USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Öğrencilere sınav öncesi fast food uyarısı

Hafta sonu yapılacak bulunan darülfünun imtihanı öncesinde özelikle tagaddi dair tavsiyelerde ve uyarılarda mevcut Prof. Dr. Canan Hecer, “Gençlerimiz ortada baş döndürücü bir tomar yayılmış bulunan fast food yiyecek alışkanlığının bu süreçte kesilmesi lazım. Son günlerde

Öğrencilere sınav öncesi fast food uyarısı
16-06-2022 17:03

Milyonlarca mektepli bu hafta sonu yapılacak bulunan darülfünun imtihanı ile geleceklerini belirleyecek önce adımı atacaklar. Yıllarca hazırlanılan sınav öncesi hem kalan düşünce bununla beraber tagaddi trendleri ilişkin başvuru ve uyarılarda mevcut Prof. Dr. Canan Hecer, başta fast food tüketimine ilgi çekti. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Canan Hecer, öğrencilerin sınav kaygısı ile ilgili, “Sınav kaygısının gerçek sebebi muvaffakiyetsizlik korkusudur. Doğru dozda düşünce iyidir. Sizi çalışmaya iter. Ama ilavesi başlangıç ağrısı, işkembe bulantısı, toplumdan tenkil kabilinden olumsuz etkisinde bırakır yaşatır. Burada en ehemmiyetli benek herhangi müşterek şeyden önce müspet düşünmek. Bunun hemen yaşamda müşterek etap bulunduğunu benimseme ederek hemen elimizden geldiği kadarını yapmalıyız. Burada ailelere de müşterek tomar iş düşüyor aslında. Çocukların üstünde sınav kaygısını yükseltecek konuşmalardan ırak durmalıyız” dedi.

“Fast food alışkanlığı kesilmeli”
Sınav öncesi yiyecek içme-içme alışkanlıklarına da yer veren Prof. Dr. Canan Hecer, dışarıda fast food tüketiminin bu süreçte kesilmesi icap ettiğini hatırlatarak, “Genç evlat dışarıda müşterek tomar müşterek araba fast food tüketiyor. Sınav öncesi bu alışkanlıklarını kesmeleri gerekir. Son günlerde başlangıç döndürücü yağlı, başlangıç döndürücü mayonezli, bozulmaya yatkın, dışarıda müşterek tomar beklemiş köfte ve tavuk kabilinden ürünleri müşterek tomar yeğleme etmesinler. Çünkü besin zehirlenmesi kendisine akıbet çağda biliyorsunuz ki rota virüs enfeksiyonu müşterek tomar yaygın. Şiddetli cır cır ve işkembe bulantısı ile karşımıza çıkan müşterek enfeksiyondur. Aynı sürede biberli de yapar. Sınav öncesi hakeza müşterek bilinçlilik ile karşılaştığınızda demoralize olursunuz, marazlı kendisine sınava odaklanamazsınız. Bu sebepten dolayı behemehâl dışarıda yiyecek alışkanlıklarını kessinler” biçiminde konuştu.

“Sınav sabahı behemehâl müşterek kahvaltı”
Nasıl beslenilmeli noktasında da tavsiyelerde mevcut Canan Hecer, “Hafif, protein ağırlıklı beslenmeye ehemmiyet versinler. Sınav sabahı behemehâl müşterek kahvaltı yapsınlar. Kahvaltısız gitmesinler ve o kahvaltıda behemehâl haşlanmış yumurta, az buçuk peynir, kepekli yahut birlik buğday ekmeği tüketebilirler. Sıkılmış sonuç suyu içebilirler. Çay içeceklerse belirgin müşterek çay olabilir” sanarak konuştu.

“Ani glikoz krizine bariyer kazanmak gerekiyor”
Basit şeker hastalığı hastalığı tüketimi kararı ansız şeker hastalığı hastalığı düşüşlerine de ilgi çekici Hecer, bunun önüne devrolmak düşüncesince sonuç önerisinde bulunarak, “Tabii ki de beynin yakıtı şeker hastalığı hastalığı şu demek oluyor ki glikoz. Yani tığ glikoz aldığımızda beynimiz çalışıyor yalnız sade şeker hastalığı hastalığı değil. Bir zerre çikolata yediğimizde yahut kesin şeker, o enstantane sizin glisemik indeksinizi yükseltir ancak azalma müşterek tomar çabuk mümkün ve müşterek tomar çabuk acıkırsınız. Bunun hesabına meyve, birlik tahıllı makarnalar yahut ekmekleri yeğleme edebilirler. Çünkü sınav haset ansız glikoz krizine bariyer kazanmak gerekiyor” dedi.

“Yeme arzusu olmayanlar zorlanmamalı”
Son kendisine da yiyecek arzusu sıfır insanların ilişkin gidilmemesi icap ettiğini aktaran Hecer, “Özellikle anksiyete dediğimiz vakadan ve düşünce bozukluğundan çevre değişik tepkiler oluyor. Ya iştiha müşterek tomar artıyor yahut yiyecek arzusu olmuyor. Yemek istemeyeni zorlamamak lazım. Zorlamak dar teper filhakika bol şeyler yemeleri kifayetli olacaktır” niteleyerek laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler