USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Okan Buruk: 'Liderlik koltuğundayız, burada kalmak istiyoruz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, İstanbulspor maçının arkası sıra meydana getirdiği açıklamada, "Liderlik koltuğundayız. Burada kalmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de bugünden hâlâ güzel iktisap etmek zorundayız. Bunu da kesin ortak biçimde biliyoruz" dedi.

Okan Buruk: 'Liderlik koltuğundayız, burada kalmak istiyoruz'
25-12-2022 23:08

Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında Galatasaray evinde karşılaşmış bulunduğu İstanbulspor'u 2-1 yenik etti. Maçın peşi sıra planlı matbuat toplantısında açıklamalarda mevcut Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk,

"Bugün karşılaşma önceleri isteğimiz, hayalimiz, devir böylecene reis adına bu haftayı reis bitirmekti. Maçın böylecene bunu yaşadık. Biraz sonuç 10 dakikadaki hem hile adına hem rakibe verdiğimiz konuş adına bunu az buçuk çirkin müşterek biçimde yaşadık. Yüzde beniz yengi luğu yaşayamadık. Böyle maçlar ve hakeza skorla olacak. İlk yarının 40 dakikalık bölümünde aşırı yüksek oyandık. Gol pozisyonları vardı, direkten dönen toplar vardı. İkinci nısıf henüz muvazeneli geçti. 3. golü bulmamız gerekirdi. 3. golü bulsaydık henüz er maçı bitirebilirdik. Duran küresel gol yedik. 2-1 olunca hem rakibi hile içinde karışma ettik, tığ de az buçuk edisyon dibine girdik. Son 10 çağ ve ilkin yarının 5 dakikalık kısmı haricinde umumi adına Galatasaray ekibi oyunu henüz aşırı domine eden, henüz aşırı konuma giren taraftı. Günün böylecene 3 nokta ile bitirdik. Liderlik koltuğundayız. Burada kalmak istiyoruz. Bunun düşüncesince de bugünden henüz güzel kazanmak zorundayız. Bunu da kesin müşterek biçimde biliyoruz" biçiminde konuştu.

"Sinirlenmemin nedeni, havadan müşterek biçimde büyük gördü"

Uruguaylı topçu Lucas Torreira'nın soluk büyük görerek cezalı hale düşmesinin hatırlatılması dair Buruk, "Sinirlenmemin nedeni, havadan müşterek biçimde büyük gördü. Hakemin öbür taraftan çıkartmak istedi, onun ortadan çıkacağım demesi, büyük görmüş oldu ve cezalı hale düştü. Buna sinirlendim. Bazen oyuncular yazı yapar. Onla ilgilendiren şeyimiz de yok. Bu hafta cezalı eğlenme düştü. Cezalı bulunan tek oyuncuyu tek yere götürmüyoruz. Burada durum idman yapıyor. Burada durum öbür arkadaşlarla beraberce idman yapacak" niteleyerek karşılık verdi.

"Taktiksel müşterek yeğleme bulunduğu düşüncesince Sefervovic'i değerlendirmedik"

İsviçreli topçu Haris Seferovic düşüncesince ise Okan Buruk, "3 devir ilkin yürek maçımız vardı. Orada onu denedik. Bütün oyuncularımıza müddet vermeye çalışıyoruz. Bugün ona müddet vermedim. Orada Mertens'i önde kıymetlendirmek istedim, hareketliliğinden çevre ve oyunu yönetmesinden dolayı. Taktiksel müşterek yeğleme bulunduğu düşüncesince Sefervovic'i değerlendirmedik. talih ulaştığında kendini tanıtlama kılmak zorunda. O da, tığ de bunu istiyoruz. Bundan sonraları henüz güzel olma şansı onun elinde. Daha aşırı çalışacağız. 3 adet santrforumuz var. Burada müşterek yarışma var. En güzel bulunan çıkıp oynayacak. Hala Seferovic'e güveniyoruz, kısmet da vereceğiz" ifadelerini kullandı.
Sakat futbolcuların durumlarıyla ilgilendiren de mütekellim Buruk, "Midtsjö'nün vaziyeti kusursuz muhtemelen değil. Oynayabilecek niteleyerek düşünüyoruz. Kazımcan'ın oynayamayacağını düşünüyorum. Icardi ile ilgilendiren alan çalışmalarına başladı. Yakında adım adım şişko çalışmalara da başlatmayı düşünüyorum. Onun düşüncesince erek adına seçtiğimiz karşılaşma Ankaragücü maçı adına görüyoruz. Her oyuncuya ihtiyacımız var" dedi.

"Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun dayanak noktası olmaları"

Kadrodaki eksiksiz oyunculara güvendiklerini kail Okan Buruk, "Süre alıyorlar en güzel biçimde uğraş etmeye çalışıyorlar. Belli oyuncular üstünden bunu kumanda etmek bana hata geliyor. Belki güzeşte seneden artan hasaralar var. Kadro aşırı değişti. Geçen yılın tesirleri Galatasaray takımının üstünde bitmiyor. Sezon başı bunu ortadan bozmak düşüncesince geldik. Bir taraftan ruh bilimsel adına bunu yenmeye çalışıyoruz müşterek taraftan değerli olmaya çalışıyoruz. Taraftarlarımızdan beklentimiz ne olursa olsun dayanak noktası olmaları. Bütün oyuncularımıza dayanak noktası olmalarını isteyeceğim" dedi.

Belçikalı topçu Dries Mertens'in can alıcı kullanmasının sorulması dair Buruk, "Özellikle sonuç antrenmanda duran ferde çalışıyoruz. Dün de Mertnes ile çalıştık. Bu her daim çalıştığımız müşterek şey. Burada atışı eden aşırı ehemmiyetli oluyor. Bugün Mertnes aşırı ehemmiyetli kornerler kullandı. Bugün de bundan dü adet gol bulduk. Sezon başlangıcında köşe atışı gol bulamadık. Bu açıdan sevinçliyiz. Oyun içindeki golleri de atarsak henüz aşırı sevineceğim" niteleyerek laflarını tamamladı.

Oğuzhan Ort - Enes Gümüş
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler