USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

'Beyin anevrizmaları atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşur'

Beyin anevrizmasının emeksiz beyindeki dem damarlarında hörgüç yahut balonlaşma adına tanımlanabileceğini tamlayan Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, "Beyin anevrizmaları atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşurlar. Beyin atardamarlarından meydana gelen müşterek anevrizmanın kanamas?

'Beyin anevrizmaları atardamar duvarında incelme nedeniyle oluşur'
29-09-2022 16:02

Medicana Çamlıca Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, akıl anevrizması kendisince bilgiler verdi. Op. Dr. Coşkun, akıl anevrizmalarının toplumda görülme sıklığının yüzdelik 1-5 ortada değiştiğini ve en yoğun görülme yaşlarının ise 40-70 yaşlar ortada bulunduğunu söyledi.

Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, "Anevrizmalar büyüdükçe nezif riskleri de artmaktadır. Anevrizmaların bir fazla kanayana derece bir fazla kez rastgele müşterek endeks vermez. Kanama haricinde en yoğun endeks giriş ağrısıdır. Uzun periyodik giriş ağrısı çekenlerde ve giriş ağrısı cibilliyet değiştirdiğinde yahut aniden hararetli giriş ağrıları olduğunda beyinde baloncuk olabildiği akla gelmeli ve akla yatkın tetkiklerle araştırılmalıdır. Kanama olduğunda hastalar, hayatları süresince görmedikleri en hararetli giriş ağrısını tanım ederler. Kanama ile giriş başa şuur kapanmasına ve yüzdelik 20-30 oranında hastada ölüme revan nörolojik değişikliler olabilir. Bilinci kapanmayan hastalarda türlü derecede nörolojik işlev kayıpları, daim giriş ağrıları bulunabilir. Kanamayan hastalarda, henüz ferah giriş ağrıları, anevrizma basısına yahut pıhtı atmasına ilişkin nörolojik işlev kayıpları, tutarak nöbetleri (epilepsi) görülebilir" ifadelerini kullandı.

"Ailede anevrizma öyküsü var ise derneşik arama yaptırmak gerekiyor"

Beyin anevrizmalarının yetişkinlerde yoğun tanıdık müşterek maraz bulunduğunu ve endeks vermeden ortaya çıkabildiğini tamlayan Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, "Ailede anevrizma öyküsü var ise derneşik arama yaptırmak gerekiyor. Anevrizmanın birlik nedeni bilinmese de erdemli tansiyon, sigara kullanması ve ailesel etkenlerden ötürü ortaya çıkabildiği ve meydana getirilen incelemelerin birtakım faktörlerin anevrizmayı tetiklediğini ortaya koyduğunu söyleyebiliriz. Beyinde baloncuk oluşumunun esas nedenlerini şu halde sıralayabiliriz; kalıtım bilimi faktörler, ilerleyici yaş, fazla kilo, erdemli tansiyon, narkotik madde, içki ve sigara kullanımı, tümörler, ağır aksak beslenme, damar sertliği, kuvve travmaları ve fazla ruhsal gerilim sayılabilir" diyerek konuştu.

Beyinde mevcut anevrizmaların dü halde kendini gösterdiğini tamlayan Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, “Bunlardan ilki, kütle tesiri ile akıl dokusundaki rastgele müşterek alanı sıkıştırması kararında ortaya çıkar. Bu vaziyette sıkıştırılan semt birlik alegori vazifesini adına getiremez. Anevrizmanın sinire edisyon yapması kararında hastada cezaevi kapağı düşüklüğü yahut cezaevi bebeğinde gelişme meydana gelebiliyor. Bu sebeple cezaevi kapağındaki bayağılık anevrizmanın habercisi olabildiği düşüncesince fazla tetik peyda etmek gerekiyor. Yırtılmamış bulunan anevrizma önemsiz ise tek endeks vermeyebilir. Anevrizmanın umumi belirtileri ortada anevrizmanın görüldüğü alanda ağrı, bu alanlarda tanıdık kanamalar, şuur kaybı, ihtisas atışının normalden erdemli olması, ceninisakıt tansiyon, giriş dönmesi, işkembe bulantısı ve kusma, kasılmalar ve epilepsi (sara) nöbetleri, görmede yaşanmış bulunan problemler, halsizlik, yüzdelik meydana mevrut uyuşmalar yahut beniz felci, ışığa dirlik duyarlık arazi alır. Anevrizmanın patlamadığı hallerde bu belirtilerin hiçbiri görülmeyebilir. Bazı hastalarda ise bu belirtilerin müşterek tanesi gözlemlenirken bazılarında bütünü de görülebilmektedir. Bazı hallerde ise anevrizmanın nedeni bulunan hastalığın belirtileri kendini göstermektedir. Beyin anevrizmalarında ise hararetli ve yoğun gine eden giriş ağrısı en ehemmiyetli belirtilerden biridir. Özellikle spor gerçekleştirmek kabilinden fiziki aktivitelerden sonradan küsurat giriş ağrıları akıl anevrizmasının işareti olabilmektedir. Ama iri ve yırtılmamış bulunan anevrizmalar akıl dokusuna ve sinirlere edisyon yaparak şu belirtilere defa açabilir; enli cezaevi bebeği, cezaevi gerisinde ağrı, ikiz rüyet ve rüyet meydan bozuklukları, yüzün müşterek tarafında uyuşma, alçalma (yüz felci), kuvvetsizlik, cezaevi kapağında düşüklük, bulantı, kusma, ikiz görme, dikkatte bozulma, akıl ve algılamada bozulma“ dedi.

Op. Dr. Kerim Kenan Coşkun, laflarını şu halde tamamladı: "Anevrizma teşhisi görüntüleme şekilleri ile konulmaktadır. MR ve bilgisayarlı tomografi yardımıyla anevrizmalar görüntülenebilmekte ve bu sayede anevrizma canlandırma edilmektedir. Beyin anjiyografisi ise bu görüntüleme şekillerinden henüz etraflıca bilgelik vermektedir. Patlamış müşterek anevrizmada ise değişik müşterek formül bulunan murdarilik sıvısı üstünden canlandırma konmaktadır. Omurilik sıvısı süresince içki olması anevrizmanın patlamış bulunduğu anlamına gelmektedir. Anevrizma tanısından sonradan hekimlerin akla yatkın görmüş bulunduğu tedaviye başlanmaktadır. Ana atardamar ve akıl damarlarında birtakım nedenlere ilişkin alegori gelişen anevrizma, zamanımızda cerrahi yöntemlerle otama edilmektedir. Anevrizma cerrahisi; birtakım hallerde hararetli tevessü kararı patlama riskine karşı, birtakım hallerde ise anevrizma kanamalarında makbul yöntemlerin tümünü içermektedir. Hücre duvarında meydana mevrut anevrizmanın patlaması ve kanamaların oluşması yerinde ameliyat şarttır. Anevrizma tedavisinde bariz cerrahi girişimlerin yanı esna mahkûm müşterek halde kaynaklanan ameliyat da uygulanmaktadır. Cerrahi yöntemlerden hangisinin marazlı düşüncesince akla yatkın bulunduğu anevrizmanın hareket bölgesine, tipine ve ebatlarına ilişkin alegori fark göstermektedir. Çoğunlukla 35 yaştan sonradan görülmeye başlanan anevrizma umumi alegori çırılçıplak mevrut esenlik problemleri ile ilişkilendirilmektedir. Bununla birlikte, hayat tarzı ile yapılacak tebeddülat parçalanmış ve kanamalardan sığınma şekilleri ortada sayılmaktadır. Düzenli alegori fiziki aktivitelerde bulunmak, sigara kullanmamak, dimdik ve stabil beslenmek, fazla stresten ırak ara vermek ve derneşik esenlik taramasına dönüşmek alınacak önlemlerden bazılarıdır."
 

iha.com.tr üstündeki istihbarat ekspoze biçiminde yayınlanmaktadır. Haberin video, foto ve metnine Abone panelinden ulaşabilirsiniz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler