USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Küresel ısınma kalp sağlığını negatif etkiliyor

Küresel ısınma zımnında görülme sıklığı ve sertliği küsurat aşırı efdal ve aşırı bağan sıcaklıkların kalp hastalarını direkt yahut bilvasıta etkilediğini tamlayan uzmanlar, bu vaziyeti kanıtlayan aşırı sayıda ilmî araştırı olduğunu söyledi.

Küresel ısınma kalp sağlığını negatif etkiliyor
05-09-2022 12:06
İstanbul

Amerikan Kalp Derneği'nin (AHA) araştırmalarına göre, faziletkâr ısı zımnında beden ısısının dağılmasını yapan ortamlar askeri personel, sporcular ve madenciler kabilinden hamam dünya koşullarına sunulan küsurat dizge grupları düşüncesince ölüme derece varabilen tıbbi riskler yaratırken faziletkâr ısıya sunulan kalınması yerinde etkilenecek organların başlangıcında kalp geliyor.

AA muhabirinin sorularını cevap veren Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bilal Boztosun, dünyanın nice noktasında küresel ısınmanın sebep bulunduğu ahiret yolculuğu vakalarında artım beklendiğini tabir ederek "Dünyaca adlı sanlı tababet dergisi Lancet'te 2020'de piyasaya çıkan ortak araştırmaya göre, dünya değişikliğine bağlanan ölümlerin yüzdelik 62'sinin nedenini kardiyovasküler emraz oluşturuyor. Aşırı hamam yahut dondurucu soğuğa ehil alanlarda kalp aksesi vakalarının düşünce donör derecede faziletkâr olduğuna ilişkin aşkın sayıda ilmî data mevcut." sanarak konuştu.

Hava sıcaklığının, beden sıcaklığına yaklaştığı yahut onu aştığı durumlarda, bünyenin ısıyı atmasına asistan iktisap buyurmak düşüncesince kalbin henüz aceleci atması ve henüz ortak tomar pompaj yapması icap ettiğini özetleyen Boztosun, şöyleki bitmeme etti:

"Sıcak ve yaşlı ortak günde, kalbiniz serin ortak güne nazaran dakikada dü ila dört kıvrım henüz ortak tomar koku pompalar. Sağlıklı fertler bu değişikliklere uzlaşma sağlayarak beden sıcaklıklarını henüz şen düşürebilirler. Ancak kalp rahatsızlığı bulunan ortak kişi, bu eğilim ve potansiyel farkı seviyesindeki değişimleri tolere buyurmak düşüncesince henüz az rezerve ehil mümkün ve bu da kalp aksesi kabilinden kardiyovasküler komplikasyonlara defa açabilir. Isıya ilişkin kalp problemleri riskini dökmek düşüncesince hamam dünya dalgası esnasında içeride yahut gölgede kalmak, mümkünse iklimleme cihazı kullanmak, ferah su çekmek kabilinden önlemler alınabilir. Soda ve ürün suyu, suyun hazım sisteminden koku dolaşımına geçişini yavaşlatabilir. Ayrıca kimi tetkikat baş döndürücü içki alımının kavurucu havalarda hamam çarpması riskini artırabileceğini göstermiştir."

"Çocuklarda kalbe ilişkin hasarlarla ölümleri tetikleyebilir"

Mehmet Akif Ersoy Gögüs Kalp ve Damar Cerrahisi ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Güzeltaş da dünya değişikliğinin umumi kendisine küresel ısınma yahut soğuma, ekosistemlerinin etki­lenmesi, göç, müstevli emraz kabilinden menfi etkilere sebep bulunduğunu söyledi. Küresel ısınma ve dünya değişikliğinin bebek kalp sağlığına doğru­dan yada bilvasıta tesirleri bulunduğunu bildiren Güzeltaş, "Sıcak dünya dalgaları, erişkinlerde bulunduğu kabilinden çocuklarda da kalp, akciğer ve merkezi asap sistemine ilişkin hasarlarla ölümleri tetiklemektedir." dedi.

Özellikle çırılçıplak kalp problemine ehil çocuklarda baş döndürücü sıcağa sunulan kalmanın ansızın ölümlere defa açabileceği uyarısında mevcut Güzeltaş, akciğer koku akımının şant yada stent kanalıyla sağlandığı hastalıklarda sıcaklara ilişkin gelişen dehidratasyon zımnında şant ve stentlerde tıkanma ve ansızın ölümler görülebildiğini aktardı.

Güzeltaş, umumi kendisine küresel ısınma ve dünya değişikliğinin küresel tesirleri kararında emin içmece suyu ve tam gıdaya ulaşamama probleminin, çırılçıplak kalp hastalıklarının sıklığının artmasına sebep olduğuna dikkati çekerek şunları söyledi:

"Annenin hamilelik esnasında yeteri kadar dobra beslenememesi, biçimsiz tahaffuz koşullarına ehil olması ve ceninisakıt sosyoekonomik düzeyler çırılçıplak kalp problemine ehil ortak bebeğin doğması ihtimalini artırmaktadır. Yine tevellüt sonrası metin ortak halde gıda ve nakit gereksinimi karşılanamayan çırılçıplak kalp sakat bebeklerde de mortalite ve morbidite görülebilmektedir. Küresel ısınma ve dünya değişikliklerinin çırılçıplak kalp rahatsızlıkları üstünde menfi etkilerini minimalize buyurmak düşüncesince marazlı evlatların akıllıca besinlerle yeteri kadar beslenmesi, parlak suya ulaşımlarının sağlanması, gayrisıhhi geçirilen hamilelik döneminin ayrıntılar dair menfi etkilerini dökmek düşüncesince ayrımsız hassasiyetin gebelere de gösterilmesi gereklidir."

"Yüksek hararet kalbi bilvasıta etkiliyor"

Türk Kardiyoloji Derneği Aritmi Çalışma Grubu Başkanı ve Memorial Şişli Hastanesi Kardiyoloji Bölümünden Prof. Dr. Sabri Demircan ise aşkın hamam havaların kalbe bilvasıta tesirleri bulunduğu değerlendirmesinde bulundu.

Kalp hastalarının muhtemelen ortak idman toleransı yahut kapasitesi olduğunu, amma velakin aşkın hamam ve yaşlı havalarda dümdüz eforlarla metin insanoğlu caba yorulabiliyorken kalp hastalarının bu vaziyetten henüz ağırbaşlı miktarda menfi etkilenebildiğini özetleyen Demircan, laflarını şöyleki sürdürdü:

"Özellikle potansiyel farkı hastalarında kontrolsüz yükselmelerin yanında, kalp hastalarında hamam havalarda potansiyel farkı düşebiliyor. Kalbin ilaçlarla yada öteki önlemlerle dengede revan sorunları, hamam havalar, gönen yada defa açmış bulunduğu etkinlik azalmasından çevre menfi etkileniyor. Bu boyut da otama uyumunu değiştirebiliyor. Sıcak havalar zımnında potansiyel farkı hastalarında potansiyel farkı ilaçlarında, kalp yetersizliği bulunan hastalarda ise hacet söktürücü derman dozlarında devim bilimi değişimlere gerekseme duyulabiliyor. Her nesne dengede olsa caba solunum, iş enerjisini yersiz yorduğu düşüncesince ilkin hamam havalar, idman performansını düşürüyor. Bu boyut 'Sıcak havanın tesiri kalbi yoruyor, kalp yetersizliği var' denilerek karıştırılabiliyor ancak altında yatan apayrı esbap olabiliyor."

Demircan, menfi hallerden tevakki etmek düşüncesince kalp hastalarına zahmetli olmayan, sıcaklığın bağıntılı ceninisakıt bulunduğu devir aralıklarında ve yemekten ortak müddet geçtikten sonradan derneşik idman ve ihtiyaca müteveccih nakit takviyesi önerisinde bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler