USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Genç futbolcu antrenman yaparken ölümden döndü

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde antrenman yaparken his anne damarı yırtılan 24 yaşındaki futbolcu Mehmet Yıldırım, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik'in gerçekleştirdiği kalburüstü operasyonla sa?

Genç futbolcu antrenman yaparken ölümden döndü
03-03-2022 14:05

Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde canlı 24 yaşındaki Mehmet Yıldırım, antrenman icra ettiği tam rahatsızlanarak yere yığıldı. evvel Gölmarmara peşi sıra da Akhisar'a atıf edilen canlı futbolcu şimdi ondan sonra Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'ne atıf edildi. Burada meydana getirilen araştırmaların peşi sıra elden ameliyata tahsil edilen Mehmet Yıldırım, MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kalp Ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik'in kalburüstü operasyonuyla sağlığına baştan kavuşturuldu.

“Anevrizma baş döndürücü kurnaz ortak hastalık”
Anevrizmanın baş döndürücü kurnaz ortak maraz bulunduğunu ve ayırt edilmesinin çelim olduğuna dikkati çekici MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, hastanın yaşlarının canlı olması zımnında hastalığının farkına varamadığını belirterek “Sporla ilgilenen gençlerimizin, doğumsal kendisine ortak bozuk para olup olmadığını idrak etmek düşüncesince behemehâl esenlik taramalarından geçmelerinde şişman kazanım var. Bizim hastamız enerjik spor oynayan ortak marazlı fakat maatteessüf kalpten çıkan anne damarlar anevrizmayla oynuyor. Bu baş döndürücü sakıncalı ortak durumdur. Zaten antrenman yaparken yırık damarı. Bu hastaların yüzdelik 20'si hastaneye ulaştırılamadan ölüyor. Yüzde 30'u ise sayrılarevi içinde ölüyor. Bu hastaların cerrahi müdahale ölüm payı riski de baş döndürücü yüksek. Yüzde 75'lere denli varıyor ölüm oranı. Ve baş döndürücü çabuk girişmek gerekiyor” dedi.

Sporculara arama uyarısı
MCBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, “Damar balonlaşması maatteessüf on paralık endeks vermiyor. Mutlaka bunun güzel ortak duygu haslet sisteminden en azından ekoyla kalpteki damarda başağrısı varmı namevcut mu behemehâl değerlendirilmesi gerekiyor. Ondan sonradan spora gelmek sporcularımız düşüncesince ehemmiyet bildirme ediyor” dedi.
Hastasıyla ilişik bilim sağlayan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Tetik, 24 yaşındaki hastanın ansız döş şikâyetiyle 2 ayrı hastaneye başvurduğunu şimdi ondan sonra ise hastanelerin hastayı Manisa CBÜ'ye atıf ettiklerini söyledi.
Prof. Dr. Tetik, “Hastamızın şimdi evvel başvurduğu hastanede meydana getirilen tetkiklerinde anne damarında yırtılma bulunduğu ayırt edilerek çabuk ortak halde hastanemize gönderildi. Burada yaptığımız yorum kararında hastanın kalpten çıkan anne damarında yırtılma bulunduğunu belirleme ettik. Ondan sonradan hastayı çabuk ortak halde hazırlayarak ameliyata aldık” dedi.

“Çok kurnaz ortak hastalık”
Anevrizmanın baş döndürücü kurnaz ortak maraz bulunduğunu ve ayırt edilmesinin çelim olduğuna dikkati çekici Prof. Dr. Tetik, hastanın yaşlarının canlı olması zımnında hastalığının farkına varamadığını belirterek şunları söyledi: “Aslında şimdi başlangıçta kendisinde bu maraz varmış. Anevrizma belirttiğim derece baş döndürücü kurnaz ortak hastalıktır. İçimizdeki ortak balondur ve on paralık endeks vermez. Tabi yaşlara gereğince değişiyor. Genç hastalarda tığ şimdi baş döndürücü kalıtım bilimi faktörleri ön planda tutuyoruz. Asıl faktör onlar. İleri yaşta ise haslet duvarının yaşlanmasına ilişkin kendisine ortaya çıkar.”

Sporculara ehemmiyetli uyarı
Sporla ilgilenen gençlere ehemmiyetli uyarılarda mevcut Tetik, “Sporla ilgilenen gençlerimizin, doğumsal kendisine ortak bozuk para olup olmadığını idrak etmek düşüncesince behemehâl esenlik taramalarından geçmelerinde şişman kazanım var. Bizim hastamız enerjik spor oynayan ortak marazlı fakat maatteessüf kalpten çıkan anne damarlar anevrizmayla oynuyor. Bu baş döndürücü sakıncalı ortak durumdur. Zaten antrenman yaparken yırık damarı. Bu hastaların yüzdelik 20'si hastaneye ulaştırılamadan ölüyor. Yüzde 30'u ise sayrılarevi içinde ölüyor. Bu hastaların cerrahi müdahale ölüm payı riski de baş döndürücü yüksek. Yüzde 75'lere denli varıyor ölüm oranı. Ve baş döndürücü çabuk girişmek gerekiyor. Benim o devir ameliyatım vardı. Ameliyatım sonlanmış olur bitmez bu hastamızı ameliyata aldık ve katışıksız huzurlu ortak halde kalpten çıkan anne damarını ve duygu kapağını değiştirerek hastayı sağlığına kavuşturduk. Bu anlamda, 40 gözyaşı üstü sporcuları lazım koroner duygu rahatsızlıkları açısından gerekse de doğumsal kendisine oluşabilecek haslet anevrizma açısından spor hekimlerinin behemehâl değerlendirmeleri gerekiyor. Gençlerde ise bu hastamızda bulunduğu derece anevrizmalı maraz karşımıza çıkabiliyor. Damar balonlaşması maatteessüf on paralık endeks vermiyor. Mutlaka bunun güzel ortak duygu haslet sisteminden en azından ekoyla kalpteki damarda başağrısı varmı namevcut mu behemehâl değerlendirilmesi gerekiyor. Ondan sonradan spora gelmek sporcularımız düşüncesince ehemmiyet bildirme ediyor” sanarak konuştu.

“Onun sebebiyle baştan sağlığıma kavuştum”
Geçirdiği rahatsızlıkla ilişik mütekellim 24 yaşındaki futbolcu Mehmet Yıldırım ise, “Ben hevesli kendisine Gölmarmara Spor'da futbol oynuyorum. Rahatsızlandığım devir antrenman yaparken ansızın göğsümde ortak dert hissettim. Daha evvel tek endeks vermedi. Hiçbir bilinçlilik hissetmedim bu vakte kadar. O devir göğsümde dert hissettim. Nefesim kesildi. Tansiyonum düşmeye başladı. Kendimi yere bıraktım. Derin dip dem almaya başladım ve vücudum soğumaya başladı. Beni hastaneye götürdüler. Oradan da Akhisar'a gönderdiler. Akhisar'da buraya atıf etti bizi. Ana damarımda yırtılma varmış. Hocalarım teşhisini koydu. Ondan sonradan ameliyata girdim ve baş döndürücü şükür kurtuldum. Ömer Hocam katışıksız olsun katışıksız huzurlu bizi çıkardı ameliyattan. Onun sebebiyle baştan sağlığıma kavuştum” dedi.

“Mutlaka araştırma olsunlar”
Futbol korkmak talip şahıslara çağrıda mevcut Yıldırım, “Bu spora yönelmeden evvel behemehâl araştırma olsunlar. Futbol maçları başlamadan evvel behemehâl gitsinler araştırma olsunlar. Çok ağırbaşlı ortak iş bu. İnsan yaşamına dünyalık olabiliyor çünkü. Hepsine esenlik kontrollerinden geçmelerini referans ediyorum” niteleyerek sporculara uyarıda bulundu.

Sadık Cangel
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler