USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Memorial meme kanserine ‘Ayna Karşısında 5 Dakika’ sloganı ile dikkat çekti

Memorial, meme kanserinde farkındalık ve er tanının önemine dikkat döşemek düşüncesince ‘Ayna karşısında 5 dakika' sloganı ile ehemmiyetli birlikte etkinliğe imza attı. Pembe gözgü projesi, katı baş döndürücü etkinliğin birlikte arada bulunduğu festivale dönüştü.

Memorial meme kanserine ‘Ayna Karşısında 5 Dakika’ sloganı ile dikkat çekti
02-10-2022 11:01

Memorial Sağlık Grubu'nun, meme kanserinde farkındalık ve er tanının önemine dikkat tefriş etmek düşüncesince ‘Ayna karşısında 5 dakika' sloganı ile yaşama geçirdiği aktiflik derin beraberinde katılımla gerçekleştirildi. Pembe gözgü projesi, katı baş döndürücü etkinliğin beraberinde arada bulunduğu festivale dönüştü. Festivalde, meme kanserinin anlatıldığı bilirkişi hekim söyleşilerinin yanı sıra, kanserle mücadelesini kazanarak sağlığına kavuşanların muvaffakiyet hikayeleri de katılımcılara esin oldu. Ayrıca kanserde güdeleme ve yoga etkinlikleri, katılımcılar düşüncesince gülgûn aynadan yansıdı.

Meme sağlığını nite koruruz? Kendi kendine meme muayenesi nite yapılır? Meme kanserinde güzel duyu yaklaşımlar söyleşisi; Prof. Dr. Fatih Aydoğan, Prof. Dr. S. Kerem Okutur, Prof. Dr. Halit Yılmaz, Doç. Dr. Kezban Nur Pilancı, Doç. Dr. Pelin Özgen, Op. Dr. Atilla Eyüboğlu, Dyt. Nihan Yakut'la birlikte, Memorial Farkındalık Festivali'nde gerçekleştirildi. ‘Meme kanserinde insana hususi aktüel tedaviler' söyleşisi ise, Prof. Dr. Bülent Çitgez, Prof. Dr. Serkan Keskin, Uz. Psikolog Gizem Mine Çölümlü ve Uz. Dr. Özge Yıldırım'la katılımcılardan uyanıklık gördü.

Ünlü oyuncu-sunucu Zeynep Beşerler'in moderatörlüğünü yaptığı, kanserle mücadelesini ele geçiren asıl avlu öykülerinin kahramanları bulunan ve 11 sene arayla kanserle tanışan Bahar-Mehmetcan Karacan ailesi, dü şahsiyet mücadelede periyodunu katılımcılarla paylaştı.

“Genç yaşlarındaki hanımlarında tedavisi elan emeksiz olabilmesi düşüncesince er tanılama önemli”

Ekim ayında kâffesi dünyada meme kanseri farkındalığı yerine muhtelif etkinliklerin yapıldığını vurgulayan Prof. Dr Fatih Aydoğan, “Ekim ayıyla baş başa etkinliklere başladık. Aslında yegâne beraberinde ayak tabanı hudutlu kalmamalı, sene boyu bitmeme etmeli zira meme kanserinde er tanılama otama başarısını iyice arttırıyor. Türkiye'de Batı'ya mucibince 40 gözyaşı altındaki meme kanserlerinin payı iyice fazla. Batı'da meme kanseri tanısı meydan rastgele 20 hanımdan beraberinde tanesi 40 yaşın altındayken, bizim memleketimizdeki 6-7 hanımdan beraberinde tanesidir. Genç gözyaşı hastamız baş döndürücü fazla. Genç yaşlarındaki hanımlarında tedavinin elan emeksiz olabilmesi düşüncesince er tanılama önemli. Yıllık tahminî 25 bin hanıma kanser tanısı konuyor ancak şanslıyız ki meme kanserlerinin tedavisi başka kanser türlerine mucibince elan emeksiz ve otama başarısı iyice yüksek. Yeni ilaçlar, toy tedaviler ile bilgelik kendini yeniliyor ve emeksiz beraberinde biçimde otama şansımız var. Meme kanseri riski azaltılabilir, başta fasile öyküsü olanlarda ve ya riziko grubundaki hanımlarda er tanılama ile kanserin gelişim göstermesi engellenebilir. İkincisi ise birtakım yaşantı seçimi değişiklikleridir. mesela egzersizler ibu riski azaltmaktadır ve haftada üç bugün idman yapmalarımı hanımlarımıza öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

“Benim yanımda rastgele devir durdu”

11 sene evvel yumurta kansere yakalandığı tamlayan Mehmetcan Karacan, “ Kansere yakalandığım devirde eşimle toy evlenmiştik. Tedavim 9 ay sürdü, sonrasında cerrahi müdahale oldum, elan sonraları ise kimyasal otama tedavisi ile bitmeme ettik. Yakınlarım dayanaklık etmek evet ancak eşim beni yaşama tutunduran ad oldu. Benim yanımda rastgele devir durdu. Eşime “İstersen şahıs zımnında bakabilirsin, benden vazgeçebilirsin” demiştim. Eşim bana “Benim başıma gelse benden vazgeçer misin?” demişti. Şimdi de benzeri Bahar Karacan'a da meme kanseri tanısı konuldu. Ardından birbirimize dayanaklık etmek yerine bu arada kanseri yendik” halinde konuştu.

“Erken canlandırma rastgele devir baş döndürücü önemli”

Doğum gününde meme kanseri tanısı konulduğunu vurgulayan eş Bahar Karacan, “Rutin kontroller sırasında ayırt ettim göğsümdeki kitleyi. O sebepten doğrudan doktora gittik. Bu süreçte kanser tanısı aldım. İlk yerine kimyasal otama aldım ve arkası sıra cerrahi müdahale oldum. Sonrasında ışın tedavisi ve şu anda ise esirgeme sağaltım alıyorum. Bu süreçte en iri destekçim eşim Mehmetcan Karacan oldu. Testis kanserini yenen eşim rastgele devir yanımdaydı. Buradan her insana kanser dair er teşhisin rastgele devir baş döndürücü ehemmiyetli bulunduğu mesajını hasretmek isterim” dedi.

“Ayna karşısında iptidai dakika nâkil hanımefendilerin nice şeyi değiştirebileceğine inanıyoruz”

Meme kanserinin baş döndürücü yayılmış beraberinde kanser çeşidi bulunduğunu tamlayan aktör Zeynep Beşerler, “Aslında acele önlenebilir kanser türü, en ehemmiyetli nesne geç ise kalmamak. “Erken Teşhis Hayat Kurtarır” angın sloganımız mevcut ve bu sloganı gene yeniden bildirmek istiyoruz. Ayna karşısında iptidai dakika nâkil hanımefendilerin nice şeyi değiştirebileceğine inanıyoruz. tedbir düşüncesince söylenileceğimiz yegâne şey, er canlandırma doğrusu hakeza beraberinde nesne mevcut ise hakkıyla çekinmeden derneşik muayenelerini rastgele ay yaparak bu kanser çeşidini atlatabilirler. Biz ister meme kanseri etkinliklerinde gerekse örgen bağışı düşüncesince planlı etkilerde bulunuyoruz. İnsanların behemehâl bilinçlenmesi gerekiyor” diyerek konuştu.

Ekim ayının meme kanseri farkındalık kocaoğlan bulunduğunu anlatım fail Doç Dr. Kezban Nur Pilancı, “Bu kocaoğlan bu biçimde etkinliklerl geçirmemizin sebebi, hanımlarda farkındalığı, kendiliğinden meme muayenesi ve salname rutin muayeneleri gündeme getirebilmek. Erken tanılama avlu kurtarıyor” halinde konuştu.

iha.com.tr üstündeki duyum ekspoze halinde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler