USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Mamografi işlemi hakkında efsaneler yeni cihazlarla sonuç buldu

Meme kanseri tanısı düşüncesince ehemmiyet sunma fail mamografi işlemi ile ilgili, “çok ağrılı ortak işlem” ve ya “mamografi çektirmek emcek kanseri yapıyor” kabil söylentilerin bundan böyle yeni cihazlarla baş başa sonuç bulduğunu aktaran Radyoloji Uzmanı Doktor Öğreti

Mamografi işlemi hakkında efsaneler yeni cihazlarla sonuç buldu
29-12-2022 10:06

Diğer halis muhlis dokunmabana türlerinde bulunduğu kadar emcek kanserinde de er kişileştirme enikonu ehemmiyetli beraberinde toprak tutuyor. Özellikle emcek kanseri teşhisinde ve akıllıca tedavilerin uygulanması üzere senelerdir beğenilen mamografi cihazları uygulayım bilimi ile baş başa akıllıca mütenasip şekilde geliştirilmeye bitmeme ediyor. Eski cihazlarda yaşanmış olan birtakımı sorunların bundan sonra yeni cihazlarda yaşanmadığına özen çekici BHT CLINIC İstanbul Tema Hastanesi Radyoloji Uzmanı Doktor Öğretim Üyesi Süheyl Poçan, yeni cihazların pestil dostu bulunduğunu söyledi. Süheyl Poçan başkaca ışıma oranlarının da minimuma indirilmesine karşın görüntülemenin ise bilakis şimdi etraflı ve etraflı bulunduğunu söyledi.

“Cihazlar pestil kontrolünde olmaktadır bulunduğu düşüncesince ateş eşiklerine mucibince ilerleniyor”
X ışını ile etkin mamografi cihazlarının bundan sonra akıbet teknolojiye ahenkli şekilde en ıvır zıvır kitleleri üstelik er devirde ayrım edilmesini sağladığını tabir fail Süheyl Poçan başkaca cihazların bundan sonra pestil kontrolünde bulunduğunu vurguladı. Eskisi kadar ağrılı beraberinde işlem şekilde adlandırılmayan mamografi ile ilgili Poçan, “Mamografi aleti hem emcek kanserinin tanısında bununla beraber tarama üzere beğenilen beraberinde cihaz. Oldukça ıvır zıvır kitleleri er devirde ayrım etmemizi sağlayıcı bulgulardan yola çıkarak emcek kanseri teşhisi konuluyor. Bu cihaz hem American College Of Radyoloji bununla beraber Türk Sağlık Bakanlığının emcek taramasında kullanmasını önerilmiş bulunduğu en ehemmiyetli cihazlardan birisi. Hastanemizde beğenilen cihaz da sayısal mamografi cihazıdır. Uluslararası şirketler çeşidinden en düşüt düze ile görüntüleme yapabileceği belgelenmiş, hastalara aşırı düşüt dozlarda görüntüleme yapabilen beraberinde cihaz. Aynı sürede pestil ve kullanıcı dostu. Konvansiyonel mamografi dediğimiz esbak soy sop mamografilerde memenin sıkıştırtma işlemini teknikçi yapıyordu. Hastalar bu esnada dert duyduklarını söyleyerek ahir mamografi çekimlerinden kaçındıklarını anladık. Ağrı duymamak düşüncesince mamografi çekiminden çekinme ediyorlardı. Fakat bundan sonra cihazın erbap bulunduğu komuta hastanın zat kontrolüne veriliyor. Böylece tazyik işlemini pestil kendisi yapıyor. Hastalar bu sayede dert eşiğini az buçuk şimdi yükseltebiliyor. Yani şimdi beraberinde tomar acıya katlanıyor. Böylelikle şimdi sansasyonel görüntüleme yapıyoruz” dedi.

Saniyeler zarfında veriler uzmanlara iletiliyor ve yaşam boyu saklanıyor
Cihazların dijitalleşmesi ile baş başa verilerin dakikalar zarfında uzmanlara iletildiğini ve kaybolmadığını da kail Poçan, “Teknolojinin gelişme göstermesi ile baş başa cihazların istihsal anlayışı ve görüntülemenin teknolojisi da gelişti. Eskiden konvansiyonel filmler hesabına basılıyordu. Şimdi sayısal uygulayım bilimi ile görüntüyü bap karşı bilirkişi insana saniyeler zarfında atmak beklenen olmaktadır ve sonsuza değin hıfız olanağı sağlıyor. Böylelikle şimdi ahir mamografi çekimlerinde mukayese olanağı sunuyor. Tespit ettiğimiz anormalliğin öncesine ve sonrasına bakarak hastalığın süreci karşı düşünüm sahibi olabiliyoruz. Ayrıca çağcıl uygulayım bilimi ile imal edilmiş mamografi cihazlarının fon kıymetlendirme iş istasyonları var. Bu iş istasyonlarında bileşimli zeka yazılımlarından faydalanıyoruz. Gözümüzün ayrım edemeyeceği derecede küçüklükteki kireçleşme parçacıklarını cihaza belirleme yol açmak mümkün. Cihaz bizlere o alana başta bakmamızı yönlendirerek tanısal doğruluğumuzu arttırıyor” halinde konuştu.

“Önümüzdeki zamanlarda ışıma payı en organ indirilecek”
İki çalım tasrif ile 1 yılda tahsil edilen radyasyonun aşırı şimdi altında beraberinde radyasyona sunulan kalındığını ve ilerleyici zamanlarda bu oranın şimdi da indirileceğini dile getiren Poçan laflarına şöyleki bitmeme etti:
“Bu cihaz hoppadak emcek kanseri teşhisinde değil aşırı düşüt dozda çalışmasından çevre bebeklerde ve çocuklarda da kullanımına olanak sağlıyor. Çok kırılan çalışabilen, gözden kaçabilecek ıvır zıvır kırıkları, çıkıkları gine mamografide değerlendirebiliyoruz. Cihaz üreticileri de en önce pestil güvenliğini arkalamak namına aşırı şimdi düşüt düze ışıma ile tasrif işini başarabilecek cihaz üretimine ciddilik veriyorlar. İki çalım mamografi ile 3,5 miligrey seviyesinde ışıma alıyorsunuz ki Dünya Sağlık Örgütünün beraberinde ferdin yılda alabileceği radyasyonun aşırı aşkın altında beraberinde oran. Teknoloji ile baş başa aşırı şimdi düşüt dozda ışıma yayımcı cihazlar üretilecektir.”

Mamografi ile ilgili akıllıca aşina yanlışlar
Son şekilde mamografi işlemi düşüncesince maşer ortada akıllıca aşina yanlışlara da yer veren Poçan, “Özellikle dü yanlışa ilişmek istiyorum, ilki Mamografi çektirmenin emcek kanseri yapacağı söylemi var, bu banko yanlış. Diğer madde da mamografi işleminin aşırı ağrılı beraberinde işlem olduğu. Bu site efsanesi halinde hanımlar ortada yayılmış beraberinde söylem. Bunun da aşırı özü yoktur. Modern cihazlar pestil kontrolündedir ve emcek tazyik işlemini de kendisi yapar. Hasta dert duyduğu noktada tazyik işlemini sonlandırabiliyor. Yani mamografi işleminden bu söylentilerden çevre kaçınmasınlar” sanarak laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler