USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çocuğunuzun ikinci döneme sağlıklı girmesi düşüncesince “önce spor”

Okulların açılmasının ardından, ilkin influenzanın füru ortada artmasıyla 15 tatilde muafiyet sisteminin güçlendirilmesinin önemine yer veren Prof. Dr. Haydar Özpınar, “Beslenmenin öncesinde spor önceliğimiz olmalı. Vücudumuza ne derece aşırı müvellidülhumuza girerse o dere

Çocuğunuzun ikinci döneme sağlıklı girmesi düşüncesince “önce spor”
25-01-2023 11:06

Okulların açılmasıyla beraberce uzun ve ciddi sabık influenzada artışlar meydana geldi. Birçok bilirkişi kabilinden artışın nedeni “pandemi sonrası muafiyet sisteminin zayıflaması” şekilde gösterildi. 15 tatilde muafiyet sisteminin güçlendirilmesi namına tagaddi önerilerinden mevcut İstanbul Aydın Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Haydar Özpınar, “Önce spor” dedi. İmmün sistemin sağlıklı çalışabilmesi düşüncesince sporla vücuda tahsil edilen müvellidülhumuza miktarının attırılması icap ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Haydar Özpınar bu manada ikinci dönem evveliyat ufaklıklara boşluk tatilde ferah ilerleyiş ve etkinlik önerisinde bulundu.
“İmmün sistemi düşüncesince müvellidülhumuza miktarı arttırılmalı”
Önümüzdeki pedagoji bilimi devrinde de rahatsızlıkların artmaması düşüncesince hal yolunun muafiyet sisteminin güçlendirilmesi bulunduğunu kail Prof. Dr. Özpınar, “Bunun düşüncesince tagaddi şekilde da dayanak noktası verebiliriz ancak en önemlisi spordur. Yani bizim öğrencilerimiz, gençlerimiz bu boşluk tatilde spor yapmalı, yaptırılmalı. Çünkü bedenimize elan yan yana tomar oksijenin girmesi gerekiyor. İmmün sistemi vücudumuzun savaşçı hücreleridir, lenfositleridir. Bunların sayılarının çoğalması düşüncesince elan yan yana tomar müvellidülhumuza şartı aranıyor. Bu sebepten muafiyet sisteminin güçlendirilmesi düşüncesince spor önce öncelikte tutulmalıdır. Veliler çocuklarıyla beraberce bariz havada ilerleyiş ve spor yapmalılar” dedi.

Artan aşırı kiloluluk oranları da muafiyet sistemini zayıflatıyor

Yapılan tetkikat kararında başta ortaöğretim çağındaki çocuklarda aşırı kiloluluk oranlarında artım bulunduğunu gözlemlediklerini ve bunun da muafiyet sistemini aksi yönde etkilediğini aktaran Özpınar, kilogram sıkıntısı olanların elan yan yana tomar hastalanmış olmaması düşüncesince tatilde sağlıklı beslenmesi icap ettiğini söyledi. Özpınar laflarına şöyleki bitmeme etti:

“Bizim araştırmalarımız kararında başta ortaöğretim öğrencilerinde obez payı baş döndürücü yüksek. Zaten Türkiye, aşırı kiloluluk dair Avrupa'da ikinci sırada. Özellikle bu yeni yetmelik çağı çağı devrinde editör hormonal fark de bulunduğu düşüncesince elan hevesli olunuyor. Öğrencilerde früktoz kaynaklı içecek, fast food tüketimleri baş döndürücü yan yana tomar olmasının yanı esna ev yiyecekleri ile aralarının dobra bulunmadığı gözüküyor. Bu sebepten obez oranları gün günden artıyor. Obezitede ehemmiyetli bulunan yağ hücrelerinin sayısının artması. Yaklaşık 40 bilyon bulunan yağ hücreleri aşırı kiloluluk ile beraberce 70 milyara denli çıkabiliyor. Bunlar beyne iştiha arttırıcı sinyaller yolluyor. O sebepten kilogram sıkıntısı bulunan ve obez bulunan şahısların bu 15 tatili okazyon düşünülerek aileleri ile beraberce yan yana rejim programı yapabilir. Çünkü aşırı kiloluluk immün sistemini kırıcı yan yana sorundur. Yani obez bulunan eşhas hastalıklara elan aceleci yan yana biçimde yakalanıyor” halinde konuştu.

“Meyveleri sıkmadan yiyerek tüketin”

Sporun yanı esna tagaddi yönünde da önerilerini sıralayan Özpınar, başta meyveleri sıkmadan yiyerek tüketilmesi mevzusuna özen çekti. Özpınar, Akdeniz usulü beslenmenin muafiyet düşüncesince en akıllıca tagaddi türü bulunduğunu söyleyerek, “Beslenme şekilde yeşil yiyeceklere, sebzelere ve meyvelere ciddiyet verdiğimiz Akdeniz tipi beslenmeliyiz. Hayvansal mahsulat başta protein kaynaklı mahsulat olduğundan evolüsyon çağındaki dallar düşüncesince gerekli. Bunları elden et, mazot ve haya şekilde doğaç baklagiller tüketilerek de yapılabilir. Meyveyi sıkmadan elan baş döndürücü yiyerek tüketmeliyiz. Zaten şeker hastalığı hastalığı payı faziletkâr fruktozlu içecekler baş döndürücü artışta. Bunun hesabına semere tüketimini yiyerek yapmalıyız. Ayrıca içinde bunun tortu var, tortu doğrusu lifli yiyecekler ölme rahatsızlığına dobra gelir, hazım sistemine de çabukluk verir. Günde minimal 2 litre su içmeyi de unutmamalıyız. Aile obez ise dallar da obez oluyor. Bu sebepten kâffesi ailenin uyabileceği biçimde yapılmalı. Yani yeşile, sebzeye ve lifli yiyeceklere, meyveye ait yan yana tagaddi immün sistemini kuvvetlendirir. Bunun indinde da icabında tahkim şekilde vitaminler alınmalıdır” sanarak laflarını sonlandırdı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler