USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor

Ağrısız ve çelimsiz müddette akla yatkın tanılama sağlayıcı Kadriyak BT Anjiyografi'nin hayat kurtardığı bildirildi.

Koroner BT Anjiyografi hayat kurtarıyor
11-01-2023 10:06

Tüm dünyada bulunduğu üzere devletimizde de en münteşir ahiret yolculuğu nedenlerinden ortak tanesini önsezi ve alışkanlık rahatsızlıkları oluşturduğunu vurgulayan uzmanlar, kalıtım bilimi faktörler kadar, dirim biçimi ve çevresel faktörlerin de can alıcı bulunduğu önsezi ve alışkanlık rahatsızlıkları dolayısıyla devletimizde herhangi ortak sene sayı farkı 200 bin ferdin yaşama veda ettiğini belirtti.

Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Elif Karadeli, gelişen uygulayım bilimi ile beraberce er tanıyı sağlayıcı cihazların kullanımının yaygınlaştığına, önsezi ve alışkanlık rahatsızlıklarında da hayat kurtaran tanılama şekillerinden ortak tanesinin Kardiyak BT Anjiyografi bulunduğunu kaydetti. Prof. Dr. Elif Karadeli, “Bilgisayarlı tomografi odasında; ön dizi film toplar damarından karşıtlı husus verilerek kalbi besleyici koroner damarları ağrısız, baş döndürücü çelimsiz ortak müddet içerisinde, emniyetli ve efdal çözünürlüğünde bulunan adına görüntüleyebiliyoruz. Çekim süresi sayı farkı 3 saniye, tedbir evresi ile beraberce azami 15 zaman sürüyor. Bu görüntüleme yöntemiyle, dirimsel riziko haiz alışkanlık tıkanıklıkları hızlıca belirleme edilebiliyor. Hastalar bire ortak devir alışılagelen yaşamlarına dönebiliyorlar. Kardiyak BT Anjiyografi yöntemiyle kalbin yapısının incelenmesi, riskli hastalarda kalbin ön değerlendirmesi, koroner arterleririn, doğumsal önsezi hastalıklarının, koroner stentlerin, by-pass greftlerin, kalpten çıkan anne damarların ve önsezi kapakçıklarının değerlendirilmesi emniyetli ortak biçimde yapılabiliyor” dedi.

Hastalar düşüncesince ehemmiyetli avantajlar
Başkent Üniversitesi Adana Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Radyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gürcan Erbay'da ortak numara basamak akrabalarında er yaşta kalp-damar rahatsızlığı hikayesi olanlar, diyabet rahatsızlığı ve efdal tansiyonu olanlar, sigara içenler, aşırı kiloluluk hastaları, döş ağrısı olanlar, ruhsal gerilim testleri meşkûk çıkan ve koroner arterlerde sapaklık şüphesi bulunan insanların Kardiyak BT Anjiografi yaptırması icap ettiğinin altını çizdi. Prof. Dr. Erbay, ışınım payı baş döndürücü ceninisakıt olan, en çalışan ve bedava uygulanabilen bu yöntemin hastalar düşüncesince ehemmiyetli avantajlarını şöyleki sıraladı:

"- 1 ile 5 mm kalınlığındaki baş döndürücü terbiyeli koroner arterleri gösterebilmektedir.

- Yaşlı, çocuk ve obez hastalar da işlemde geçer çare miktarı minimal ölçüde tutularak emniyetli çekimler yapılabilmektedir.

- Kalbin yapısı 3 boyutlu incelenerek, ansız ölümlere illet bulunan koroner atardamar anomalileri ve önsezi kası sıkışmaları önceleri belirleme edilebilmektedir.

- Kalp damarları içindeki kalsifik plakların tanımlanmasına asistan olarak, kullanılacak bulunan olan stentlerin önceleri planlanabilmesi dair bilim vermektedir.

- Kardiyak BT Anjiyografi ile önsezi damarlarının yanı esna vücudumuzdaki bellek damarları, günah damarları, dizi film ve göt damarları değerlendirilebilmektedir.

- Tanımlanamayan ağrıyla mevrut hastalarda koroner arter, akciğer embolisi, anevrizma ve diseksiyon tanıları aceleci ortak biçimde belirleme edilebilmektedir.

- Koroner By-Pass cerrahisi nâkil hastalar ile stentleri mevcut hastaların rutin muayeneleri yapılabilmektedir.

- Akciğer embolisi durumlarında, akciğere çağ haiz damarların yapısı değerlendirilebilmektedir.

- Yöntemin teknolojik özelliğiyle önsezi ve alışkanlık yapısının görüntülenmesi dışında;
böbrek ve üriner cümle taşlarının yapısı incelenmekte ve nitelikleri belirlenerek en çelimsiz müddette akıllıca müdahalesi sağlanabilmektedir.

- Onkoloji hastalarında er devirde mızrap metastazı ve mızrap iliği ödemleri belirleme edilebilmektedir.

- Gut üzere romatizmal hastalıklarda, damla rahatsızlığı kristellerinin deneyim düzeylerini gösterebilmektedir."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler