USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kardiyoloji uzmanından kış uyarısı: 'Soğuk havalar kalp aksesi riskini artırıyor'

Soğuk hava beden ısısının düşmesine sebep oluyor. Bu sebeple kalp beden ısısının düşmemesini, beden ısısının faziletkâr kalmasını sağlayabilmek henüz çok idman mecburiyetinde kalıyor, böylecene çağ basıncı ve eğilim sayısı artıyor. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim

Kardiyoloji uzmanından kış uyarısı: 'Soğuk havalar kalp aksesi riskini artırıyor'
24-12-2022 12:09

Soğuk havaların kalp doğa hastaları yahut erdemli tansiyonu olanları aksi etkileyebileceğini kail Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde gerilim seviyelerinde yücelme meydana gelebileceği düşüncesince bu gestalt kalp aksesi riskini arttırmaktadır. Kişinin devir kurnaz gerilim değerleri ölçülmeli. Eğer yanında ahenksizlik var ise bu vaziyette sayrılarevi kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, ilkin bu sürede aşırı yanında tomar tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve üzere besinlerden ırak durmamız gerekli. Bu nedenle erdemli riskli hastalarımız kış zamanına girmeden geçmiş batar ve enflüanza aşılarını yaptırmaları gerekmektedir” niteleyerek tavsiyelerde bulundu.
Soğuk hava cisim ısısının düşmesine münasebet oluyor. Bu nedenle kalp cisim ısısının düşmemesini, cisim ısısının erdemli kalmasını sağlayabilmek henüz yanında tomar idman durumunda kalıyor, sonunda içki basıncı ve eğilim sayısı artıyor. Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, dargın havaların kalp doğa hastaları yahut erdemli tansiyonu olanları aksi etkileyebileceğini söyleyerek kalp sağlığını destek olmak düşüncesince ehemmiyetli tavsiyelerde bulundu.

“Glisemik indeksi yüksek, meşbu yağ payı erdemli ve tuzlu besinlerden ırak durmamız gerekiyor”

Kalp sağlığını destek olmak düşüncesince tagaddi önerilerinde mevcut Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı, “Kış mevsiminde kalp ve doğa hastalıklarının seyrinde kötüleşme görülebilmektedir. Bunun da en ehemmiyetli nedeni dargın havanın etkisiyle kalp ve cisim damarlarımızda meydana mevrut daralma etkisidir. Ayrıca bire yanında çağda biyokimyasal ve hormonal tebeddülat dolayısıyla damarlardaki kanda koyulaşma görülmekte ki bu gestalt kalp aksesi ve selamünkavlen ile münasebetli yanında durumdur. Bunun haricinde kış mevsiminde hava kirliliğindeki artış, tagaddi düzenindeki bozulmalar, doktor kontrollerinin aksatılması, gerilim seviyelerindeki yükselme, ilkin teneffüs yollarına ilişkin meydana mevrut enfeksiyonlar kalp sağlığını aksi etkilemektedir. Beslenme düzenini sağlamamız gerekiyor. Kış aylarında dargın havanın etkisiyle küsurat erke gereksinimi erdemli kalorili beslenmeye yol açmaktadır. Bu gestalt istenmeyen kilogram artışına, bire yanında sürede çirkin işkilli kolesterin seviyesinde artışa faktör olmaktadır. Genel hatlarıyla erdemli glisemik indeksi yüksek, meşbu yağ payı erdemli ve tuzlu besinlerden ırak durmamız gerekiyor“ dedi.

“Kış zamanında gerilim seviyelerinde yücelme meydana gelebileceği düşüncesince bu gestalt kalp aksesi riskini arttırmaktadır”

Kış zamanında kalp aksesi riskinin arttığını tamlayan Doç. Dr. Avcı, “Kış mevsiminde ilkin yaşlılarımızın evde henüz aşırı hengâm geçirmesi sebebiyle, fiziki aktivitelerde yanında eksilme meydana gelmektedir. Fiziksel aktiviteler hastanın yaşına ve hastalığın derecesine gereğince değişebileceği düşüncesince doktor tavsiyesiyle yapılmalıdır. Egzersiz öncesinde kifayetli oranda kabullenmek aniden ve dar hareketlerden kaçınmak, dargın ortamlarda antrenman yapmamamız gerekiyor. Kış zamanında gine gerilim seviyelerinde yücelme meydana gelebileceği için, ki bu gestalt ilkin selamünkavlen ve kalp aksesi riskini arttırmaktadır. Zaman devir gerilim değerleri ölçülmeli. Eğer yanında ahenksizlik var ise bu vaziyette sayrılarevi kontrollerini yaptırmamız gerekiyor. Yine tansiyondan korunabilmemiz için, ilkin bu sürede aşırı yanında tomar tüketilen turşu, tuzlu, salamura ve konserve üzere besinlerden ırak durmamız gerekli. Uyku düzeni de aşırı önemlidir. Hastalarımız 7,8 hengâm nitelikli ve derneşik hab önermekteyiz. Özellikle geceleyin horlaması bulunan insanların hab apne sendromu açısından döş rahatsızlıkları polikliniklerinde muayenelerini önermekteyiz. Kış zamanında ilkin teneffüs yolu enfeksiyonlarında ağır yanında artım meydana gelmektedir. Zatürre gibi, gribal yolu enfeksiyonları, vücutta enflamasyona faktör olarak, ilkin kalp damarlarının içindeki yağ plaklarının yumuşamasına, yırtılmasına ve pıhtılaşmasına faktör olabilir. Bu gestalt kalp krizine faktör olabilir. “ niteleyerek konuştu.

“Yüksek riskli hastalarımız kış zamanına girmeden geçmiş batar ve enflüanza aşılarını yaptırmaları gerekmektedir”

Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Anıl Avcı devamında, “Yüksek riskli hastalarımız kış zamanına girmeden geçmiş batar ve enflüanza aşılarını yaptırmaları gerekmektedir. Yine bu sürede şayet hakeza yanında hastalıkla karşılaşırlarsa kesinlikle hastanede doktor nezdinde otama görmelerini önermekteyim. Buradaki ehemmiyetli öteki yanında gözcü ise dert oluştuktan sonraları kesinlikle kifayetli oranda dinlenilmeli. Mevsime ibdai taravetli sebzeler tüketilmeli ve hazır para tüketimi de kifayetli oranda olması gerekir. Soğuk havaların etkisiyle baş başa kalp damarlarımızda yanında büzülme, yanında daralma meydana gelmektedir. Özellikle kalp hastalığı, koroner kalp rahatsızlığı bulunan insanda müvellidülhumuza ve ehliyetsiz olması onların döş ağrılarının sıklığı ve şiddetinde artışa faktör olur. Hatta alışılagelen insanda caba kalp aksesi riski meydana gelebilmektedir. Bu nedenle ilkin ev içi ortamlarda ısı seviyesi değişmez ölçüde tutulmalı. Odalar ortada ısı değişik oluşturulmamalı. Sıcak yanında ortamdan dargın yanında ortama geçtiğimizde döş sahasını esirgeyici giysiler kullanmalıyız. Sokağa çıktığımızda döş alanımızı soğuktan ve rüzgardan koruyabilmek düşüncesince döş kafesini esirgeyici atkı, yara bere ve ellik kullanımına ihtimam göstermeliyiz. Beslenmelerine ihtimam etmeleri gerekir. Özellikle burada tel payı yüksekli kepekli tahıllar tüketilmeli. Ekmek tercihinde bulunacaksa kusursuz buğday çavdar ekmekler tüketilebilir“ ifadelerini kullandı.

Muharrem Çam - Sevgi Canpolat

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler