USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gönüllüler domestik aşı TURKOVAC'ı güvenli buluyor

Antalya'da evcil Kovid-19 aşısı TURKOVAC'ın, Faz-3 emek harcamaları kapsamında aşı yaptıran gönüllüler, aşı sonrası tek kırgınlık ve taraf hasiyet hissetmediklerini, aşıya güvendiklerini anlattı.

Gönüllüler domestik aşı TURKOVAC'ı güvenli buluyor
03-11-2021 11:57
Antalya

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Sağlık Bakanlığı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) iş birliğiyle geliştirilen acemi kimse koronavirüs (Kovid-19) aşısı "TURKOVAC", faz-3 emekleri kapsamında, belirlenen illerde 14 Ekim bakımından gönüllülere yapılmaya başlandı.

Daha geçmiş 2 düze Sinovac aşısı reşit ve Kovid-19'a yakalanmama kabilinden belli kriterleri gerçekleştiren gönüllüler, 3. düze evcil inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC olmanın mutluluğunu ve bu sürece ulama sağlamanın gururunu yaşıyor.

Gönüllüler, tek yorgunluk yaşamamanın huzuruyla vatandaşlara TURKOVAC aşısı olmaları tavsiyesinde bulunuyor.

Aşı sonrası yaşadıkları süreci AA muhabirine özetleyen fahri İ.M, kendisinin istekle fahri bulunduğunu ve bu sürece ulama vermekten alım çalım duyduğunu söyledi.

Daha geçmiş 2 düze Sinovac aşısı bulunduğunu tamlayan İ.M, "14 Ekim'de aşı oldum. Yerli aşının henüz inanılır bulunduğunu düşündüm. Yerli aşı çalışmasına katkım olsun istedim ve aşıyı yaptırdım. Aşı yaptırdığım günden bu yana rastgele birlikte taraf hasiyet filan olmadı, tek negatif gidişat hissetmedim." dedi.

Sağlık ekiplerinin kendisini yakından izleme ettiğini özetleyen İ.M, DOĞRU çevresinin aşıyla ilişik daima sorular sorduğunu ve birlikte yorgunluk hissetmediği düşüncesince her insana referans ettiğini kaydetti.

"Kendi aşımızı peyda etmek benim düşüncesince birlikte gurur"

Gönüllü A.K, dü düze Sinovac aşısı sonrası başta TURKOVAC aşısını beklediğini anlatım etti.

"Kendi ulusal ve evcil aşımızı peyda etmek istiyordum, zira haricen birlikte aşı adına artık evcil aşı olmayı yeğleme ettim. Kendi aşımızı peyda etmek benim düşüncesince birlikte gurur, dizi üretime de geçsin isterim." diyen A.K, evcil aşının büyüme göstermesine ulama bildirmek düşüncesince kişi tercihiyle fahri bulunduğunu anlattı.

Gönüllü S.Y, 10 güneş geçmiş aşı olduğunu, şu anne denli birlikte taraf hasiyet ve yorgunluk hissetmediğini söyledi.

TURKOVAC aşısı olduğunda fasile ve DOĞRU çevresinin kendisini arayarak süreçle ilişik sorular sorduğunu anlatım fail S.Y, "Nasıl olduğumu alçalma edenler oldu. Ben de dobra olduğumu söyledim, tek taraf hasiyet yaşamadım. Ben başta TURKOVAC'ın gelmesini bekledim, neticede kişi ülkemin doktorlarına, ilim insanlarına güveniyorum. Belki tığ bilgin olamadık fakat onlara müfit olabiliriz, niteleyerek düşündüğüm düşüncesince asistan peyda etmek istedim." niteleyerek konuştu.

"Hem evcil hem ulusal aşı olmasından çevre fahri oldum"

Gönüllü T.T de endamsız müddet geçmiş TURKOVAC aşısı olduğunu, aşı olduktan sonraları kendini baş döndürücü henüz canlı hissettiğini dile getirdi.

Sağlık mensuplarının daima menfaatlerini arayarak afiyet vaziyetleri üzerine bilgelik aldığını tamlayan T.T, laflarına şu şekilde bitmeme etti:

"Hastanenin zarfında kendimi baş döndürücü rahat hissettim. Gerçekten nitelikli birlikte düzentileme kadrosu var. Hem evcil hem ulusal aşı olmasından çevre fahri oldum. Hiçbir rahatsızlığım yok. Öncelikli adına hakeza birlikte çalışmaya karışma olup hem evcil kapital kullanılsın bununla birlikte ulusal aşımıza ulama olması düşüncesince arkalamak istedim. İçimde baş döndürücü iri birlikte dirlik var. Ailemin de TURKOVAC aşısı olup bu gururu yaşamasını isterim, çekinecek tek bilinçlilik yok. Tabii ki kişi doktorlarımızın, uzmanlarımızın geliştirdiği birlikte aşının bizlere hem maddesel bununla birlikte tinsel baş döndürücü henüz faydası olacak. Çevremdeki arkadaş, arkadaş akrabalarımın da TURKOVAC olmalarını isterim ve onlara birlikte yorgunluk yaşamadığımı söyleyince elbette ki çekincelerini çabucak aşıyorlar."

"Şu anne denli tek negatif arka devir almadık"

Antalya İl Sağlık Müdürü İsmail Başıbüyük ise TURKOVAC aşısının yapılabileceği uçman illerden birinin de Antalya bulunduğunu ve 14 Ekim'den bu yana gönüllülere ilkah yapılmaya başlandığını anlatım etti.

TURKOVAC aşısı düşüncesince belli kriterlerin bulunduğunu ve bunu sağlayıcı fahri vatandaşların aşılandığını kaydeden Başıbüyük, şunları dile getirdi:

"Vatandaşlarımız TURKOVAC aşısı peyda etmek düşüncesince koyu birlikte dikkat gösteriyor fakat burada gerçek mesele, kriterleri sağlamak. 3. düze aşısını peyda etmek talip ve kriterleri haiz yurttaşlar Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelip aşılarını yaptırabilir. TURKOVAC aşısı bulunan vatandaşları manzume üstünden günce adına izleme ediyoruz, kendilerine ulaşıyoruz ve eksiksiz taraf tesirleri soruyoruz. Onlar da rastgele birlikte başağrısı var ise bunu bizlere bildiriyor. TURKOVAC aşısı bulunan yurttaşlarımızdan şu anne denli tek negatif arka devir almadık. Kriterleri sağlayıcı eksiksiz vatandaşlarımızı TURKOVAC aşısı olmaya çağırma ediyoruz."

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (AEAH) TURKOVAC aşı sorumlusu Dr. Remziye Nur Eke de TURKOVAC aşısı yaptıranlarda şu anne denli birlikte taraf etkiyle karşılaşmadıklarını vurguladı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler