USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gönüllüler evcil aşı TURKOVAC'ı emin buluyor

Antalya'da domestik Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın, Faz-3 emekleri kapsamında aşı yaptıran gönüllüler, aşı sonrası tek iğbirar ve taraf ağırlık hissetmediklerini, aşıya güvendiklerini anlattı.

Gönüllüler evcil aşı TURKOVAC'ı emin buluyor
03-11-2021 11:57
Antalya

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen dünkü yüz koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz-3 emekleri kapsamında, belirlenen illerde 14 Ekim bakımından gönüllülere yapılmaya başlandı.

Daha ilk 2 düze Sinovac aşısı ergin ve Kovid-19'a yakalanmama kabilinden belli kriterleri gerçekleştiren gönüllüler, 3. düze evcil inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC olmanın mutluluğunu ve bu sürece yardım sağlamanın gururunu yaşıyor.

Gönüllüler, tek kırıklık yaşamamanın huzuruyla vatandaşlara TURKOVAC aşısı olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Aşı sonrası yaşadıkları süreci AA muhabirine özetleyen fahri İ.M, kendisinin atlaya zıplaya fahri bulunduğunu ve bu sürece yardım vermekten alım çalım duyduğunu söyledi.

Daha ilk 2 düze Sinovac aşısı bulunduğunu tamlayan İ.M, "14 Ekim'de aşı oldum. Yerli aşının hâlâ güvenli bulunduğunu düşündüm. Yerli aşı çalışmasına katkım olsun istedim ve aşıyı yaptırdım. Aşı yaptırdığım günden bu yana rastgele müşterek taraf bulaşık falanca olmadı, tek aksi gestalt hissetmedim." dedi.

Sağlık ekiplerinin kendisini yakından strateji ettiğini özetleyen İ.M, yaklaşan çevresinin aşıyla ilişik daima sorular sorduğunu ve müşterek kırıklık hissetmediği düşüncesince her insana salık mektubu ettiğini kaydetti.

"Kendi aşımızı kazanmak benim düşüncesince müşterek gurur"

Gönüllü A.K, dü düze Sinovac aşısı sonrası ilkin TURKOVAC aşısını beklediğini anlatım etti.

"Kendi ulusal ve evcil aşımızı kazanmak istiyordum, zira haricen müşterek aşı hesabına bundan hakeza evcil aşı olmayı yeğleme ettim. Kendi aşımızı kazanmak benim düşüncesince müşterek gurur, hızlı üretime de geçsin isterim." diyen A.K, evcil aşının büyümesine yardım bildirmek düşüncesince öz tercihiyle fahri bulunduğunu anlattı.

Gönüllü S.Y, 10 gündüz ilk aşı olduğunu, şu anne denli müşterek taraf bulaşık ve kırıklık hissetmediğini söyledi.

TURKOVAC aşısı olduğunda eş ve yaklaşan çevresinin kendisini arayarak süreçle ilişik sorular sorduğunu anlatım fail S.Y, "Nasıl olduğumu nikbet edenler oldu. Ben de dobra olduğumu söyledim, tek taraf bulaşık yaşamadım. Ben ilkin TURKOVAC'ın gelmesini bekledim, neticede öz ülkemin doktorlarına, hilekârlık insanlarına güveniyorum. Belki tığ bilgin olamadık ancak onlara hayır olabiliriz, diyerek düşündüğüm düşüncesince asistan kazanmak istedim." diyerek konuştu.

"Hem evcil hem ulusal aşı olmasından ötürü fahri oldum"

Gönüllü T.T de çelimsiz müddet ilk TURKOVAC aşısı olduğunu, aşı olduktan sonraları kendini baş döndürücü hâlâ genç hissettiğini dile getirdi.

Sağlık mensuplarının daima menfaatlerini arayarak keyif halleri kendisince hilekârlık aldığını tamlayan T.T, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"Hastanenin içre kendimi baş döndürücü erinçli hissettim. Gerçekten birinci sınıf müşterek düzentileme kadrosu var. Hem evcil hem ulusal aşı olmasından ötürü fahri oldum. Hiçbir rahatsızlığım yok. Öncelikli namına hakeza müşterek çalışmaya engelleme olup hem evcil kapital kullanılsın bununla beraber ulusal aşımıza yardım olması düşüncesince korumak istedim. İçimde baş döndürücü iri müşterek geçim var. Ailemin de TURKOVAC aşısı olup bu gururu yaşamasını isterim, çekinecek tek bilinçlilik yok. Tabii ki öz doktorlarımızın, uzmanlarımızın geliştirdiği müşterek aşının bizlere hem maddesel bununla beraber içsel baş döndürücü hâlâ faydası olacak. Çevremdeki arkadaş, arkadaş akrabalarımın da TURKOVAC olmalarını isterim ve onlara müşterek kırıklık yaşamadığımı söyleyince elbette ki çekincelerini çabucak aşıyorlar."

"Şu anne denli tek aksi art devir almadık"

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ise TURKOVAC aşısının yapılabileceği tayyareci illerden birinin de Antalya bulunduğunu ve 14 Ekim'den bu yana gönüllülere döllenme yapılmaya başlandığını anlatım etti.

TURKOVAC aşısı düşüncesince belli kriterlerin bulunduğunu ve bunu sağlayıcı fahri vatandaşların aşılandığını kaydeden Başıbüyük, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlarımız TURKOVAC aşısı kazanmak düşüncesince koyu müşterek dikkat gösteriyor ancak burada gerçek mesele, kriterleri sağlamak. 3. düze aşısını kazanmak talip ve kriterleri haiz yurttaşlar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelip aşılarını yaptırabilir. TURKOVAC aşısı bulunan vatandaşları cümle üstünden günce namına strateji ediyoruz, kendilerine ulaşıyoruz ve eksiksiz taraf tesirleri soruyoruz. Onlar da rastgele müşterek başağrısı var ise bunu bizlere bildiriyor. TURKOVAC aşısı bulunan yurttaşlarımızdan şu anne denli tek aksi art devir almadık. Kriterleri sağlayıcı eksiksiz vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırma ediyoruz."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) TURKOVAC aşı sorumlusu Dr. Remziye Nur Eke de TURKOVAC aşısı yaptıranlarda şu anne denli müşterek taraf etkiyle karşılaşmadıklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler