USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Gençler arasında artan obezite kanser rakamlarını arttırıyor

4 Şubat Dünya Kanser Günü zımnında açıklamalarda mevcut Prof. Dr. Mustafa Uygar Kalaycı, “Özellikle çoluk çocuk arasında akıbet 10 yılda 10 kıvrım artan obezite fikir verici. Çünkü obezite kanserin ihzari faktörlerindendir” dedi.

Gençler arasında artan obezite kanser rakamlarını arttırıyor
03-02-2023 21:09

Kanser hala henüz en aşırı ölümle sonuçlanan rahatsızlıkların başlangıcında geliyor. Bu çerçevede avlu kurtaran bozukluk “erken teşhis” düşüncesince farkındalık tekvin etmek hesabına 4 Şubat “Dünya Kanser Günü” şekilde adlandırılıyor. Konuyla ilgili şekilde Genel Cerrah Prof. Dr. Mustafa Kalaycı kanserin bozukluk ve neticeleri ile ilgili, Psikiyatri Shafiga Ünal ise ruh bilimsel tesirleri üstünde değerlendirmelerde bulundular.

“Öncelikle obeziteden tevlit etmek zorundayız”

Kanser ile ait şekilde aşırı kiloluluğun sakıncalı boyutlara ulaştığını aktaran Atlas Üniversitesi Cerrahi Tıp Bilimleri Başkanı ve Medicine Hospital Genel Cerrahlarından Prof. Dr. Mustafa Uygar Kalaycı, ilkin çoluk çocuk arasında rakamların gün günden arttığına özen çekti. Prof. Dr. Kalaycı er tanının rastgele devir aşırı ehemmiyetli bulunduğunu hatırlatarak, “İlaç ve kalıtım bilimi dair gelişmelerin yaşanması, cerrahide henüz faziletli standartlara erişilmesi kanserle ait aşırı müspet gelişmeler. Fakat günümüzdeki müşterek ekip koşullar da kanserle ait şekilde bizim şansımızı azaltmaktadır. Bunlardan en önemlisi tedbir almamaktır. Gelişmiş ve büyümekte bulunan devletlerde yiyecek içmece alışkanlıkların değişmesi, anık besin tüketiminin aşırı artarak çoğalması obeziteyi arttırırken olanak olması durumunda tarama programlarına özen etmemek kanserle ait şekilde bizim tedbir kabul etme ihtiyacımızda ehemmiyet bildirme fail ipuçları vermektedir. Öncelikle obeziteden tevlit etmek zorundayız. Ülkemizde önceki cahillik çağında aşırı ehemmiyetli müşterek dava biçimine gelmiştir. Türkiye'de çoluk çocuk arasında obezite akıbet 10 yılda 10 büküm arttı. Obezite nice kanser türünde ihzari faktörlerden müşterek tanesidir. Meydana getirmiş bulunduğu vakayiname yangılı faktörlerin çoluk çocuk arasında artarak çoğalması beni aşırı endişelendiriyor. Bu nedenden obezite kaynaklı kanser oranları da artıyor” dedi.

“Tarama programlarına katılma artmalı, metin beslenilmeli”

Sağlıklı tagaddi alışkanlıklarının kazanılması ile beraberce inhibitör faktörler şekilde tarama programlarına katılımların artarak çoğalması icap ettiğini de kail Prof. Dr. Kalaycı, “Tarama programları yönünde vatanımızda tıbbi alet kategorisi aşırı yüksektir. Özellikle keyif bakanlığımızın etli bumbar ve emcek kanseri düşüncesince tarama programları düzenlediğini hepsi yurttaşlarımız bilmeli. 50 gözyaşı üstündeki herkesin, ahali sağlığı ünitelerinde, keyif ocaklarında, hepsi hususi ve talih hastanelerinde tarama programlarından hekimler aracılığıyla faydalanmalıdır” biçiminde konuştu.

“Ruhsal bunalımlar ve ruh bilimsel huzursuzluklar kanser otama dönemini arttırıyor”

Kanser hastaları üstündeki ruh bilimsel halleri değerlendiren Medicine Hospital'dan Psikiyatrist Shafiga Ünal ise ilkin cerrahi teşebbüs sonrası büyük önerme depresif bozukluklara aşırı pıtrak rastlandığını söyledi. Psikiyatrist Shafiga Ünal, ruh bilimsel sorunların otama dönemini uzattığını bu nedenle hastaların ruh bilimsel açıdan dayanaklık etmek görmesi icap ettiğini anlatım etmiş bulunduğu açıklamasında şunları söyledi:

“Kanser hastalığında otama sürecinde ve ahir çağda ilkin hastanın ruh bilimsel vaziyeti ve bunları etkileyen içtimai faktörler aşırı önemlidir. Hastalarda çoğu kez sarsıntı sonrası stres, yas, büyük önerme depresif ve endişe kabilinden bozukluklara rastlayabiliyoruz. Özellikle cerrahi teşebbüs sonrası büyük önerme depresif ve endişe bozukluğu türlerine aşırı rastlanmaktadır. Hastalığın baş evresinde ilkin benimseyememe ve felaketleştirme halleri görülebilir. Bu gestalt hastanın yaşantı kalitesini, otama uyumunu bozmakta ve süreci uzatmaktadır. Hastalıkta, gövde sağlığıyla beraberce ruh bilimi sağlığın da dobra olması tedavideki muvaffakiyet oranını arttıran ehemmiyetli müşterek faktördür. Ruhsal sağlığı ne denli ceninisakıt olursa hastanın kanseri yenme isteği, arzusu o denli azalır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler