USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Hamileler, Delta varyantına dikkat

Delta varyantı ile şimdi bulaşan bir duruma mevrut koronavirüsün, en ağırbaşlı etkilediği gruplardan birisi hamileler bulunduğu birlikte kere şimdi ortaya çıktı. ABD'de meydana getirilen acemi birlikte tetkikte Delta varyantından önceki koronavirüsü ağırbaşlı nâkil iki canl?

Hamileler, Delta varyantına dikkat
06-10-2021 15:20

Özellikle hamileliğin akıbet aylarında akciğer kapasitesinin azalması ile beraberce maraz ciddi tablolara kere açabiliyor ,anne adayları ve bebekler kaybedilebiliyor. Hastanelerin pandemi servislerinde koronavirüsün etmen bulunduğu Covid-19'dan ötürü yatarak otama bulunan aşırı sayıda iki coşkun bulunuyor.

ABD'de meydana getirilen dünkü ortak incelemede çatal ağız varyantının hamileleri öbür insanlardan şimdi ciddi etkilediği ortaya konuldu. Dallas'ta Mayıs 2020- 4 Eylül 2021 ortada koronavirüs geçirmiş bin 515 iki coşkun kadının verileri incelenen araştırı sonuçlarına göre, çatal ağız varyantının iki coşkun hanımlar üstündeki tesirinin sanılandan aşırı şimdi efdal bulunduğu belirlendi. Amerikan Doğum ve Jinekoloji Dergisi (American Journal of Obstetrics and Gynecology) gösterilen araştırmada, bu bayanlardan 82'sinin enfeksiyonu aşırı ciddi geçirdiğini ve bunlardan 10'unun entübe bulunduğu ve 2'sinin de hayatını yitirdiği ortaya çıktı. Hastalığı bu denli ciddi nâkil iki coşkun hanımefendilerin oranının 2021'in başlangıcında yüzdelik 5 iken, Delta varyantının bilge bir duruma gelmesiyle hastaneye yatışın yüzdelik 10-15'lere yükseldiği anlatım edildi.

‘‘SEMPTOMLAR AYNI AMA SEYİR DAHA AĞIR''

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Ercan Baştu, Delta ve öbür varyantların gebelerde iri miktarda asemptomatik yahut geniş semptomlarla seyreden ortak hastalığa kere açtığını kaydetti, Gebelerde hastalığın seyrinin kötüleşme ihtimalinin şimdi ortak tomar bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Baştu, “Hepimizin bilmiş bulunduğu derece hamilelik ilerledikçe annenin karnı büyür ve akciğer kapasitesi düşer, bebeğin büyümesi zımnında bünyenin erke ve müvellidülhumuza gereksinimi artar. Bunlar gözümüzün uğrunda ve şimdi kolay ayırt edilebilmektedir olurken geri planda nice ayrım şimdi olmaktadır. Anne düşüncesince karnındaki evlat değme ne denli zat yavrusu olsa da değişik ortak kalıtım bilimi yapıya sahiptir. İşte burada ana bebeği ecnebi yerine görmesin diyerek vücudu immün sisteminin agresifliğini az buçuk şimdi köreltir ve toleransını artırır. Tabi bu da vücutlarına hakkıyla ecnebi ortak temsilci girdiğinde enfeksiyonlara şimdi alışmış ortak düz oluşturur. Son aylarda ise bebeğin boyutuna ilişkin etkisinde bırakır bunlara eklenince haliyle gövde direncini destek olmak şimdi güçleşiyor” dedi.

“ANNE ADAYLARI MUAYENELERİNİ AKSATMAMALI”

Hastalığın gebelere icra ettiği ağırlık kadar, afiyet sistemine icra ettiği etkinin de ortak o denli ehemmiyetli bulunduğunu kaydeden Prof. DR. Baştu. ‘‘Takip ettiğimiz rehberlerde hastanın koronavirüs enfeksiyonuna yakalanma riskini dökmek düşüncesince tevellüt evveliyat izleme ziyaretlerinin sayısının azalması, çabucak ortak tomar ziyarette yapılacak işlemlerin biricik seferde yapılmaya çalışılması, yoklama süresinin kısaltılması öneriliyor. Her ne denli bizim tarafımızdan bu rehberler mükemmel anlamıyla kullanıldığında ortak arıza olmayacağı öngörülse de bazı bazı gebeler haber edilenden şimdi derinliğine aralar hasretmek yahut online görüşmeler ile bu ziyaretleri yapmak istiyorlar. Bu sebepten seyrek de olsa istediğimiz denli DOĞRU izleme edemediğimiz ve geç tanılama koyduğumuz hastalarımız olabiliyor. Burada tavsiyem doktorlarının belirlediği aralıklarla muayenelerine aksatmadan gitmeleri anlamında olur.''

ANNESİ KORONA VİRÜS POZİTİF OLAN BEBEKLER NASIL ETKİLENİYOR

Prof. Dr. Ercan Baştu, dünkü doğanların yüzdelik 95'inden fazlasının dosdoğru bulunduğunu belirtti. Korona virüs zait ana evlatlarının çoğunluğu asemptomatik, belirti gösterenlerin bir çok çok ise teneffüs desteğine gerekseme duymadığını aktaran Baştu, “Ama bu annelerde er doğum, ceninisakıt tevellüt ağırlığı, fetal distress, hamilelik diyabeti ve gebede tevettür yüksekliği ile seyreden ortak maraz bulunan preeklampsi oranları enfeksiyonu geçirmeyen gebelere layıkıyla şimdi fazla. Buna ilişkin dünkü doğan ölümleri ve temelli hasar riski de zımnında şimdi yüksek. Türkiye'de meydana getirilen çalışmalarda ana karnında anneden çocuğa intikal gösterilememiş lakin gebeliklerin şimdi karmaşık olduğu, en yoğun komplikasyonun ceninisakıt bulunduğu söylenmiş'' diyerek konuştu.

“Hamileler düşüncesince riziko bulunan telkih değil, güneş tacı virüs”

Aşının önemine yer veren Prof. Ercan Baştu, ‘'Türkiye'de ve dünyada kullanımda bulunan aşıların hiçbirinde deli dolu virüs parçası olmadığı düşüncesince umumi bilginin bunların gebelikte güven içerisinde uygulanabileceği yönünde. Elimizde data yapılmaksızın ilkin gebelikte immün sistemin reaksiyonlarının değişmesine ilişkin istenmeyen değişik yan etkisinde bırakır gözlenebileceği düşünülmüştü. Bu mevzuda meydana getirilen çalışmalarda gebelerde aşıdan ötürü yan ağırlık görülme ihtimalinin dosdoğru popülasyondan değişik olmadığı yayınlandı . Yine iklim haricinde 827 mükemmel takipli gebede on paralık yan ağırlık gözükmediği raporlandı. Fakat aşılanmayan gebelerde hastalığın aşırı şimdi ciddi geçtiğini yayınlayan icraat mevcut'' dedi.

“Emziren anneler de, ana adayları da telkih olabilir, elimizdeki en çelimli tabanca aşı''

Kadın rahatsızlıkları ve tevellüt dalında çalışkanlık yayınlayan derneklerin gebelerde 14'ncü haftadan sonradan aşıyı önerdiğini kaydeden Prof.Dr. Baştu, “Kadın rahatsızlıkları ve tevellüt uzmanlarının haber mektubu bildirme etmiş bulunduğu cemiyetler de nice çalışmanın kararına isnaden aşıları gebelikten ilkin yahut olmadıysa hamilelik esnasında öneriyor. ACOG ( Amerikan Kadın Hastalıkları ve Doğum Derneği) gebelerde ve emziren hanımlarda aşılamayı öneriyor. Yine Türk “Jinekoloji ve Obstetrik Derneği” ve “Türkiye Maternal Fetal Tıp ve Perinatoloji Derneği” gebelerde evvel 14 haftadan sonradan alışılagelen aralıklarıyla telkih olmayı öneriyor. Çünkü az ilkin bahsettiğimiz derece yakalanma oranları gebelerle alışılagelen kişi ortada ayrımsız olsa da , hamilelik bu hastalığın şimdi ciddi geçişine etmen oluyor. Burada da elimizdeki en çelimli tabanca aşı” ifadelerini kullandı.

“TÜP BEBEK TEDAVİSİNE BAŞLAMADAN AŞI YAPTIRILMALI”

Tüp evlat tedavisi yaptıran ana adaylarının da öbür ana adayları derece iki coşkun kalmadan ilkin aşılanması icap ettiğini kaydeden Prof. Dr. Ercan Baştu, devamla şöyleki konuştu; “Bahsettiğimiz derece bu hastalığın gebelikte geçirilmesi hem ana bununla beraberinde evlat açısından efdal riskli ortak boyut ortaya çıkarıyor. Öte taraftan aşılanmış gebeler muayenelere de şimdi derneşik ve anahtar rahatlığıyla geleceği düşüncesince lüzumlu müdahalelerin vaktiyle yapılması şansını artırıyorlar. Anne adayları önceleri yüreksiz davranmakla bu arada kılıç afiyet personellerinin ayrıntılı ve bilime yaslanan açıklamalarıyla tedirginlikleri azalıp aşıyı yaptırmaktadırlar.''

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler