USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Eşine karaciğerini verebilmek için hastane koridorlarında spor yaparak 15 kilo zayıfladı

Ankara'da kestirmece 20 salname benzeri Emine Dur'a karaciğerini verebilmek için rejime giren ve hastane koridorlarında spor özne özverili erkek Kemal Dur, dört dörtlük 15 kilo verdi. Daha sonra karaciğerini de eşine sağlayan Dur, nikah masasında ‘hastalıkta ve sağlıkta' beraberi

Eşine karaciğerini verebilmek için hastane koridorlarında spor yaparak 15 kilo zayıfladı
07-11-2021 12:44

Yaklaşık 10 senedir karaciğer hastalığı ile savaşım fail ve sonuç 2 senedir da hastalığı artarak, karaciğer yetmezliği teşhisi konan 37 yaşındaki Emine Dur, benzeri Kemal Dur'un karaciğerini namına vermesi ile sağlığına kavuştu. Eşine karaciğerini verebilmesi için kilo vermesi gerektiği söylenen Kemal Dur, disiplin birlikte rejime girerek ve hastane koridorlarında, evde, bulmuş bulunduğu herhangi birlikte bölgede spor yaparak 15 kilo verdi. Ankara kent Hastanesi'nde otama gören Emine Dur, Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı ve kadrosu çeşidinden başarıyla meydana gelen cerrahi müdahale sonrası sağlığına kavuştu.

Bu süreci İHA muhabirine özetleyen Emine Dur, “Bana karaciğer hastalığı teşhisi 10 sene geçmiş konulmuştu. 1 sene geçmiş de aşırı rahatsızlandım, göden bulantılarım, gaseyan şikayetlerim artmaya ve kilo vermeye başladım. Karnım su topladı. Daha sonraları Ankara kent Hastanesi'ne geldik ve doktorlarımızla tanıştık. Donör aramaya başladık. Ablalarımınki ahenk sağlamadı. Eşim donör oldu. Eşim rejime girdi zayıfladı. Doktorlar eşime değişmeyen verdiler. Bu süreçte aşırı zorlandım ve hastanede yattım. Doktorlarımız aşırı ilgilendiler güçlü olsunlar” ifadelerini kullandı.

“Eşime de aşırı teşekkürname ediyorum”

Nakil yapılmaksızın eski sürece de yer veren Emine Dur, “Çok halsizdim, yorgundum, yüzüm filan sararmıştı. İştahsızlık vardı, 10 kilo derece verdim bu süreçte. Şu an aşırı iyiyim. Nakil olalı 3 ay olmadı ancak aşırı iyiyim, aşırı şükür. Ayaktayım aşırı şükür, kontrollerime geliyorum. Eşime de aşırı teşekkürname ediyorum. Benim için rejime girdi, spor yaptı, zayıfladı. Bu süreçte hastanede herhangi birlikte daim refakatçı şekilde kaldı. Doktorlarımızın ve eşimin yardımıyla sağlığıma kavuştum” biçiminde konuştu.

“Hastanede kaldığım müddette bizim hastanemizin koridorları maşallah aşırı geniş, koridorlarda spor yaptım”

Eşine karaciğerini verebilmek için 15 kilo zayıflayan Kemal Dur, illet periyodunun enikonu ağır olduğunu, şu an ise sağlıklarına kavuştukları için aşırı bahtiyar olduklarını söyledi. Kemal Dur, başkaca eşine karaciğerini verebilmek için disiplin birlikte diyetin birlikte spora da aşırı ciddiyet verdiğini ve bu süreçte hastane koridorlarının namına aşırı araştırma görevlisi bulunduğunu vurgulayarak şunları kaydetti:

“Biz bu hastaneye mayıs ayının böylecene gelmiştik ve kalabalık birlikte proses olduğundan elhak birlikte kilo verme başlamıştı. Daha muahharen aktarım işinin benden olacağını öğrenince az buçuk kilo vermem icap ettiğini söylemişlerdi hocalarımız. O tam diyet, spor, sıradan savaşım ettim yani. Verdik aşırı şükür, dimdik birlikte halde ameliyatımızı da olduk. Nasıl birlikte kalp bilmiyorum, söyleyecek birlikte nesne bulamıyorum. Ben sonsuz hastaneye geliyordum ve hastanede kalıyordum. Hastanede kaldığım müddette bizim hastanemizin koridorları maşallah aşırı geniş, koridorlarda spor yaptım. Pandemiden ötürü aşağılara inemedik. Kalabalığa girmememiz gerekiyordu, hocalarımızın dediği halde yaptık herhangi birlikte şeyi. Hastanede olsun, evde olsun, herhangi birlikte yerde spor yaptım. Spor yapmayı da dayanıklı bilmiyordum, televizyonu açtım, ordan da hareketleri öğrendim yaptım. Şu an aşırı mutluyuz, huzurluyuz. Allah hiç kimseye bu sıkıntıları yaşatmasın diyelim.”

“Eşi aktarım olacağını duyarlı duymaz aralıksız spor yaparak bizim hedeflediğimiz kiloyu verdi”

Emine Dur'un ameliyatını gerçekleştirerek, sağlığına kavuşmasında iri çalışmaları bulunan Ankara kent Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi ve Genel Cerrahi Eğitim ve İdari Sorumlusu ve Organ Nakli Mesul Müdürü Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı ise, “Az geçmiş gördüğümüz hastamızın karaciğer hastalığı vardı ve karaciğer yetmezliğine girmişti. Bizim kadavra listemizden örgen beklemekteydi. Bu bekleme sürecinde örgen bağışı tam olmaması sebebiyle müddet uzadı ve hastamızın umumi hali kötüleşti. Bu defa canlıdan aktarım gerçekleştirmek için araştırdık. En akıllıca şekilde eşini seçtik. Tabii aktarım muktedir olmak için makul hesaplamalarımız var. Karaciğerin boyutunun, hem borç hastaya yetmesi bununla beraber bıraktığımız miktarın da vericinin namına yetmesi gerekiyor. Bu hesaplamaları yaptığımızda vericide yağlanma belirleme ettik. Belli birlikte kilo vererek bu yağlanmanın giderilmesinin akıllıca olacağını düşündük. Eşi de bunu duyarlı duymaz aralıksız spor yaparak bizim hedeflediğimiz kiloyu verdi. Daha ahir değerlendirmelerimizde de ölçümlerimizin akıllıca olduğuna değişmeyen verdik ve ameliyatı gerçekleştirdik. Nakil ondan sonra kestirmece 3 ay geçti, sizinde gördüğünüz kabil çiftimiz epey bir sağlıklı” biçiminde konuştu.

Utku Şimşek - Cem Geçim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler