç ekimi sahası plastik cerrahlar ve dermatologlar çeşidinden yapılması gerektiğine mukabil doktor olmayanların yavuz baş döndürücü sayıda muamele meydana getirdiği baş döndürücü şişman nezdinde limonluk altı bölüm durumunda."

"Pandemide kişilerin kendileriyle ilgilenmesi talebi arttırdı"

Avrupa Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Boardu (EBOPRAS) ve Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği (TPRECD) İkinci Başkanı Prof. Dr. Cenk Demirdöver de bu raporda Türkiye'nin bedii cerrahinin en yoğunlaştırılmış yapıldığı 10 ülkeden bir tanesi bulunduğu düşüncesince arazi aldığını, fazladan birtakımı işlemlerde geçmiş 5'te bulunduğunu dile getirdi.

Bu sonuçların şaşırtı olmadığını aktaran Demirdöver, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Kovid-19 pandemisinin er dönemlerinde verdiği belirsizlikle dayanıklı baş döndürücü insan ameliyatsız işlemler de müdahale iktisap etmek kıl payı bedii ameliyatlardan ırak durdu. Bu çağda tığ plastik cerrahlar yerine acele ameliyatlar ve ur ameliyatlarını gerçekleştirdik. Ancak kovid aşısının bulunması, dehalet önlemlerinin yaygınlaşmasıyla beraberce anlaşılan protokoller dahilinde bedii ameliyatlara baştan başlandı. Pandemi sürecinde kişilerin kendisiyle ilgilenmeye şimdi nezdinde tomar devir bulmuş olması bedii ameliyatlara olana talebi az buçuk şimdi artırmış olabildiği kanaatindeyim."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler