USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mutluluğun yolu dosdoğru sosyal ilişkilerden geçiyor

Klinik Psikolog Mehmet Büyükçorak, "Harvard Yetişkin Gelişimi Çalışması'na layıkıyla çabucak dosdoğru familya evlilikleri olanlar ve sosyal alım satım içinde olanların elan bahtiyar bulunduğu görüldü." dedi.

Mutluluğun yolu dosdoğru sosyal ilişkilerden geçiyor
06-01-2023 13:08
İstanbul

Harvard Üniversitesi çeşidinden meydana gelen "Harvard Yetişkin Gelişimi Çalışması" mutluluğun sırrı üzerinde ezber bozan neticeler ortaya koyuyor. Kapitalizm çağlarında kut henüz baş döndürücü maddesel varlıklarla eşitlenirken, 75 yıldan derinlemesine ortak süredir bitmeme fail araştırmanın sonuçlarına göre, mutluluğa revan yolda en ehemmiyetli etkenlerin başlangıcında dosdoğru sosyal münasebat geliyor.

Dijitalleşmenin de sonuç devirde insanoğlu yaşamına derin ortak biçimde girmesi ile beraberce kut ve sosyal medya konusu dünyanın önde mevrut araştırmacılarının mihrak noktası şeklinde mevrut halde bulunuyor. AA muhabirinin sorularını yanıt veren Klinik Psikolog Mehmet Büyükçorak, sosyal medya çağlarında kut üzerinde meydana getirdiği açıklamada kapitalizmin geldiği etapta dünyada kut tanımının değiştiğini söyledi.

Mutluluğun ortak vakitler ortak fasile bina buyurmak yahut bahçeli, avlulu ortak evde hayatta olmak kabilinden anlamlar taşıdığını tamlayan Büyükçorak, bugün ise mutluluğun henüz ortak tomar görünmek, verilmek ve beğenilmek kabilinden algılandığının altını çizdi.

Büyükçorak, artı psikoloji açısından ortak diğeri düşüncesince yanıt beklemeden esenlik yapmanın insanı en bahtiyar fail nesne olduğuna ayraç ederek, ilmek açısından bakıldığından zekat kabilinden ibadetlerinden varlığına dikkati çekti.

İnsanoğlunun gün süresince daima diğeri insanlarla alışveriş şeklinde yaşamına bitmeme ettiğine yer veren Büyükçorak, yalnızlaştırmanın evvelce ortak azap metodu adına kullanıldığını anlattı.

Mutluluğun sırrı dosdoğru sosyal ilişkilerde

Mehmet Büyükçorak, Harvard Üniversitesi çeşidinden meydana getirilen dünyanın en derinlemesine soluklu kut araştırmasına müteallik bilgiler vererek, "Harvard Yetişkin Gelişimi Çalışması"nda 724 bireyin 75 yıldan ortak tomar süredir strateji edildiğini ve insanda mutluluğa etmen bulunan kriterin sanıldığı kabilinden bolluk yahut koltuk devlet kabilinden kriterler olmadığının görüldüğünü belirtti. Büyükçorak, hala bitmeme fail çalışmaya gereğince çabucak dosdoğru fasile evlilikleri olanların ve sosyal alışveriş içerisinde olanların bahtiyar bulunduğunun keşfedildiğini dile getirdi.

Bugünkü sosyal medya kullanımının geldiği noktanın bu metotları andırdığını tamlayan Büyükçorak, şunları söyledi:

"Akıllı telefonu alıp döşek odamıza gittiğimiz devir birisinin azap yapmasına icap kalmıyor; kendimizi uykudan yoksun bırakıyoruz. Harvard Studies'de çıkan makaleye göre, çokbilmiş telefonların yaymış bulunduğu gökçe erke beynin arkadaki rüyet ile ilişik alanına 'daha şems nite uyuyorsun' mesajı veriyor. Bu da uykuya engel bulunduğu düşüncesince siz ahit 23.00 ile 01.00 ortada saf adına yayılan melatonin hormonunu alamıyorsunuz. Almadığınız devir ne oluyor? REM uykusu denilen derinlemesine kesiksiz uykuya giremiyorsunuz. Bu bulunmadığı devir da güneş ortamında yaşadığımız önemsiz travmatik vakaları beynimizdeki nöronlar dobra işleyemediği düşüncesince devrisi güne de ayrımsız nesne bitmeme ediyormuş kabilinden oluyor. Teknolojik ortak cihazı on paralık kapatmadan çalışıyor kabilinden düşünün. Isınmaya etmen olur. REM uykuya giremediğiniz düşüncesince dinlenmişlik ıssız de olmuyor. Daha bitap ve adale ağrıları bulunan ortak kişiye dönüşüyorsunuz. Böyle ortak insan, erinçsiz ortak ıssız mevcut iken diğeri ile ne dosdoğru ortak alışveriş kurabilir?"

Mutluluk ve gidiş birbirine karıştırılıyor

Yalnızlığın biçimsiz etkilerinin en elleme Kovid-19 çağında deneme edildiğinin altını çizen Büyükçorak, o devirde kişilerin birbiriyle bağlantıyı koparmamak düşüncesince görüntülü görüşmeler yaptığını fakat bunun on paralık ortak devir esas görüşmelerin hesabına geçemediğini vurguladı.

Büyükçorak, depresyon teşhisi yaşlarının 1960'larda 29 iken bugün 25'in dibine düştüğünü anlatarak, bunun en iri nedenlerinden birinin küsurat ruhsal gerilim miktarı ve henüz değerli olma hevesi bulunduğunu söyledi. Büyükçorak, "Acı hissettiren ortak şeyi hazlı ortak pansuman ile bastırdığınızda endamsız kesiksiz ortak defa yürütüyor. Uzun vadede ise ameliyatı yapılmayan ortak ameliyat henüz iri sorunlara sebebiyet verebiliyor. Mutluluk ve gidiş bu evrede karıştırılıyor. Mutluluk dediğimiz nesne ortak alışveriş ve ortak eşiyle bulunan evliliği icra kıstasında da vardır. Bu manada birlikteliğin mesuliyeti vardır; merak yücelme dönemleri vardır. Alçalma aşamasında bunu bitmeme ettirmek, iş birliği, tığ olmayı gelmek ve sebatkârlık vardır. Sosyal medyada kurduğumuz bağlar ve ilişkiye baktığımız devir 'bana ne denli zevk ve istimara yapıyorsun' 'beni ne denli doyuruyorsun' kabilinden kriterler vardır. Direk kâr dokunca birlikteliği lakırtı konusudur. Bu da insanoğlu ilişkilerinde sıfır ortak kıstas. Burada bitmeme ettirilen ve sürdürülen sosyal medya arkadaşlıklarının temelli alışveriş bağlamında vereceği esas alışveriş ile ayrımsız olmayacaktır. Asla sosyal medyaya girmeyin ve bağ kurmayın demiyoruz elbette. Orada da omuzdaşlık kurduysanız bunu devir dışı dünyanızda da bitmeme ettireceğiniz dosdoğru ortak ilişkiye dönsün." değerlendirmesinde bulundu.

- Sosyal medya bağımlılığı husus bağımlılığı gibi

Klinik Psikolog Büyükçorak, hızla gelişen teknolojinin onu kullanan kişiye gereğince değerinin tahavvül gösterdiğinin altını çizerek, "Teknolojiyi dosdoğru ortak hedef yoluna mı kullanıyorum olmadan sorunlarımı ötelemek yahut gerçeklerden uzaklaşmak düşüncesince mi kullanıyorum. Sosyal medya ve uygulayım bilimi bağımlılığı diğeri husus kullanımları ile ayrımsız mekanizmaya sahiptir. Aynı dopamin ve serotonin yolaklarını bozmuş bulunduğu düşüncesince ha vücudunuza fiziki ortak nesne almışsınız ha anlaşılan ortak davranışa bağımlılık geliştirmişsiniz ayrımsız şeydir. Ama maşer gözetiminde sosyal medya henüz az zararlıymış algısı da onun henüz baş döndürücü kullanılmasına sebebiyet veriyor." uyarısında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler