USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, DOĞRU öngörü ve tahminlerinin Kovid-19'un nisan-mayıs ayına derece azalış trendiyle bitmeme edeceğini bildirdi.

Kovid-19'da düşme trendi bitmeme edecek
05-03-2022 11:36
İstanbul

Prof. Dr. Memişoğlu, AA muhabirine icra ettiği açıklamada, DOĞRU sürede ikinci yılını dolduracak Kovid-19 salgınıyla savaş dönemini değerlendirerek, gelinen sonuç noktaya bağlı ilim verdi.

Türkiye'de Sağlıkta Dönüşüm Programı ile altyapı, insanoğlu gücü ve strüktürel adına dünyanın en güzel esenlik sistemlerinden biri biçimine geldiğini fakat salgının esenlik sisteminin görev açısından değerlendirildiği, imtihan edilmiş bulunduğu birlikte vaziyeti da oluşturduğunu aktardı.

Memişoğlu, dünyada Kovid-19 salgınıyla mücadelede en kalburüstü esenlik hizmetinin Türkiye'de sunulduğunu ve kalburüstü birlikte proses yaşandığını anlatım ederek, salgının önce günlerinde caba ülkede pestil mağduriyeti olmadığını söyledi.

Bunun Türkiye'deki esenlik sistemi ve altyapısının ne denli geliştiğinin ehemmiyetli birlikte örneği olduğuna ayraç fail Memişoğlu, "Özellikle Türkiye, sonuç itila devrinde ferdî tedbirlerin sistemsel yasaklardan aşırı henüz çalışan bulunduğunu ispatladı. Çünkü sayılarımız sonuç birlikte aydır hassaten küçük ay ayının önce haftasından itibaren düşmeye başladı. Bu da sistemsel haram getirmeden müstevli dönemini yönetebildiğimizi, şahısların bu bilince ulaştığını gösteriyor." sanarak konuştu.