USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çocukları Tütün Ürünlerinden Koruma İnisiyatifi'nden elektronik sigara uyarısı

Çocukları Tütün Salgını ve Zararlarından Koruma İnisiyatifi, tütün endüstrisi ve Dumansız Dünya Vakfı'nın, Türkiye'nin elektronik sigara pazarına itilmesi ve milyonlarca gencin önemsiz yaşlarda nikotin bağımlısı olması düşüncesince çalıştığını bildirdi.

Çocukları Tütün Ürünlerinden Koruma İnisiyatifi'nden elektronik sigara uyarısı
04-10-2021 13:25
Ankara

Çocukları Tütün Salgını ve Zararlarından Koruma İnisiyatifi'nden meydana getirilen açıklamada, tütün endüstrisinin elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünleriyle ergenlerde evren genelinde acemi müşterek salgını tetiklediği ve "alternatif" ve "yeni ürün" ismi altında bunları yaygınlaştırarak tetiklemeye bitmeme etmiş bulunduğu belirtildi.

Tütün endüstrisi çeşidinden kurulan ve akçalanmış edilen Dumansız Dünya Vakfı'nın beş altı senedir Türkiye'de ayrımlı şekillerde fonlama ve bulaşık ajanlığı emekleri yürüttüğü tabir edilen açıklamada, vakfın, el sağlığı dalında uzmanları muhtelif güruh ve konferanslara çağırma etme, Türkiye'deki vakıfları fonlayarak ilmî görünümlü raporlar yazdırma ve tütün endüstrisinin elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerini normalleştirme çabalarıyla öne çıkmış bulunduğu vurgulandı.

"Tütün endüstrisinin oyunlarını yakından seyrediyor ve tek biçimde türkiye üstünde müşterek manipülasyona müsaade vermeyeceğimizi bildirme ediyoruz." ifadelerine toprak sunulan açıklamada, şu değerlendirmelerde bulunuldu:

"Adı sabık vakıf benzeri denemelerini 2019 senesinde da hazırlamaya çalışmış olup el sağlığı uzmanlarının, taharri memuru polis maşer müesseselerinin ve kamunun girişimleri ile İstanbul’da yapılması planlanan etkinlikleri silme edilmiştir. Son günlerde ilişik vakfın devletimizde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) üstünden meydana getirdiği izlenen ameliyat bu matbuat açıklamasının yapılması gerekliliğini doğurmuştur. Dumansız Dünya Vakfı çeşidinden fonlanan yerli vakıflarca yayınlanan, bilimsellikten ırak ve manipülatif raporlar üstünden uzmanların devir içi etkinliklere çağırma edildiğini gözlemliyor ve Dumansız Dünya Vakfı ile teşrikimesai eden tamamı cemiyet ve vakıfları bu iş birliğini sonlandırmaya çağırma ediyoruz. Bu vesileyle mevzuyla ilgilenen tamamı tarafların kapasitelerini ilmî bilgiler ışığında artırabilmek hesabına kendilerine rastgele müşterek muhtelif beceri desteği vereceğimizi bildirme ediyoruz."

Açıklamada, elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünleri karışma peyda etmek kıl payı tütün kullanımının rastgele müşterek türünün ilkin ayrıntılar ve çoluk döl peyda etmek kıl payı tek insanoğlu düşüncesince sakıncasız bulunmadığı aktarıldı.

"Sözde ziyanı elan az müşterek seçenek arz yalanı"

Son zamanlarda ilkin Amerika peyda etmek kıl payı elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünlerinin ayrıntılar ve çoluk döl ortada kullanımının alarm donör ölçüde artma gösterdiği, bu mamüllerin nikotin kabilinden erdemli miktarda bağımlılık yararlı müşterek maddeyi vücuda aktaran mahsulat bulunduğunun altı çizilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Günümüzün elektronik sigara yahut ısıtılmış tütün kullanan gençleri yarının sigara kullanıcıları biçimine gelmektedir. Türkiye, Dünya Sağlık Örgütü'nün beceri desteği ve alandaki el sağlıkçıların katkılarıyla bu tehlikeyi önceleri görmüş ve bu mamüllerin satışı, reklamı, pazarlaması, geçici yanı sıra getirilmesi ve kullanımını baştan sona yasaklamıştır. Tütün endüstrisi çağ bulunduğu kabilinden muhtelif taktiklerle bu yasakları delmeye çalışmaktadır. Elektronik sigara ve ısıtılmış tütün ürünleri, hassaten tütün kullanımının azalış trendinde bulunan devletlerde endüstrinin gönül rahatlığı hamlesi şekilde tanımlanmaktadır. Endüstri başkaca bu ürünler ile sigarayı bırakan yahut artırmak talip şahıslara güya ziyanı elan az müşterek seçenek arz yalanı içerisindedir. Böylece hem el sağlığı kampanyalarına gönül rahatlığı sesletim oluşturulmakta aynı zamanda seçenek mahsul yaklaşımıyla muhtemel alıcı kayıplarının önüne geçilmekte ve acemi alışveriş oluşturulmaktadır. Tütün endüstrisi ve Dumansız Dünya Vakfı, Türkiye'nin elektronik sigara pazarının içerisine itilmesi ve milyonlarca bebek ve gencin baş döndürücü önemsiz yaşlarda nikotin bağımlısı olması düşüncesince çalışıyor."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler