USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanserde erken tanı avlu kurtarıyor

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ercan, kanser daha bulunmuş olduğu organda sınırlanmış iken yapılacak bulunan tedavilerin sonuçlarının beniz tuhaf bulunduğunu belirtti.

Kanserde erken tanı avlu kurtarıyor
03-02-2022 15:56
Sakarya

Üniversiteden meydana getirilen açıklamada görüşlerine arazi maruz Ercan, kanser oluşumunun esasi sebebinin hücrelerde anadan doğma yahut sonraları ortaya çıkan kalıtım bilimi bozuklukların bulunduğunu bildirdi.

Özellikle etli bağırsak, göden ve emcek kanserlerinin açık kendisine ailesel özellikler taşıdığını aktaran Ercan, "Sonradan kansere defa açan aut faktörler ise radyasyona maruz kalma, sigara alışkanlığı, birtakım viral enfeksiyonlar, kusur tagaddi diyetleri kabil durumlarıdır fakat yukarıdaki faktörler değme insanda kanser oluşmasına defa açmaz. Doğuştan ve sonraları hücrelerimizin kalıtım bilimi yapısını bozan mutasyonlarla oluşan düzgün olmayan yapıdaki bu hücreler genellikle muafiyet sistemimiz kabilinden tanınır ve namevcut edilirler fakat muafiyet sistemimizde ayrı ayrı nedenlerle oluşan bozukluklar yahut yetersizlikler kanser hücrelerinin kontrolsüz çoğalmasına hastalık olur." ifadelerini kullandı.

"Erken tanıyla hastaların yüzdelik 90'ı iyileşiyor"

Prof. Dr. Ercan, ilkin kanser evolüsyon riski mevcut kişilerde kanser taraması yapılmasının önerildiğini, böylecene gittikçe ortaya çıkma kanser hastalıklarının ercecik tanınıp otama edilmesinin belkili bulunduğunu kaydetti.

Kanser tedavisinde en ehemmiyetli unsurun tanının erken çağda konması bulunduğunu vurgulayan Ercan, şöyleki bitmeme etti:

"Kanser daha bulunmuş olduğu organda hudutlu iken yapılacak bulunan tedavilerin neticeleri iyice beniz güldürücüdür. Erken tanıyla ağız ağıza iyileşen kanserli hastaların payı yüzdelik 90 civarındadır. Kanserde tanı geciktikçe natürel kendisine dirim süreleri de kısalmaktadır. Açıklanamayan kilogram kaybı, faziletli ateş, vakayiname halsizlik, ağrılar, meme, koltukaltı, mesuliyet ve kasıklarda ele mevrut şişlikler, ciltteki tavukgötü ve benlerdeki biçim ve nitelik değişiklikleri, balgamla kan gelmesi, vakayiname öksürük, ağızdan kan gelmesi, makattan kanama, şişman abdeste el kan gelmesi, pıtrak kesif şişman abdeste gidildiği şekilde rahatlamama, pıtrak kesif acele dışkılama ihtiyacının olması, ciltte sararma ve kaşıntı, hacet renginde koyulaşma, mevsimli mevsimsiz vajinal kanamalar kabil yakınmaları bulunan insanların hemen müşterek afiyet kuruluşuna başvurması gerekir. Bu bulgular apayrı hastalıklarda da görülebilir fakat kanserden kuşkulanmak açısından önemlidirler."

Tanı düşüncesince meydana getirilen testlerin medikal onkoloji uzmanının nezdinde birtakım hususi hallerde istendiğine yer veren Ercan, kanser türünün ailenin değiştirilmiş bireylerinde görülmesinin bu anlamda ehemmiyetli bulunduğunu vurguladı.

Ercan, kalıtım bilimi testlerin istenmesinin tıbbı tedaviyi biçimlendirmek şartıyla da yapılabildiğini aktardı.

"Kanserden ölümlerin en pıtrak sebebi kötü kullanımı"

Ülkede baylarda en pıtrak tanıdık kanser türlerinin sırası ile akciğer, prostat, etli bağırsak, mesane, göden kanseri ve lenfoma bulunduğunu tabir fail Ercan, hanımlar ortada ise sırası ile meme, tiroid, meşime ve yumurtalık, etli bağırsak, akciğer ve göden kanserinin münteşir bulunduğunu anlattı.

Kanserden ölümlerin en pıtrak sebebinin kötü kullanması olduğuna dikkati çekici Ercan, "Özellikle akciğer, sidik torbası ve pankreas kanserinin kötü kullanması ile birlikteliği aşkın belirgindir. Tütün alışkanlığının bırakılması nice şahısda bu kanserlerin oluşumunu engelleyecektir. Öte yandan denyo ve ağır aksak beslenme, içki kullanımı, baş döndürücü yiyintili ve bileşimli gıdaların tüketimi, tütsülenmiş gıdaların tüketimi, kızartma yağların tekraren kullanılması, et ürünlerinin kusur pişirilmesi kabil önlenebilir sebeplerin hayatımızdan uzaklaştırılması bunların yanında derneşik uyku, ürün ve sebzeden varlıklı dosdoğru tagaddi rejimlerinin seçilmesi, kilogram kontrolü ve fiziki aktivitenin artırılması kabil müspet faktörlere yaşamımızda hâlâ müşterek tomar evleviyet verilmesi hikayelerinde bilgilendirmeler yapılmalıdır." değerlendirmesini yaptı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler