USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bu sistem adeta cerrahların eli kolu: 'Robotik cerrahi'

Cerrahların yardımcısı kendisine çalışkan yanında biçimde kullanılmaya başlanan, ‘robotik cerrahi yahut robot yardımlı cerrahi' kendisine tanımlanan formül ile beraberce hastalar bundan böyle elan çabuk taburcu oluyor. Ayrıca cerrahın cerrahi müdahale yapabilme maharet ve yete

Bu sistem adeta cerrahların eli kolu: 'Robotik cerrahi'
15-11-2021 11:05

Ankara kent Hastanesi'nde arazi düzlük robotik cerrahi yahut öteki birlikte adıyla robot yardımlı cerrahi sistemi yardımıyla 900'ü birlikte tomar hastalanmış sağlığına kavuştu.

Cerrahların en şişman yardımcılarından bulunan robotik cerrahi yahut robot yardımlı cerrahi; ameliyatları izleyen laparoskopik cerrahiden sonra, asgari invaziv cerrahinin toy adımı olarak, hem hastalara bununla birlikte cerraha sayımsız kolay sağlıyor.

Uzmanlara göre, el bileğini manken almış enstrümanlar, sezgili akım kontrolü, faziletli çözünürlüğünde bulunan üç buutlu fon özellikler yardımıyla cerrahın, anadan görme belirgin yahut gizli cerrahi teknolojilerindeki kısıtlamaları aşarak, henüz ağdalı girişimleri gizli cerrahi müdahale yöntemiyle yapmasına imkân sunuyor. Bu formül sayesinde, konsolda oturan cerrah, cerrahi müdahale bölgesinin üç buutlu görüntüsünü kupkuru birlikte biçimde görülebiliyor. Cerrahlar robotik koldaki alıcı yardımıyla cerrahi müdahale sahasını henüz kupkuru ve faziletli kesinlikte görebiliyor. Bu sayede cerrahi müdahale başarısı da artıyor.

“Robota baktığınız devir robotun akım yeteneğinin 540 adım bulunduğunu görüyoruz”

Robotik cerrahi ile hastaların henüz konforlu birlikte biçimde cerrahi müdahale edildiğini ve cerrahi müdahale hemen sonra da taburcu sürelerinin buna ilişkin adına henüz hızlandığına nazarıitibar çekici Ankara kent Hastanesi Organ Nakli Mesul Müdürü Prof. Dr. Erdal Birol Bostancı, “Robotik cerrahinin ayrı ayrı yararları var. Bunlar nedir sanarak soracaktır olursak. Bir kat el titremesi olmuyor. Yani cerrahın eli titrese güçlü onu yansıtmıyor. İki, bileğin muhtemelen birlikte derecede akım yeteneği var. Ama robota baktığınız devir robotun akım yeteneğinin 540 adım bulunduğunu görüyoruz. O sebeple muhtemelen birlikte yerde terzilik atabilme, cerrahi müdahale yapabilme kabiliyetleri enine boyuna fazla. Bir öteki pozitif yanları da görüntüleme sistemi. Endoskopide de görüntüleme mevcut fakat orada 2 boyutlu levha kabil görüyorsunuz. Oysa robotik sistemlerde 3 boyutla gitmek mümkün. 3 boyutla gitmek belkili bulunduğu düşüncesince derinlik hissini de alabiliyorsunuz ve bulunduğunuz ortama henüz bilgili olabiliyorsunuz” sanarak konuştu.

“Robotik sistemlerdeki bu aletlerde kapattığınız devir robotun size art bildirimi var”

Robotik cerrahi sistemlerinin ansızın birlikte tomar faydası ve extra nitelikleri olduğuna nazarıitibar çekici Prof. Dr. Bostancı, “Bizim gine asgari invaziv cerrahide kullandığımız, bağırsakları kestiğimiz titanyum telli aletlerimiz var. Robotik sistemlerdeki bu aletlerde kapattığınız devir robotun size art bildirimi var. Yani bu işin yüzdelik müteaddit değerli olabileceğine dair; yüzdelik 80 ise 90 ise size ihtar veriyor ve bu kapamayı yapmıyorsunuz. O uyarıyı yüzdelik 100 gördüğünüz devir mantinota işlemini yapıyorsunuz” dedi.

“Bu mevzuda da gine er taburcu bulunduğu düşüncesince devlete maliyeti az buçuk düşürebiliyor”

Robotik sistemin öteki faydalarına da yer veren Prof. Dr. Bostancı, “Şöyle avantajları var; önemsiz deliklerden ameliyatlar yapıldığı düşüncesince birlikte kat hastalanmış cerrahi müdahale sonrası çağda henüz az dert duyuyor. Daha şen yürüyebiliyor ve henüz aceleci iyileşiyor. Daha aceleci iyileştiği düşüncesince de henüz er taburcu oluyor. Bu mevzuda da gine er taburcu bulunduğu düşüncesince devlete maliyeti az buçuk düşürebiliyor. Vatandaş işine henüz er gidebiliyor” halinde konuştu.

Robotik cerrahi sisteminin nice bölgede kullanıldığına nazarıitibar çekici Prof. Dr. Bostancı, şunları kaydetti:

“Bazı ameliyatlarda robotik sistem öne geçebiliyor. Bizim hastanemizde ne klinikler kullanıyor? Üroloji kliniği kullanıyor; henüz aşırı kestanecik kanserlerinde aşırı ağır ve namüsait birlikte bölgede bu robotik sistemler kullanılarak hem görmeyi artırıyor bununla birlikte dikişleri henüz şen atabiliyorsunuz. Onun haricinde sindirim bilimi cerrahisi dalında kullanılıyor. Yine bizim burada kemirmek borusu kanserleri, göden kanserleri, sütun ve işkembe kanseri dediğimiz kanserler, uykuluk kanserleri ve pankreas cerrahisini de kılıç hastanemizde robotik adına hazırlamaya başladık ve yapıyoruz. Kulak koku alma organı geçit ve eş mevlit kliniği de bizim hastanemizde robotik cerrahiyi kullanıyor.”

“Özel birlikte görüntüleme sistemi ile hastaya birlikte boya vererek, tümörün yayılım derecesini ortaya koyabiliyorsunuz”

Robotik cerrahi sisteminin genel anlamda dokunmabana olaylarında enine boyuna çarpıcı ve asistan olduğuna nazarıitibar çeken, “Bu cihazın birlikte ayrıcalığı henüz var. hususi birlikte görüntüleme sistemi ile hastaya birlikte boya vererek, tümörün yayılım derecesini ortaya koyabiliyorsunuz ve önceki yayılmış bulunduğu noktayı belirleme ederek oradan örnekleme yaparak ameliyatınızı da planlayabiliyorsunuz. Bu sebeple hastanemize geldik. Geldikten sonradan bu sistem kuruldu. Biz 2 buçuk senedir da robotik cerrahi sistemleri ile çalışmaktayız” açıklamasında bulundu.

“Gelecekte bu robotik sistemleri henüz aşırı kullanıyor olacağız”

Robotik cerrahi ile meydana gelen ameliyatların enine boyuna değerli işlemler olduğunu, fakat büyüklük çeşidinden ağız ağıza karşılandığını ve hastalara ağız ağıza parasız uygulandığını tamlayan Bostancı, “Gelecekte bu robotik sistemleri henüz aşırı kullanıyor olacağız. Ama yayıncı hızla gelişen teknolojinin size getirmiş bulunduğu birlikte ağırlık herhangi birlikte devir olacaktır. Bu nedir? Lüks birlikte otomobile binecekseniz ek birlikte maliyet ödersiniz. Aynı biçimde ameliyatları bu biçimde sürdürebilmenin de hastanemize ve devletimize şişman birlikte maliyeti var. Şuan devletimiz bu maliyeti ağız ağıza karşılıyor. Biz hastanemizde bu ameliyatlarda hastalarımızdan tek biçimde birlikte ayırt almıyoruz. Bu ameliyatları hastanın yararına olacak biçimde gerçekleştiriyoruz” dedi.

Utku Şimşek - Cem Geçim
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler