USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Metabolik cerrahiyle şeker hastalığından kurtuldular

Yıllar ilkin şeker hastalığı sorununa yakalanan ve bugüne derece insülin iğnesi görmek mecburiyetinde küsurat hastalar, metabolik cerrahi operasyonuyla sağlığına kavuştu. Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Ökmen: “Hastalarımız aşırı memnun, kullandıkları insülini bıraktı

Metabolik cerrahiyle şeker hastalığından kurtuldular
21-03-2022 11:16

Şeker kıymeti ortak tomar erdemli sayılara vasıl 49 yaşındaki Metin Ceylan ve 43 yaşındaki Leman Kılıç, bu süreçte senelerce insülin iğneleri kullandı. Bir taraftan da hastalıklarıyla uğraş düşüncesince arayış içinde bulunan Ceylan ve Kılıç, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvurdu. Burada metabolik cerrahisi ameliyatı olabileceklerini öğrenen Ceylan ve Kılıç'ın ameliyatları düşüncesince hazırlıklara başlandı. Hastanenin Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Hasan Ökmen kabilinden meydana getirilen hastanede önceki olma ayrıcalığı haiz operasyonlarla Ceylan ve Kılıç sağlığına kavuştu. Op. Dr. Ökmen ise operasyonlar ve süreçlere bağlı bilgelik verdi.

“Şeker hastalığı düşüncesince önceki el hakeza ortak cerrahi uyguladık"

Hastanede meydana gelen güzel operasyonlara bağlı mütekellim İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Hasan Ökmen: “Uzun senelerdir çok çok kiloluluk cerrahisi yapıyoruz. Aslında tığ tıbbi şekilde çok çok kiloluluk ve metabolik cerrahi şekilde isimlendiriyoruz. Bunun metabolik cerrahi bölümüne başladık, akıbet 2 aydır dü hastamıza ağırbaşlı diyabet dolayısıyla ahali dilinde şeker denilen, hastalığın ameliyatını yaptık. Güzel ortak biçimde problemsiz taburcu ettik. Hastalarımızın insülin kullanımı, potansiyel farkı hastalığı vardı sonlandırdık. Bu dü hastamızda ağırbaşlı şeker mevcuttu, buradaki rüçhan hedefimiz bu hastaları şeker hastalığından kurtarmaktı. O nedenden hastanemizde önceki diyoruz. Daha ilkin ortak tomar obezite, by pass cerrahisi yapıldı. Ama ilkin şeker düşüncesince önceki el hakeza ortak cerrahi uyguladık. Ciddi güzel bulunduğunu gördük ve önümüzde muntazır hastalarımız var, onlara da uygulamaya bitmeme edeceğiz. Sadece diyabet değil hiper tansiyon, kolesterin yüksekliği, hab apnesi sendromu, hastanın bir tanesi bilfarz akşam maşa kullanılmadan uyuyamıyor bu cins ağırbaşlı taraftar hastalığı bulunan kişilerdi. Buradaki misyonumuz bu hastaları zayıflatmaktan artma bu ek rahatsızlıklarından çevirmek ve onda da güzel olduğumuzu düşünüyoruz” sanarak konuştu.

“1,5 aydır tek insülin kullanmıyor"

Operasyon sonrası hastaların durumlarına bağlı bilgelik verici Op. Dr. Ökmen şöyleki konuştu: “Şu an dü hastamız da ortak tomar memnun, kullandıkları insülini bıraktılar, akşam elan şen uyuyorlar, günce dirim kaliteleri arttı. İlk hastamız da cerrahi müdahale sonrası 1,5 ay oldu, 1,5 aydır tek insülin kullanmıyor. Oral anti diyabetik de alıyordu, onu da insülini de potansiyel farkı ilaçlarını da kestik. 1,5 aydır şekeri ve tansiyonu ortak tomar derneşik ortak şekilde. Tüp işkembe ameliyatı 1 vakit derece devam ediyor ancak bu hastalarımıza uyguladığımız ameliyatlar kısaca 3 vakit sürüyor. Bu ameliyatlar dışarıda hususi sektörde ortak tomar ortak tomar yapılmaktadır ve ağırbaşlı paralara yapılıyor. Halkımızın ihtimal o parayı ifa hali yok. Biz burada bunu parasız yapıyoruz”

Obezitede ağırbaşlı miktarda ortak çoğalma var”

Son yıllarda filhakika artmakta bulunan çok çok kiloluluğun pandemiyle baş başa elan erdemli oranlara ulaştığını özetleyen Op. Dr. Ökmen “Son dü yılda pandeminin de eklenmesiyle yurttaşlar hariç çıkamadı, ihtimal aklık beslenemediler, obezitede ağırbaşlı miktarda ortak çoğalma var. Bize müracaatlar erkeğe arttı. Çağımızın pandemisi çok çok kiloluluk diyebiliriz. Bunu ciddiye almalıyız pandemi deyince, güneş tacı diyince insanlarımız korkuyor. Ama çok çok kiloluluk de bence onun derece ağırbaşlı ortak riziko faktörü. Bu akıbet yıllarda Z kuşağı dediğimiz kısım, ayrıca ahir çocuk ortak nevi evde çocukluğunu geçiriyor. Çok ıvır zıvır yaşlara indi, 13-14 yaşlarında çok çok kiloluluk dolayısıyla cerrahi müdahale bulunan şahıslar var. Biraz egzersizi hareketi arttırmamız gerekiyor, bizim de gözümüzde sigaradan elan kazalı ortak vaziyette ve insanoğlu bunun bilincinde değil. Çünkü obeziteyi ortak dert şekilde görmüyorlar. Merdivenaltı, ortak tomar tecrübesi sıfır merkezlerde cerrahi müdahale olabiliyorlar. Vücut yığın indeksi ekşi kişiyi tığ burada cerrahi müdahale edemiyoruz, etmemiz de akıllıca değil. Kesinlikle yanlış, ağırbaşlı teessürat doğuracağına inanıyoruz. Öncelikle cerrahi müdahale olacakları merkezlerin tecrübelerine ne özen etsinler. Kaç senedir bu işi yapıyorlar, birçok vakalık ortak serileri var. Ameliyatlar Sağlık Bakanlığı kriterlerine akıllıca mu yapılıyor, ameliyatlar bu kriterlere akıllıca değilse banko cerrahi müdahale olmasınlar” biçiminde konuştu.

“Ben kurtuldum, etraflı hastaların kurtulmasını istiyorum”

Ameliyat sonrası dirim kalitesinin iri miktarda arttığını özetleyen 43 yaşındaki Leman Kılıç “Şekerim erdemli bulunduğu düşüncesince müracaatta bulundum, 31 Aralık'ta ameliyatımı oldum. Kilo vermem, yürümem, gelişigüzel obje şen oldu. İnsülin kullanmıyorum. Sabah yedide, akşam ezanı beşte, akşam yatarken insülin kullanıyordum. Bunları kullandıktan sonraları ayriyeten 3 parça elan şeker hapım vardı. İki parça de potansiyel farkı hapı kullanıyordum. Ameliyattan sonraları bunların hepsinden kurtuldum. Bütün hastalara salık mektubu ediyorum, hakeza ortak obje varken olsunlar. Ben kurtuldum etraflı hastaların kurtulmasını istiyorum” biçiminde konuştu.

“Günde 5 yol insülin 3 parça komprime kullanıyordum”

Şeker hastalığının zorluğunu dile getiren ve operasyonun namına ehemmiyetli kâr sağladığını anlatım fail 49 yaşındaki Metin Ceylan “Ben de şeker erkeğe ortak yüksekti günde 5 yol insülin 3 parça komprime kullanıyordum. Bunun yanı esna kolesterin ilacım vardı, potansiyel farkı ilacı kullanıyordum. Bunun dışında hab apnesi ve KOAH hastalığım vardı. Bugüne derece 550-600'den dun inmeyen şeker ortak haftadan buyana 120-150 arası seviyelerde tek derman kullanmıyorum. Ameliyat sonrası toy zade derece ortak avlu başladı. Çünkü günde 8-10 yol ortak insanoğlu kendini deliyor. Kendi vücudunuza baş döndürücü cehennem azabı veriyorsunuz şeker da hakeza ortak obje zaten. Tavsiye ediyorum iptidai çağ bile durmasınlar. Bunu çekici bilir” ifadelerini kullandı.

Hasibe Karadağ - Harun Özcüler
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler