USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Diyabet hastası kadın, ehven deva düşüncesince ABD'den Meksika'ya yolculuk ediyor

ABD'de diyabet, kanser, ihtisas yetmezliği kabilinden sağlık sorunlarıyla savaş fail Christine Schachinger, "fahiş maliyetlere" kavuşması zımnında ilaçlarını Meksika'dan tedbir ika alternatifini seçmece sağlık vaziyetini kesme tutmaya çalışıyor.

Diyabet hastası kadın, ehven deva düşüncesince ABD'den Meksika'ya yolculuk ediyor
04-02-2023 19:09
New York

Schachinger, AA muhabirine, Nevada'da yaşadığını ve "ömür boyu kullanımı gereken" ilaçlara ABD'de herhangi yanında seferinde yüzlerce dolar özgülemek durumunda tükenmek düşüncesince Meksika'ya seyahat etmeyi yahut sınıra yaklaşan canlı aşina kanalıyla hazırlık etmeyi seçtiğini söyledi.

20 senedir devam eden rahatsızlıklarıyla yanında biçimde uğraş etmeye çalıştığını tamlayan Schachinger, genel ağ dünyasındaki yenilikler ve fırsatlarla ait konferanslar verdiğini, web sayfası, genel ağ aramalarında verimliliği fazla SEO yazarlığı hesabına uzmanlığı ve aklık yanında ateşçi bulunduğunu vurguladı.

Schachinger, gine de sigorta kapsamı haricinde mütebaki yanında çare düşüncesince 585 dolar ifa etmek durumunda kalmanın bütçesini sarstığına ayraç etti.

Sağlık sigortalarının pahalılığına rağmen bazısı ilaçların ve tedavilerinin kaplam dışı olmasından yakınma fail Schachinger, "Gerekli ilacı bilmek düşüncesince Facebook'ta paylaştım. Çünkü ayda kısaca 600 dolar maliyeti vardı ve elbette alabileceğimi bilmiyordum." dedi.

Bazı insanların fiyatlı ilaçları Meksika'dan getirdiğini öğrendiğini özetleyen Amerikalı kadın, yanında müddet onlar aracılığıyla, elan sonradan da şahsen değişik çare maliyetini kısaca 10 büküm düşürdüğünü dile getirdi.

Schachinger, şunları söyledi:

"Pahalı olanlar, sigorta kapsamına girmeyenler bir fazla aşırı kez şeker hastalığı ilaçlarıdır. Uzun devir Kovid'e yakalanmadan evvela 5 yahut 6 senedir kesme diyabetim vardı. Bu nedenden hekim bana ikisi ilkin bu yana kullandığım ve ikisi dünkü 4 çare yazdı. İkisi de sigorta kapsamında değildi. Bu nedenden doktorum bana birtanesini camekân (ücretsiz) verdi ve bir tanesi sigorta çeşidinden karşılandı. Diğeri düşüncesince camekân istemeye bitmeme edemedim ve en sonuç Meksika vakasını yaptık."

Kendisinin bahtlı gruptan olduğunu, yaşamış bulunduğu sıkıntıları faziletli sesle dillendirmekten art durmayan öbür Amerikalılar düşüncesince bu problemi çözmenin "kolay yanında yolu olmadığını" vurgulayan Schachinger, "Şanslıyım ki arkadaşımın oralarda yanında ailesi var, oradaki sistemi biliyor ve kolaylık gidip onları alabiliyor." dedi.

Schachinger, ABD'de 600 dolara yaklaşan ifa icra ettiği yanında ilacı, Meksika'dan 50 ila 70 dolar ortada alabildiğini, senede 3 defa yaparak salname çare ihtiyacını karşıladığını anlatarak, "Ama bazısı insanoğlu bahtlı değil ve (almak durumunda oldukları) benimkinden aşırı elan fiyatlı ilaçlar var." ifadesini kullandı.

"Geçen sene yol maliyetim az elan 4 bin dolardı"

ABD'de çare fiyatlarının illet aşırı fiyatlı bulunduğu sorusunun emeksiz yanında yanıtı bulunmadığını kail Schachinger, şöyleki bitmeme etti:

"Sadece sağlık sigortam düşüncesince ayda 900 dolar ödemem gerekiyor. Üstüne üstlük ilaçlara bölümsel ifa yapıyorum. Yani güzeşte yıl, yol maliyetim az elan 4 bin dolardı. Bu nedenden size verecek emeksiz yanında cevabım yok. Yıllarca siyasal uğraş oldu. ACA (Obamacare) önceki çıktığında esasen aşırı ancak aşırı iyiydi. Sigorta, ayda 100 dolar, hastanede konaklama (gecelik) 75 dolar, cepten ödenecek sınır 100 dolardı ve bir fazla aşırı yol de ücretsizdi. Ancak Cumhuriyetçi Partimiz, ACA'yı yapabildikleri derece parçalayarak gitgide elan fiyatlı ve elan az eksiksiz bir vaziyete dönüştürdü."

Schachinger, bu süreçte çare düşüncesince ödenen paraların yüzdelik 40'ının çare firmalarınca Ar-Ge muayeneleri adına reklam ve marketing düşüncesince harcandığını, bu sebeple maliyetlerin değişik "şişirildiğinin" ortaya çıktığını belirtti.

İlaç firmalarının ürettikleri çare üstünden levent boylu seneler buluş belgesi hakkı almasının da maliyetleri başkaca fazla yanında aktif fiil olduğuna yer veren Schachinger, 100 senedir satılmış bulunduğu biçimde hala aşırı fiyatlı bulunan insülinin üreticilerinin "açgözlülüğüne" dikkati çekti.

Schachinger, çare firmalarının tutarları istedikleri devir değiştirebilme, sigorta şirketlerinin de bu ilacı anbean kapsamdan çıkarabilme yetkisi bulunduğunu söyleyerek, "Bu sebeple herhangi yanında sene arama etmeniz ve ilaçlarınızın hala sigorta kapsamında bulunduğu için emniyetli olmanız gerekir. Aksi takdirde sigorta şirketi, bunları karşılamıyor olabilir." görüşünü dile getirdi.

"Radikal tebeddülat olması gerekiyor"

Schachinger, ülkedeki sağlık sistemindeki bulunan uygulamaların düzeltilmesi icap ettiğinin altını çizdi.

ABD'de şahısların asliye tıbbi hizmet düşüncesince yılda 12-15 bin dolar ortada gider yaptığını tamlayan Schachinger, "Bu ülkeye dokunca veriyor zira bu parayla yanında ev yahut dünkü aşkın almıyorum yahut ekonomiye ulama sağlayacak şeyleri akıllıca biçimde satın almıyorum." ifadesini kullandı.

Schachinger, "Bir ay tiroit bezi ilacımı içmezsem ölebilirim." diyerek, elan evvela parası yetmediği düşüncesince 6 ay ihtisas ilacını kullanamadığını söyledi.

Radikal değişikliklerin olması icap ettiğini tamlayan Schachinger, "Ancak bunu gerçekleştirmek düşüncesince partilerin beraberce çalışmasını sağlamalıyız." dedi.

Schachinger, Kanada ve Avrupa ile kıyaslandığında ABD sağlık sisteminin kısıtlanmış gelire eş olanlar düşüncesince dezavantajlı bulunduğunun altını çizdi.

"Bölünmüş Kongre ile yanında hal olamaz"

Amerikan siyasetinden ülkenin sağlık sistemine müteveccih yaklaşan sürede çözüme müteveccih yanında aşama beklemediğini kail Schachinger, "Şu anda Kongrenin teşekkül şekliyle, ayrılmış Kongre ile yanında hal olamaz. Şimdilik Cumhuriyetçi Parti'nin yönettiği Kongrenin önceliği bu değil. Ama yanında şeyler yapmamız icap ettiğini düşünüyorum zira insanlar, insülin alıp almama ile kemirmek yiyecek ortada seçme gerçekleştirmek durumunda olmamalı." ifadesini kullandı.

ABD'de salname averaj gelirin 40-50 bin dolar ortada olduğuna inandığını tamlayan Schachinger, "Kimse yanında insülin iğnesi düşüncesince ayda 1000 dolar ödeyemez. Bu nedenden insülinlerini bölerek kullanıyorlar ve ölümler ortada geliyor." dedi.

Schachinger, otama olamayan hastalanmış şahısların yanında müddet sonradan çalışamaz bir vaziyete gelmiş olarak böylecene mevki yardımına kadın bir vaziyete geldiğini yahut parasını sağlık sigortası ve ilaçlar düşüncesince harcayarak zayıflık düşüncesince tekaütlük ve artırım fonlarına bütçe ayıramadığını, politikacıların, dünya yararına bu soruna hal bilmek durumunda bulunduğunu vurguladı.

Ağustos 2022'de Enflasyonu Düşürme Yasası, ABD Senatosu çeşidinden onaylansa da hususi sağlık sigortası piyasasında fiyatı değişik mütebaki insülini ayda 35 dolarla hapsetmek düşüncesince müstelzim oy sağlanamamıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler