USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Obezite tedavisinde mide balonu ve botoks birlikte uygulanabiliyor'

Doç. Dr. Murat Kanlıöz, "Geliştirdiğim ve makul hastalara uyguladığımız bu yöntemde, mide botoksu ve mide balonu işlemleri birlikte uygulanıyor. Mide çıkışına cerrahi olmaksızın fizyolojik serum enjeksiyonu yapıyoruz. Eş zamanlı namına botoks da yapıyoruz. Fakat bunu yaparke

'Obezite tedavisinde mide balonu ve botoks birlikte uygulanabiliyor'
12-01-2022 14:29

Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahı ve Obezite Uzmanı Doç. Dr. Murat Kanlıöz, mide balonu ve botoksun birlikte uygulanmış olduğu formül dair açıklamalarda bulundu. Kendi soyadını vererek geliştirdiği 'Kanlıöz Tekniği'nin, 16 gözyaşı üstündeki makul değme hastaya uygulanabileceğini tamlayan Doç. Dr. Kanlıöz, "Benim geliştirdiğim ve makul hastalara uyguladığımız bu yöntemde mide botoksu ve mide balonu işlemleri birlikte uygulanıyor. Mide çıkışına cerrahi olmaksızın fizyolojik serum enjeksiyonu yapıyoruz. Eş zamanlı namına botoks da yapıyoruz. Fakat bunu yaparken kuruluş açısı, derinliği ve ne katmanlara botoks uygulanacağı başarıda belirleyici deli dolu fiil oluyor. Yaş aralığında rastgele bir kısıtlamamız yok. Hastanın 16 yaşın üstünde olması yeterli. Uyumlu hastaların ortalamasını aldığımızda hastalarımız sayı farkı yüzdelik 18 kilogram verdi. En aşırı kilogram verici hastamız cisim ağırlığının yüzdelik 35'ini kaybetti. 6 ay süresince izleme ettiğimiz hastalarda bu neticelere ulaştık. Mideyi kabul etmek hesabına seçenek tedavi yöntemlerine yönelme arayışı ile bu yöntemin güzel akıbet verdiğini keşfettik. Bu yöntemi karşı kat uygularken 150 denli makul hastayı tedavi sonuna denli izleme ettik. Tedavilerin böylelikle zayıflayamayan parasız yoktu. Bu yöntemimiz arsıulusal hakemli bir dergide de arazi aldı. Bu tekniğe 'Kanlıöz Tekniği' adını verdik. Cerrahi kısıtı bulunan yahut cerrahiden rahatsız bulunan hastalarda bu yöntemi uygulamakta rastgele bir bariyer yok" biçiminde konuştu.

“İstenildiği denli et, tavuk ve testis yenilebilir”

Hastaların dalgın bir halde istediği kabil yemeye bitmeme etmesinin muvaffakiyet şansını düşürdüğünü kail Doç. Dr. Kanlıöz, “Obezitenin oluşumunda ya beslenmeyle ait ve ya aileyle ilgili ve sosyokültürel alışkanlıklar kabil nice amil var. Yetiştiği fasile yapısı, büyüdüğü içtimai mevzi nice amil obeziteyi tetikliyor. Obezite tedavilerinde hastalar bizimle temasını kopardığında muvaffakiyet şansımız azalıyor. Hastanın kafasındaki idrak banko ‘Ben bu işlemi yaptırdıktan sonradan istediğim kabil yiyip içmeye bitmeme ederim' olmamalı. Hasta likit şeker, şeker, buğday, arpa pirinci kabil karbonhidrat içeren ürünleri bitirse fark aşırı az tüketmelidir. Bu metotta şurası söylemem gerekir; bir insan karbonhidrat ve diyabet hastalığı tüketmediği takdirde isterse günde 5 kilogram et fark bitirse ve ya günce 20 kıta testis yese fark kilogram almaz, tersine vermeye bitmeme eder. Hastanın bu mevzuda bizimle mevzun olması aşırı önemli. Hasta ısrarla diyabet hastalığı ve karbonhidrat tüketmediği müddetçe banko kilogram vermektedir" dedi.

“Hasta kilogram veremiyorsa nedeni pilor bozukluğu olabilir”

Bazı hastaların kilogram vermesinin önündeki engelin mide çıkışında arazi düzlük pilor bozukluğundan kaynaklandığını kail Doç. Dr. Kanlıöz, problemi belirleme ettikten sonradan muvaffakiyet oranının yüzdelik 200 arttığını söyledi. Doç. Dr. Kanlıöz, “Bir yıl içinde kısaca 180-190 kat iç görüm yaptım. Tekniğimden ilkin bu hastaların bir bölümü kilogram veremiyordu. Daha sonradan kilogram veremeyen hastalarıma yaptığım iç görüm görüntülerini tekerlek tekerlek kâffesi bilgileri ile incelemeye başladım. Uzun incelemelerim kararı birtakımı hastalarda mide çıkışının pilor denilen, mide ile bumbar arasındaki bağlantıyı sağlayıcı kısmın makul olmadığını gördüm. Pilor yapısı gergin hastalarda yenilenler çabucak bağırsağa geçiyor ve elden endoskopik tedavi işe yaramıyordu. Ek bir bilinçlilik gerçekleştirmek gerekiyordu. Şu anda botoksa ek namına pilorda yaptığımız muamelat ile beraber bizim başarımız yüzdelik 200 oranında arttı. Daha ilkin kilogram veremeyen hastalarımız da kilogram vermeye başladı. Bu uran de geçenlerde tarafımca isimlendirilecek ve yayınlanacak" sanarak konuştu.

Doç. Dr. Kanlıöz, laflarını şöyleki tamamladı: "Vücut Kitle Endeksi aşırı faziletli bulunan birtakımı cerrahiye giriş şansı sıfır hastalarımıza bu yöntemi ferah ferah uygulayabiliyoruz. 12 sayaç kesat sonrası iç görüm yapıyoruz. Kan sulandırıcı çare kullanıyor ise 5 çağ süresince bu ilacı kesmeli. Kestikten sonradan bir çağ öncesinde tün ezanı sayaç 10'dan sonradan bir bilinçlilik yiyip içmiyor. Endoskopide midede işlemi yapmamıza bariyer çirkin ur ve ya tümör, deli dolu nezif ve enfeksiyon kabil ahval bulunmayan ise bu tekniği uygulayabiliyoruz. Tarama yapmış oluyoruz. Bir nevi parasız iç görüm check-up'ından esbak oluyor. Uyguladıktan sonradan hastayı kısaca 2 sayaç rüyet altında tutuyoruz. 2 sayaç sonradan parasız günce hayatına dönüyor. Hastanede yatış olmuyor".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler