USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Magnezyum eksikliği psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir'

Magnezyum içinde ne olduğu itibarıyla ensesi kalın besinlerin tüketimi ve önemini tamlayan Diyetisyen Dilek Sivri magnezyum eksikliğinde karşılaşılan rahatsızlıklar dair uyardı. Sivri başkaca magnezyum eksikliğinin psikolojik rahatsızlıklara da etken olabileceğinin altını çizdi

'Magnezyum eksikliği psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir'
08-11-2021 10:44

Beykent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Arş. Gör. Dilek Sivri, magnezyum içinde ne bulunduğu itibarıyla varlıklı besinlerin tüketiminin önemine değinerek, “Koyu yeşil yapraklı sebzeler (ıspanak, pazı, marul, pırasa vb.), esaslı sebzeler (patates, havuç, kereviz vb.), semiz tohumlar (badem, kaba çekirdeği, kaju vb. ), döşenmemiş baklagiller (soya fasulyesi, bezelye, nohut, fasulye vb.) muz, avakado, kavun az daha meyveler, mükemmel tahıllar (buğday, yulaf, çavdar), bitter çikolata, kinoa, somon, uskumru az daha balıklar ve kaba sular dobra magnezyum kaynaklarıdır. Bu gıdalardan kifayetli oranda tüketiyorsanız magnezyum eksikliği görülme payı düşüktür. Ancak geçer not birtakımı antibiyotik ilaçlar, boş yere geçer not hacet söktürücüler, birtakımı vakayiname hastalıklar, çok içki tüketimi az daha birtakımı faktörler magnezyum eksikliğine neden olabilir” uyarısında bulundu.

“Magnezyum eksikliği psikolojik rahatsızlıklara neden olabilir”
Sivri, magnezyum protein sentezi, içki şekeri ve içki basıncının düzenlenmesi, mızrap metabolizması, merkezi asap sistemi fonksiyonları içeri iktisap buyurmak az daha bünyenin nice işlevi düşüncesince mukteza bulunan 300'den aşkın değişik enzimi aktive etmiş bulunduğu düşüncesince sağlığın korunmasında nice gösteriş oynadığını söyledi. Sivri, “Magnezyum eksikliği halsizlik, yorgunluk, adale krampları fazladan bunalım az daha psikolojik rahatsızlıklara da neden olabilmektedir” dedi.

“Mineral seviyelerini arttırmaya müteveccih magnezyum formları”
Magnezyum alımını çoğaltmak düşüncesince nice insanoğlu magnezyuma yönelmekte bulunduğunu tamlayan Sivri, amma velakin ansızın aşkın magnezyum türü bulunan olduğundan, hangisinin ihtiyaçlarınıza en makul bulunduğunu aşina iktisap buyurmak ağır olabileceğine değindi. Doğru magnezyum desteğini seçmenin, bu mineralin seviyelerini artırmaya asistan olabileceğine yer vererek magnezyum formları karşı ehemmiyetli açıklamalarda bulundu:

Magnezyum sitrat: Bu formdaki magnezyum uzvi yapıda bulunduğu düşüncesince hâlâ emeksiz emilir. Sitrik hamız bol müşterek müshil olduğundan, magnezyum sitrat magnezyum seviyelerini arttırmak ve kabızlığı otama buyurmak düşüncesince kullanılabilir. Ayrıca spor sonra kasların onarılması, migren, menstruasyon devri ağrıları düşüncesince de kullanılabilir.

Magnezyum oksit: Bu şekil magnezyum eksikliklerini mâni sürdürmek yahut otama buyurmak düşüncesince kullanılmaz, zira dirim bilimsel yararlanımı düşüktür. Hazımsızlık, işkembe ekşimesi, reflü ve kabız az daha hazım sistemi semptomlarının çelimsiz mütemadi rahatlaması düşüncesince hâlâ kesif kullanılırken migreni otama buyurmak ve mâni sürdürmek düşüncesince de kullanılabilir.

Magnezyum klorür: Bu şekil kolaylık emilir. Kabızlık, işkembe ekşimesi az daha hazım sistemi semptomlarını düşürmek ve az magnezyum seviyelerini çoğaltmak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum lakta: Bu formun hazım sistemi üstünde hâlâ az menfi tesiri vardır. Diğer magnezyum formlarını tolere edemeyen yahut şişman dozlarda magnezyum desteği alması müstelzim efrat düşüncesince makul müşterek şekil olabilir.

Magnezyum malat: Kolayca emilir, başka formlara nazaran hâlâ az mühil etkilidir. Fibromiyalji, adale ağrıları, vakayiname kırgınlık durumlarında kullanılabilir.

Magnezyum taurat: Bu şekil faziletli içki şekeri ve tansiyonu ayarlamak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum L-treonat: Depresyon ve akıl kaybı az daha asap sistemi bozukluklarının tedavisine asistan olup bellek sağlığını destekleyebilir.

Magnezyum sülfat: Genellikle epsom tuzu kendisine aşina bu şekil dudak kanalıyla alınmayıp ruhsal gerilim ve dert bulunan kasları otama buyurmak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum glisinat: Depresyon, korku ve hab bozukluklarını otama buyurmak düşüncesince kullanılabilir.

Magnezyum orotat: Bu şekil kolaylık emilir ve başka formların tipik niteliği bulunan çelimli müshil etkilerine erbap değildir bu nedenle, sporcular ortada popülerdir, başkaca önsezi ve içki damarı dokularında erke üretimini iyileştirerek önsezi sağlığını destekleyebilir.

Yukarıda bahsedilen magnezyum formları işkembe ekşimesi, reflü, kabız ve başka hastalıkları hafifletmeye asistan olabileceğini tamlayan Sivri, “Bu desteklerin doktorunuz kabilinden yönlendirilmedikçe alınmaması önerilir. Ayrıca magnezyum eksikliğini magnezyum içeren gıdalardan istikbal kılmak başka gıda öğelerinden yararlanmak açısından önemlidir. Kan magnezyum seviyeleri düşükse bu eksikliği tashih buyurmak düşüncesince hekim kabilinden tavsiye edilen magnezyum formu alınmalıdır” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler