USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanserde organ bazlı sınıflama kalkıyor

Uzmanlar, organ bazlı dokunmabana sınıflamasının zamanı müşterek sorumluluk bulunduğunu söylüyor. Artık kanseri organlara uyarınca bölümlemek yerine, moleküler özelliklerine ve biyolojisine uyarınca sınıflamaya yapılarak, tedavilerin de buna uyarınca düzenlenecek.

Kanserde organ bazlı sınıflama kalkıyor
20-01-2023 16:06

Medicana International Kişiye hususi Kanser Tedavi Merkezi Direktörü Profesör Doktor Mutlu Demiray, dokunmabana sınıflaması ve tedavisinde müşterek intikal çağında olunduğunu, bundan böyle kanseri akciğer, meme, sütun kabil organlara gereğince bölümlemek yerine, moleküler özelliklerine ve biyolojisine gereğince sınıflamaya yapılarak, tedavilerin da buna gereğince düzenlenmeye başladığını söyledi.

Kanser davranışını kalıtım bilimi mutasyonların belirlediğini kaydeden Demiray, “Tedavi de buna gereğince düzenlenmelidir. Hastalığın herhangi müşterek hastada bire müşterek seyretmemesinin sebebi herhangi müşterek hastada değişik mutasyonlar ortaya çıkması ve bu mutasyonların göze biyolojisine bulunan etkisidir. Kanser tedavileri insana hususi uygulanmalıdır. misal kendisine göden kanserini ele alalım, günümüzdeki sınıflamada herhangi müşterek göden birbirinin bire müşterek kendisine bildirme ediliyor, meğer müşterek Japon marazlı ile Rus hastanın midesi bire müşterek olamaz, dü kardeşin başkalık organ yapılarında farklılıklar bulunduğunu görüyoruz, bu farklılıkları kalıtım bilimi haritalama yaparak moleküler kurda belirleme buyurmak ve tedavileri moleküler bazlı ayarlamak günümüzdeki en çağcıl yaklaşım. Mevcut yayınlanmış kanıtlara isnaden göden kanserlerini 4 moleküler gruba açmak mümkün, tığ de kliniğimizde bu yaklaşımı uyguluyoruz” dedi.

Demiray, üstünde durulması müstelzim 3 eleştiri noktaya ilgi çekti:

"Kanserde kalıtım bilimi testlerin artması ve imtihan sonuçlarının akıllıca yorumlanması;

Kanserde genomik profilleme testleri akıbet senelerde yaşamımıza girdi ve yaygınlaşmaya başladı. Ancak dokunmabana genetiği ağdalı ve moleküler bilim mucip müşterek alan. Testi yaptırmak, akla yatkın ilaca değişmeyen özgülemek düşüncesince tam olmuyor. Doğru ilacı saylamak düşüncesince moleküler bilgiye ehil kazanmak ve bu bölgede görmüş geçirmiş kazanmak şişman ehemmiyet taşıyor. Test sonuçlarının akıllıca yorumlanması düşüncesince onkoloji uzmanlarının dokunmabana biyologları ve kalıtım bilimi uzmanları ile ortaklaşa iş biçiminde emek harcaması aşırı eleştiri müşterek nokta. Kliniğimizde doktora seviyesinde 4 dokunmabana biyoloğu çalışıyor. Yaklaşık 7 senedir bu işin içindeyiz ve 1500'e DOĞRU hastanın kalıtım bilimi testini değerlendirdik.

Genetik testlerin sonuçlarına gereğince amaca müteveccih tedavilerin insana hususi uygulanabilmesi,
Kanserde hedefli tedaviler/akıllı ilaçlar ve immunoterapiler akıllıca hastada uygulandığında şişman ayırt oluşturabilen sansasyonel tedaviler. Ancak herhangi müşterek otama herhangi müşterek marazlı düşüncesince akla yatkın değil. Hangi hedefli tedavinin ne hastaya uygulanacağına fakat moleküler testler ve bu testlerin akıllıca yorumlanması ile değişmeyen verebiliriz. Aksi takdirde hastanın ruhsuz müşterek otama ile devir kaybetmesi, beklenmeyen taraf etkilerle karşılaşması ve erdemli müşterek deva maliyetine sunulan kalması kaçınılmaz.

Organdan serbest moleküler hedefli deva AR-GE'sinin yaygınlaşması, Günümüzde dokunmabana organ bazlı sınıflamadan moleküler bazlı sınıflamaya akıllıca müşterek kayma yaşarken deva AR-GE'sinde de moleküler ve kalıtım bilimi bazlı gelişmeler uydurma konusu. Artık hepsi dokuları etkileyen kemoterapiler namına moleküler bazlı geliştirilmiş hedefli tedavilerden uydurma ediyoruz. Bunun müşterek aşama ötesi insana hususi dokunmabana aşıları olacak.

İlaç AR-GE'sinin temeli bulunan klinik çalışmaların yapısında tebeddülat bulunduğunu görüyoruz. İlaç geliştirirken bireşimli zeka ve bunun yanı sıra asıl hayat verileri hâlâ müşterek tomar kullanılmaya başlandı. Bu gelişmeler ile deva ihya sürelerinde eksilme bekliyoruz".

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler