USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Metabolizmanızı hızlandırmanın püf noktalarına dikkat'

Vücutta adale hacmi azaldıkça metabolizmanın yavaşladığına dikkat çekici Prof. Dr. Onur Yaprak, “Bazı rejimler vücudunuza erke bildirmek düşüncesince kasları hurdahaş etmek mecburiyetinde kalır. Yeşil çay, dümdüz kahve, çeşni ve erke içecekleri kabil makul grupların metabo

'Metabolizmanızı hızlandırmanın püf noktalarına dikkat'
23-07-2022 16:03

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Organ Nakli Bölümünden Prof. Dr. Onur Yaprak, bedenin ehemmiyetli hayat mekanizmalarından birisi bulunan metabolizma kendisince alçalma edilenler kendisince bilgiler verdi. Prof. Dr. Yaprak, “Metabolizma, soluk alma, hücrelerin onarılması ve gıdaların sindirilmesi kabil sizi hareketli avlamak ve organlarınızın alışılagelen biçimde çalışmasını temin etmek düşüncesince vücudunuzun içre daima kendisine bitmeme fail hepsi kimyevi süreçleri tanımlar. Bu kimyevi işlemler erke gerektirir. Vücudunuzun bu kimyevi işlemleri yapmak düşüncesince gerekseme duyduğu asgari erke miktarına bazal metabolizma hızı (BMR) denir. BMR'niz, yaşınıza ve hayat kişiliğinize ilişkin kendisine vücudunuzun günce erke kullanımının yüzdelik 80'ini karşılayabilir” sanarak konuştu.

"Yaş, eşey ve genler çalışan gösteriş oynuyor"

Vücut hacmi, yaş, eşey ve genlerin tümünün metabolizma hızında gösteriş oynadığına dikkat çekici Prof. Dr. Yaprak, şu biçimde bitmeme etti: "Kas hücreleri, yağ hücrelerinden hâlâ müşterek tomar enerjiye gerekseme duyar, bu yüzden hâlâ müşterek tomar mütekâmil insanoğlu hâlâ çabuk müşterek metabolizmaya ehil olma eğilimindedir. Yaşlandıkça, yağ kabul etme ve adale yenilgi eğilimindeyiz. Bu yaşlandıkça metabolizmanızın sebep yavaşlayabileceğini açıklar. Genel kendisine erkekler, hanımlara uyarınca hâlâ müşterek tomar adale kütlesine, hâlâ ciddi kemiklere ve hâlâ az cisim yağına ehil oldukları düşüncesince hâlâ çabuk müşterek metabolizmaya ehil olma eğilimindedir. Henüz kusursuz kendisine anlaşılmamış olsa da metabolizmanız azda olsa genleriniz kabilinden belirlenebilir. Genler, gelişigüzel ikisi de metabolizmanızı etkileyen adale boyutunda ve adale ihya yeteneğinizde banko gösteriş oynar."

"Şok rejimler adale kütlesini eritebilir"

Prof. Dr. Onur Yaprak, kilogram hasretmek düşüncesince savaş fail şahısların çoğu kez alçak müşterek metabolizmayı suçladıklarını belirterek, "Ancak bu iddiayı destekleyecek aşırı az tutanak var. Araştırmalar esasta korkulu şahısların güçsüz insanlardan hâlâ çabuk metabolizmaya ehil bulunduğunu gösteriyor. Daha şişman bedenler, asliye bedenî işlevleri namına iletmek düşüncesince hâlâ müşterek tomar erke gerektirir. Araştırmalar, şahısların düşündüklerinden hâlâ müşterek tomar rızık eğiliminde bulunduğunu gösteriyor. Bir günde tükettikleri gelişigüzel şeyi yazmaları istendiğinde, nice insanoğlu gerçekten bulunduğu için aşırı hâlâ az kemirmek yediğini sunma eğilimindedir. Çoğu zaman, kilogram almanızın sebebi alçak metabolizmanız değil, yaktığınızdan hâlâ müşterek tomar ısın yiyip içmenizdir. Şok rejimler ve gayrı ısın kısıtlanmış rejimler metabolizmanızı yavaşlatabilir. Bazı rejimlerde vücudunuza erke temin etmek düşüncesince kasları hurdahaş etmek durumunda kalır. Kas kütleniz ne derece düşükse metabolizmanız o derece yavaşlar. Daha az adale ve hâlâ alçak müşterek metabolizma ile rejimden çıktıktan sonradan cisim yağını art kabul etmek aşırı hâlâ emeksiz bir duruma gelir" dedi.

"Kalori yakmaya dirlik çarpıcı 3 egzersiz"

Metabolizmayı hızlandırmanın yollarını Prof. Dr. Onur Yaprak, şu biçimde açıkladı: "Yeşil çay, basit kahve, baharatlar ve erke içecekleri kabil makul eşya ve içeceklerin metabolizmanızı hızlandırabileceği tez ediliyor. Bu iddiaların arkasındaki kanıtlar güçsüz yada çarpıcı derinliğine vadeli analizör değil. Metabolizmanızın hızı üstünde aşırı müşterek tomar kontrolünüz olmasa da, fiziki etkinlik seviyenizle ne derece ısın yakacağınızı arama edebilirsiniz. Ne derece hareketli olursanız, o derece aşırı ısın yakarsınız. Hızlı müşterek metabolizmaya ehil bulunduğu söylenen kimi insanoğlu belli öbürlerinden hâlâ aktiftirler. Aerobik alıştırma ısın yakmanın en çarpıcı yoludur. Haftada minimum 150 dakika yürüyüş, bisiklete binme ve yüzme kabil aerobik etkinlik yapmayı hedeflemelisiniz. Haftada 5 gündüz 30 dakika yaparak ve etkinlik seanslarınızı 10 dakikalık bölümlere ayırarak bu maksata ulaşabilirsiniz. Kilo hasretmek düşüncesince haftada 150 dakikadan müşterek tomar devir masrafınız ve diyetinizde ayrım yapmanız gerekir. Kuvvet antrenmanlarında ise kas, yağdan hâlâ müşterek tomar ısın yakar. Bu sebeple adale kütlenizi bırakmak kilogram vermenize asistan olur. Haftada 2 yahut hâlâ müşterek tomar gündüz hepsi şişman adale gruplarını işveren adale güçlendirici aktiviteler yapmayı hedefleyin. Kas güçlendirici aktivitelere dayanıklı kendisine ağırbaşlılık tahammül ve faziletkâr yoğunluklu egzersizler verilebilir. Ağır bostan işleri de bu mevzuda yarar sağlar. Son kendisine aktiviteyi günce rutininizin müşterek parçası biçimine getirmeye çalışın. mesela işe giderken yolculuğunuzun tamamını yahut müşterek yönünü yürümeyi yahut bisiklete binmeyi deneyebilir, asansör namına merdivenleri de kullanabilirsiniz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler