USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Kanser hastalarını otama etmiş olduğu ameliyat masasına bu defa kendisi yattı

Meslek yaşamı süresince nice kanser hastasını ameliyat fail genel cerrahi uzmanı Dr. Sonay Kıvrakdal, yakalandığı meme kanserinin er aşamada kişileştirme edilmesinin arkası sıra tedaviyle sağlığına kavuştu.

Kanser hastalarını otama etmiş olduğu ameliyat masasına bu defa kendisi yattı
15-10-2021 13:40
Ankara

Bugüne denli nice kanser hastasını ameliyat fail genel cerrahi uzmanı Dr. Sonay Kıvrakdal, yakalandığı meme kanserinin ilerlemeden canlandırma edilmesi sayesinde, meydana getirilen operasyonla sağlığına kavuştu.

Kıvrakdal, AA muhabirine, dizge yaşamı süresince nice kanser hastasının sağlığına ulaşması düşüncesince çalıştığını, kısaca ortak ay evvela de kendisinin meme kanseri teşhisi aldığını belirtti.

Tanı konulmasının peşi sıra önceliğinin otama edinmek ve rahatsızlığı alt etmek durumuna geldiğini kail Kıvrakdal, "Meme kanseri teşhisi almadan evvela aklımda 'sorun' adına biriktirdiğim ne varsa, çabucak bunların önemi kalmadı. Tüm hayatımı baştan gözden geçirdim. Stresimi azalttım, fikir şeklimi değiştirmeye çalıştım, tagaddi şeklimi baştan gözden geçirdim, hayatıma çabukluk katmaya ve sporu bütünleşmiş etmeye çalıştım." dedi.

Kıvrakdal, muayenelerini derneşik yaptırması yardımıyla er tanılama çokça ayraç ederek, "Hekim olmanın verdiği zihin ve farkındalık yardımıyla rutin kontrollerimi yaptırdığım esnada aşırı er etapta meme kanseri saptandı. Böylece minimum cerrahi muamelat ve minimum bedii kusurla, memenin alınmasına lazım kalmadan ayrıca daha sonra kemoterapiye caba gerekseme olmaksızın bu rahatsızlığı geride bırakabildim." ifadesini kullandı.

Hastalarına icra ettiği derneşik arama tavsiyelerinin önemini kansere yakalandıktan sonraları aşırı elan dobra anladığını dile getiren Kıvrakdal, "Erken tanıyla ağız ağıza otama edilebilmektedir ve yüzdelik 100 önlenebilir ahiret yolculuğu oranlarına cemaat meme kanseri düşüncesince taramasını yaptırmamış ortak eş yaşama gözlerini açmış bulunduğu değme dünkü günde esasta en iri riski alıyor. O sebeple kâffesi hanımlara rutin kontrollerini aksatmamalarını haber mektubu ediyorum." niteleyerek konuştu.

"Erken canlandırma ile yaşamının kurtulmasını sağladı"

Ameliyatı oluşturan genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Ercüment Tekin de Kıvrakdal'ın durumunun, er tanının tedavideki önemini gözler önüne serdiğini vurguladı.

Kıvrakdal'ın ortak doktor adına meme kontrolleri ve mamografi çekimlerini derneşik yaptırdığını aktaran Tekin şöyleki bitmeme etti:

"Kıvrakdal'ın muayenelerini derneşik adına yaptırması sayesinde, arama esnasında aşırı er etapta bulunan bazısı bulgulara rastladık. Oradan meydana getirilen enjeksiyon biyopsisi kararında 'uyuyan kanser' dediğimiz, meme kanseri evveliyat devirde ur hücresini yakaladık. Erken dönemdeki tanı, elan önemsiz cerrahi müdahaleler ve tedavilerle hastanın alışılagelen hayatına bitmeme etmesine imkân sağlıyor. Sonay Hanım da zihin düzeyiyle kendisindeki meme kanserinin aşırı er canlandırma edilip yaşamının kurtulmasını sağladı."

Meme kanseri riskini dökmek düşüncesince yapılabilecekler

Meme kanserinin genellikle hanımlarda görüldüğüne ayraç fail Tekin, bu konudaki farkındalık ile nice vefatın önlenebileceğini vurguladı.

Prof. Dr. Tekin, hanımefendilerin 20 yaşından itibaren yalnız başına meme muayenesi (KKMM) yöntemlerini öğrenmeleri, 40 yaşından sonraları da salname kontrollerini yaptırmaları icap ettiğini söyledi.

Meme kanseri düşüncesince "değiştirilebilir" ve "değiştirilemez" riziko faktörleri olduğuna ayraç fail Tekin şunları kaydetti:

"Örneğin evvel adetin 13 yaşından evvela görülmesi değiştiremeyeceğimiz ortak meme kanseri riziko faktörüdür. Kadınların değiştirebilecekleri nice riziko faktörü var. Kilolu olmamak ve çalışkan berhayat olgunlaşmak meme kanseri riskini azaltır. Yüksek içki kullanması meme kanseri riskini artırıyor. Sigara dört başı mamur kanserlerde bulunduğu üzere meme kanserinde de ehemmiyetli ortak riziko faktörüdür. Sağlıklı sönümsüz ve ağır sıfır hanımlarda riskin azaldığını söyleyebiliriz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler