USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çin sınırlarını açarken, kapısını salgına durdurmak düşüncesince ilaç meydan devletler artıyor

Avusturya, Belçika, Almanya, İsveç ve Yunanistan da Çin'den gelenlere müteveccih toy Kovid-19 tedbirleri açıklanan devletler arasına katıldı.

Çin sınırlarını açarken, kapısını salgına durdurmak düşüncesince ilaç meydan devletler artıyor
06-01-2023 19:06
Ankara

Kovid-19 salgınının ortaya çıkmış bulunduğu Çin'in salgına bağlı politikasını değiştirip emlak dışı yolculuk kısıtlamaları ve bitmiş tedbirlerini kaldıracağını açıklamasının ardından, buradan mevrut yolculara erinç önlemleri sıkılaştıran devletlerin sayısı arttı.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonunun, Kovid-19'un "A kategorisi salgın hastalık" yerine ele alınmasına akıbet verileceği, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası göre geçerli kısıtlamaların kaldırılacağı gün yerine duyurduğu 8 Ocak yaklaşırken Çin'den geleceklere müteveccih tedbirler alacağını bildiren devletlere yenileri katıldı.

Kovid-19'a erinç sert tedbirlerin gevşetilmeye başlanmasının arkası esna 1,4 bilyon sözü geçen Çin'de müstevli derece derece yayılırken, devletler bu yayılmanın dünkü müstevli dalgalarına tarz açmasından ide duyuyor.

Çin'den gelenlere müstevli önlemi

Avusturya, Belçika, Almanya, İsveç ve Yunanistan da çağ Çin'den gelenlere müteveccih dünkü Kovid-19 tedbirleri açıklanan devletler ortada yerini aldı. Söz konusu ülkeler, Çin'den yolculuk edenlere müteveccih sınav şartının aranması sonucunda aldı.

Çin üstünden yolculuk fail yolculara müteveccih 28 Aralık'ta, Hindistan ve Japonya Kovid-19 testi isterken, Malezya'da da test, telkih ve Kovid-19 strateji uygulamalarının güçlendirilerek uygulanması kabil arttırma tedbirler alındı.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi, 28 Aralık'ta almış bulunduğu kararla, 5 Ocak bakımından Çin'den gelenler düşüncesince Kovid-19 testi yapılması ve olumsuz etken sınav ibrazını mecburi bir duruma getirildiğini duyurdu.

İspanya 30 Aralık'ta sınav yahut birlik aşı, İtalya da 28 Aralık'ta Kovid-19 testi yapılması ve olumsuz etken sınav ibrazı isteneceğini açıkladı.

Önlemleri sıkılaştıran devletlere 30 Aralık'ta eklenmiş bulunan İngiltere, 5 Ocak'tan itibaren meri yerine Çin'den ülkeye doğacak yolcuların seyahatten 2 güneş ilkin Kovid-19 testi yaptırması ve olumsuz sınav sonucunu ibraz etmesi kararının alındığını bildirdi.

Kanada'nın Çin Halk Cumhuriyeti, Hong Kong yahut Makao'dan doğacak olanların uçağa binmeden sonucunda olumsuz bulunan birlikte Kovid-19 testi göstermeleri icap ettiğini açıklamış bulunduğu 1 Ocak'ta, Fas da Çin'den mevrut hepsi yolcuların ülkeye girişinin birlikte ahir talimata denli yasaklanmasına değişmeyen verdi.

Avrupa Birliği (AB) devletleri ile AB üyesi sıfır Şengen üyesi devletlerin akse yönetiminden mesul yetkililerinin 4 Ocak'ta Brüksel'de meydana getirdiği toplantıda, koordineli tedbirler uygulanması dair anlaşmaya varıldı. Toplantıda, Kovid-19 testi direkt mecburi tutulmazken, AB ülkelerinin uçuştan 48 sayaç ilkin işlenmiş olumsuz etken sınav istemesinin de "güçlü halde isteklendirme edileceği" açıklandı.

Hollanda 5 Ocak'tan itibaren Çin'den ülkeye gelenlere Amsterdam Schiphol Havalimanı'nda parasız Kovid-19 testi dağıtılacağını bildirdi.

Öte yandan, özellikle Çin'den doğacak yolculara müteveccih arttırma hazırlık ve kısıtlamalara ister görmediğini bildiren Avustralya, şimdi sonradan değişmeyen değiştirerek Çin'den geleceklere müteveccih tedbirler alacağını açıkladı.

Bu devletlerin birlikte Fransa, Katar, Malezya, Güney Kore ve Tayvan, Çin ve bölgelerinden yolculuk fail yolculara sınav uygulanması, telkih mecburiyeti yahut afiyet durumlarının izlenmesi kabil birtakımı önlemleri uygulayıcı ülkelerden oldu.

Pekin yönetimi, "orantısız" önlemlere cevap verecek

Birçok ülkenin, Çin ve bölgelerinden yolculuk edenlere müteveccih önlemlerini duyurmasının arkası esna Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, önlemlerden bazılarının "orantısız" ve "kabul edilmez" olduğunu, erinç tedbirler alınacağını bildirdi.

Mao, bu mevzuda arsıulusal toplumla iletişimi artırmaya amade olduklarını ancak birtakımı devletlerin almış bulunduğu tedbirlerin ilmî temeli olduğuna inanmadıklarını anlatım etti.

Kovid-19 önlemlerinin siyasal amaçlar düşüncesince kullanılmasına ve belli devletlere ayrımcı tedbirler uygulanmasına erinç olduklarını vurgulayan Sözcü Mao, "Bu tedbirlerden birileri orantısız ve basit onama edilemez. Farklı hallere mukamele olarak, karşılıklılık esasına göre, ters tedbirler alacağız." dedi.

İlk vakaların ev sahibi Çin

Kovid-19 salgınında evvel vakaların, Hıbey eyaletinin Vuhan kentinde görüldüğü Çin, hastanelere evvel başvuruların yapıldığı ve evvel ölümlerin kayda geçmiş bulunduğu dünya olmuştu.

Çin, salgının kökeninden bu yana uyguladığı, "sıfır vaka" yerine isimlendirilen sert tedbirlerle virüsü derinlemesine müddet arama dibine edinmeyi kazanmış ancak şişman hesaplı kayıplara tarz açan bu tedbirler, bulaşıcılığı efdal varyantların etmen bulunduğu tekrarlı salgınlar dolayısıyla günce yaşamı sürdürülemez bir duruma getirmişti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu, 26 Aralık'ta Kovid-19'un 8 Ocak'tan itibaren "A kategorisi müstevli hastalık" yerine ele alınmasına akıbet verileceğini, Sınır Sağlığı ve Karantina Yasası göre geçerli kısıtlamaların kaldırılacağını duyurmuştu.

Yeni uygulamayla emlak dışından mevrut yolcuların, yolculuk önceleri Çin'in büyükelçilik ve konsolosluklarından afiyet kodu onama etmek durumunda olmayacağı, varışlarında fazlalık olsalar bile merkezi karantinada tutulmayacakları bildirilmişti.

Çin Sivil Havacılık İdaresinden 29 Aralık'ta meydana getirilen açıklamada, müstevli dolayısıyla arsıulusal uçuşlara getirilen defa ve geçici sayısı kısıtlamalarının, 8 Ocak'tan itibaren uygulanmayacağı belirtilmişti.

Çin, tedbirlerin gevşetilmesinin arkası esna dünyada şimdiye sincap tanıdık en şişman Kovid-19 yayılmasıyla erinç karşıya. Sağlık otoriteleri günce vaka, ahiret yolculuğu ve marazlı sayılarını açıklamayı bırakırken, değme güneş milyonlarca dünkü fenomen ve binlerce ahiret yolculuğu bulunduğu kestirim ediliyor. Hastanelerde, kliniklerde, morglarda ve cesetlerin yakıldığı krematoryumlardaki kalan sıklık müstevli tablosunun vahametini ortaya koyuyor.

Merkezi İngiltere'nin başkenti Londra'da mevcut afiyet data hizmetleri ve çözümleme firması Airfinity'nin tahminlerine göre, ülkede boşluk ortasında günce fenomen sayısı 1 milyonu aşarken, ay süresince 18,6 milyon isim Kovid-19'a yakalandı. Şirket, günce ahiret yolculuğu sayısının ise boşluk böylecene 9 bine ulaştığını kestirim ediyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler