USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Dr. Yusuf Yıldırım’dan uyarı: '3 Covid hastasından birinde gözüküyor'

Korona virüsün göz sağlığına etkisine dair mütekellim Dr. Yusuf Yıldırım, “Maske ve aralık tedbirlerini gevşettik. Önümüzdeki süreçte ne efsus ki bu insan virüslere dair göz enfeksiyonları artacak. Sıklıkla flaş kızarıklık, sulanmayla baş başa oluşan konjoktiva dokusu

Dr. Yusuf Yıldırım’dan uyarı: '3 Covid hastasından birinde gözüküyor'
14-11-2021 10:00
14-11-2021 10:00

Tüm dünyayı tesiri dibine düzlük Covid-19 pandemisi zımnında nice düzlük etkilendi. Çok sayıda yurttaş güneş tacı virüsten çekinmek düşüncesince içtimai bölgelerde bulunmamayı, evlerinde kalmayı yeğleme ederken, bu süreçte afiyet kontrollerini de erteledi.

Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Göz Bölümü'nden Dr. Yusuf Yıldırım da boşlama edilen tedavilerin elan şişman afiyet sorunlarının oluşmasına illet bulunduğunu belirtti. Dr. Yıldırım, güneş tacı virüsün hücre tesirleri ve muhtemel göz hastalıklarına huzur yapılması gerekenler huzur bilim verdi.

“Covid rüyet fonksiyonlarını negatif etkileyebiliyor”

Korona virüsün göz sağlığına etkilerine müteallik değerlendirmelerde mevcut Başakşehir Çam ve Sakura kent Hastanesi Göz Bölümü'nden Dr. Yusuf Yıldırım, “Covid ile baş başa değişik klinik tablolarla, değişik hastalıklarla karşılaşabiliyoruz. Korona virüs gözü de ne efsus ki etkiyebiliyor ve enfeksiyon oluşturabiliyor. Bu noktada başta en kalın bizim karşılaştığımız konjonktivit dediğimiz bir tablo. Tabi buranın enfeksiyonu, gözyaşımızda da bu virüslerin bulunması başta apayrı insanoğlu açısından bulaş açısından gene de bir riziko teşekkül edebiliyor. Sadece sade muvakkat bir konjonktivitin haricinde güneş tacı virüs ne efsus ki gözümüzün asap tabakasını, optikçi sinirimizi, ağ tabaka dediğimiz alanı ayrıca bazı bazı gözümün hareketini sağlayıcı görme, göz kaslarımızın fonksiyonlarını negatif etkileyebiliyor. Bunlar genel anlamda muvakkat bulgular olabiliyor. Ancak gene de kalımlı hasar bırakıp bırakmaması hesabına gerçekli göz rahatsızlıkları uzmanından dayanak noktası katılması gene güneş tacı virüs teşhisi düzlük hastaların gözle ilgilendiren bir mesele yaşadıklarında gerçekli göz muayenelerini yapmaları önemli” dedi.

“Ne efsus ki bu kimse virüslere müteallik göz enfeksiyonları da artacak”

Maske, açıklık ve hıfzıssıhha tedbirlerinin gevşetilmesi zımnında önümüzdeki süreçte göz enfeksiyonlarında artma olmasını beklediğini tamlayan Dr. Yusuf Yıldırım, “Geçmişte tığ çoğunlukla göz nezlesi dediğimiz göz enfeksiyonlarıyla karşılaşmaktaydık. Son 1-2 yılda esasta az buçuk sıklığı azaldı. Bunun da asliye sebebi Covid-19'dan başta hijyenimize ilgi etmemiz, peçe kullanmamız ve benzeyen temastan kaçınmamızdı. Tabi ne efsus ki içtimai şekilde sonuç zamanlarda az buçuk elan bu tedbirleri gevşettik. Önümüzdeki süreçte ne efsus ki bu kimse virüslere müteallik göz enfeksiyonları da artacak. Bu noktada yapılaması gereken; gene el hijyeninin sağlanması biricik kullanımlık havluların kullanılması, tokalaşmaktan, sarılmaktan, öpüşmekten az buçuk ırak ara vermek çabucak güneş tacı virüse değil gayrı virüslerin gözümüzde ve bedenimizde oluşturacakları etkilere de tedbir olacaktır. Genel şekilde bakılınca herhangi bir devir güneş tacı hastalarında göz bulgularıyla karşılaşmıyoruz. Sıklıkla flaş kızarıklıkla, sulanmayla baş başa oluşan konjonktivit dediğimiz o konjoktiva dokusunun enflamasyonuyla bu kimse hastalarımız bizlere geliyor. Bunlar da çoğu kez 3 Covid hastasından bir tanesinde gözüküyor üzere söyleyebiliriz. Muhtemelen önümüzdeki süreçte elan çoğalma adenovirüs dediğimiz virüslere müteallik enfeksiyonlarla elan kalın karşılaşacağız. Bunun da asliye tedbiri hıfzıssıhha ve başta mesafeye ilgi etmek" biçiminde konuştu.

"Doktora müracaat sayısı azaldı, bundan çevre katarakt, soluk gözcü arttı"

Salgın zımnında boşlama edilen kontrollerin elan şişman afiyet problemlerine sefer açtığını özetleyen Dr. Yıldırım, "Korona virüs burada şuncacık elan art planda düpedüz o nedenden yurttaşlarımız herhangi bir göz kaşıntısı, sulanması yahut kızarıklığını güneş tacı virüse mülk etmemeleri gerekir. Ama bununla ilgilendiren ayırıcı tanıyı elde edebilmek ve akla yatkın koyabilmek düşüncesince gerçekli bir göz hekimine yoklama edinmek gerekiyor. Sağlıklı bir canlı kâmil düşüncesince salname takipler ince yeterli, gene yaşlılarda sonuç çağda koronadan çevre doktora müracaat sayısı azaldı. Bundan çevre da başta katarakt, soluk gözcü rahatsızlığı üzere rahatsızlıkların sıklığının arttığını ayırt ediyoruz. İnsanlar güneş tacı virüs olmamak düşüncesince evden çıkmadıklarından çevre az buçuk aksamalar yahut geç artan tanılar olabiliyor. Genel şekilde bunlarla karşılaşıyoruz. Korona virüs devrinde değişik bir duyarlılık oluştuğu düşüncesince şişko taşımlarda herhangi bir yerde başta elimizi kalın yıkmadığımız düşüncesince adenovirüslere müteallik enfeksiyonlarla karşılaşmadık, azaldı. Benim gözlemim başta nemli takım hastalarda takipli oldukları kliniklere gitmekte geç kaldıkları, az buçuk erteledikleri; erteleyince naşir o emraz da ilerleyebiliyor. Bazen art dönüşümsüz bir yola da girilebiliyor. Virüsler çabucak güneş tacı virüsten ibaret değil" diyerek konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler