USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hematoloji uzmanı uyardı: 'Lenf düğümleri büyüyorsa hekime başvurun'

Vücudun enfeksiyonlarla cenk kabiliyetinte dirimlik ortak görevi bulunan lenfa bezlerinin çoğu kez ilgisiz algınlığı üzere viral enfeksiyonlarda şiştiğini tamlayan Hematolog Dr. Soner Solmaz, lenfa düğümleri hasbi yere çıktıysa, sert, akışmaz ortak yapısı var ise ve büyümeye

Hematoloji uzmanı uyardı: 'Lenf düğümleri büyüyorsa hekime başvurun'
03-02-2023 10:07

Acıbadem Adana Hastanesi Yetişkin Hematoloji Uzmanı Dr. Soner Solmaz, şiş ak soy düğümlerinin çoğu kez bakteri yahut virüslerin niçin bulunduğu enfeksiyonun ortak kararı adına ortaya çıktığını ve seyrek de olsa şiş ak soy düğümlerine dokunmabana hastalığının niçin olabileceğini anlatım etti.
Lenf bezleri adına da bilinen ak soy düğümlerinin, bünyenin enfeksiyonlarla çekişme kabiliyetinte dirimlik ortak gösteriş oynadığına uyanıklık çekici Dr. Solmaz “Lenfler, süzgeç rolü görerek virüsleri, bakterileri ve öbür dert nedenlerini vücudunuzun öbür bölgelerine bulaşmadan ilkin yakalarlar. Şişmiş ak soy düğümlerini ayırt edebileceğiniz serili alanlar ortada boynunuz, çenenizin altı, kırmızıfener altlarınız ve kasıklarınız bulunur” dedi.

“Şişmiş ak soy düğümleri dert habercisidir”

Lenfatik sistemin, bünyenin herhangi ortak durumunda mevcut ortak organlar, damarlar ve ak soy düğümleri ot bulunduğunu vurgulayan Solmaz, “Baş ve mesuliyet alanlarınızda nice ak soy düğümü bulunur. Sık kalın şişen ak soy düğümleri bu bölgede, başkaca kırmızıfener altlarınızda ve kasık bölgenizdedir. Şişmiş ak soy düğümleri, vücudunuzda ortak yerlerde ortak şeylerin kusur bulunduğunun ortak işaretidir. Lenf bezleriniz ilkin şiştiğinde şunları ayırt edebilirsiniz, ak soy düğümlerinde duyarlık ve dert oluşur. Şişlik bezelye yahut fasulye büyüklüğünde, fazladan koz boyutlarında olabilir. Şişmiş ak soy düğümlerinizin nedenine ilişkin olarak, cemaat olabileceğiniz öbür gösterge ve semptomlar koku alma organı akıntısı, geçit ağrısı, biberli ve yukarı teneffüs yolu enfeksiyonunun öbür belirtileri olabilir” niteleyerek konuştu.
Vücuttaki ak soy düğümlerinde şişme meydana geldiğinde, HIV yahut mononükleoz kabil enfeksiyonları, lupus yahut romatoid artrit kabil ortak romatizmal rahatsızlıkları buyurmak icap ettiğini aktaran Solmaz “Lenf bezlerinde gelişme ortak dokunmabana yahut lenfomaya ilişkin ise ak soy bezleriniz baş döndürücü çabuk şiş kabil ve beklenenden şimdi kaba ve sabit-hareketsiz kısaca yer dokulara değen olabilir. Ateş, tün terlemeleri ve kilogram kaybı haremlik edebilir” şeklinde konuştu.

“En serili sebebi enfeksiyondur”

Dr. Solmaz, ak soy düğümlerinin gruplar biçiminde bulunduğunu ve herhangi ortak grubun bünyenin belli ortak sahasını boşalttığını ve buna ilişkin adına şiş ak soy düğümlerinin yerinin, alttaki yatan sebebi belirlemeye asistan olabildiğini kaydetti.

“Şişmiş ak soy düğümlerinin en serili sebebi enfeksiyondur, ilkin ilgisiz algınlığı kabil viral ortak enfeksiyondur” niteleyerek laflarını sürdüren Solmaz “Boğaz enfeksiyonları, kızamık, kulak enfeksiyonları, diş ve dişeti problemleri, ten enfeksiyonları, insanoğlu immün yetmezlik virüsü (HIV) - AIDS, tüberküloz, pisik tırmığı hastalığı, lupus ve romatoid artrit kabil romatizmal hastalıklar, lenfoma (lenf bezi kanseri), soy kanseri (kemik iliği yahut dem kanseri), ak soy düğümlerine serili (metastaz yapmış) öbür uzuv kanserleri” ifadelerini kullandı.

“Büyümeye bitmeme ediyorsa doktora görünmelisiniz”

Çoğu devir şiş ak soy düğümlerine ortak enfeksiyon niçin bulunduğu için enfeksiyon düzeldiğinde ak soy bezlerinin de kendiliğinden normale döndüğüne yer veren Solmaz, “Ancak şiş ak soy düğümleriniz tedaviden sonraları halen bitmeme ediyorsa, tanıdık ortak etmen olmaksızın ortaya çıktıysa, 2-4 haftadır mevcutsa ve büyümeye bitmeme ediyorsa, kaba yahut korse kabil hissediliyor ve bastırdığınızda akım etmiyorsa, dikbaşlı ateş, tün terlemeleri yahut açıklanamayan kilogram kaybınız varsa, yutmada yahut dem almada müşkül çekiyorsanız hemen doktorunuza görünmelisiniz” niteleyerek uyarıda bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler