USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bebeklerde diş bakımı 6 aylıkken başlamalı

Bebeklerde elan 6 aylıkken çıkan önce dişlere yapılacak bulunan derneşik bakım ve kontroller, gelecekte oluşabilecek sorunlara hakkında da himaye sağlıyor.

Bebeklerde diş bakımı 6 aylıkken başlamalı
21-01-2022 11:28

Konuyla ait bilgilendirme karşılayıcı Acıbadem Eskişehir Hastanesi Pedodonti Uzmanı Dr. Beyza Alkaç Ekici, "Bebekler daha 6-8 aylıkken şu demek oluyor ki evvela dişleri menfaat sokak dudak temizliğine başlanmalı" ifadeleriyle ana babaları uyardı.

Anne babalar, evlatlarının sağlığı düşüncesince herhangi birlikte ayrıntıya özen ediyor. Vitaminler, mineraller boşlama edilmiyor. Ancak bazısı zaman, tamamı cisim sağlığını yakından ilişik dişler boşlama ediliyor. “Süt dişleri ne olsa değişecek” niteleyerek çürüyen dişlerin otama edilmemesinin temelli sorunlara kez açabileceğine özen çekici Acıbadem Eskişehir Hastanesi Pedodonti Uzmanı Dr. Beyza Alkaç Ekici, “Bebekler daha 6-8 aylıkken şu demek oluyor ki evvela dişleri menfaat sokak dudak temizliğine başlanmalı. Kahvaltıdan sonradan ve geceleyin yatmadan evvela diş yüzeyleri ıslatılmış ak pak birlikte tülbent yahut gazlı çaput sayesinde temizlenebilir” diyor. Çocukların metin dudak ve diş yapısı düşüncesince altı ayda birlikte kontrole götürülmesi de vurgulayan Dr. Beyza Alkaç Ekici, sonunda dişçi fobisinin de önlenebileceğini söylüyor.

Süt dişleri konuşmada da etkili

Ağız rahatsızlıkları en kalın rastlanan vakayiname emraz ortada arazi alıyor. Dünya nüfusunun yüzdelik 90'ında batıl ve diş hitit rahatsızlıkları üzere problemlerin görüldüğünü kail Dr. Beyza Alkaç Ekici, “Ne eyvah ki çocuklarda da gestalt değişik değildir. Oysa evlatların diş sağlığı da yetişkinlerinki derece önemlidir” diyor. İlk dişlerin çoğu kez 6. aydan itibaren çıktığını ve mazot işveli namına tanımlandığını, bebeğin beslenmesinin yanı esna konuşmasında da ehemmiyetli gösteriş oynadığını özetleyen Dr. Beyza Alkaç Ekici, şu ifadelerde laflarına bitmeme etti:

“Çürük mazot dişleri, tagaddi sırasında ağrıya sebep olur. Bu da aşındırmak yemeden kaçınmayı birlikte getirir. Ayrıca bebekler diş yapısındaki bozukluklara ilişkin namına kimi sesleri çıkarmakta ağırlık çekebilir. Yine batıl dişler ebat yitirilmesine ilişkin namına temelli dişler düşüncesince müstelzim boşluğu tutamaz duruma gelebilir. Bu bağlam gittikçe oluşabilecek arazi darlığına çağrılık çıkarabilir. Erken çocukluk devri çürükleri, elden dudak sağlığını değil umumi sağlığı da etkiler. Tedavi edilmeyen diş çürükleri romatizmadan önsezi rahatsızlıklarına derece nice afiyet problemine da kez açabilir.”

Şeker ve hamız muhtevalı yiyecekler baş düşman

Özellikle şeker hastalığı hastalığı ve hamız muhtevalı beslenme, çıtırbom dudak hijyeni akımları ve koruyan uygulamalardan ehliyetli faydalanmama üzere etmenlerin batıl gelişiminde başrol oynadığını tabir fail Dr. Beyza Alkaç Ekici, “Bebeklik çağından itibaren evlatların ağız-diş sağlığı, çene-yüz bölgesi gelişimi izlem edilmeli, koruyan önlemlerle çocuklarda batıl oluşmamasına özen edilmeli” dedi.

Önemli bulunan diş fırçalama alışkanlığıdır

Bebeklikten süregelen diş temizliğine, evlatların geri dişlerinin çıkmasından itibaren şu demek oluyor ki 2 buçuk yahut 3 yaşından sonradan diş fırçası da ekleniyor. Okul evveliyat dönemdeki evlatların akıllıca tekniklerle dişlerini fırçalamasının çelim bulunduğunu tamlayan Dr. Beyza Alkaç Ekici, “Bu yaşlarda ehemmiyetli bulunan çocuğa diş fırçalama alışkanlığını edindirmek. Küçük füru çoğu kez dişlerinin zahirî ve emeksiz erişilen kısımlarını fırçalıyor. Çürükleri engel olmak düşüncesince dişlerin arasının ve yukarı yüzeylerinin temizlenmesi gerektiği düşüncesince ana ata kontrolü ehemmiyet taşıyor” ifadelerini kullandı.

Çocuklarda diş çürümesinin önlenmesi düşüncesince metin tagaddi ve derneşik dudak bakımının yapılması gerekenlerin başlangıcında geldiğini kaydeden Dr. Beyza Alkaç Ekici, uygulanabilecek yollar üzerine da şunları söyledi:

“Diş çürükleri çoğu kez öğütücü diş dişlerinin çiğneyici yüzeylerinde mevcut ve çatlak namına tanımlanan oluklarda başlamaktadır. Bu olukların ‘fissür örtücü” malzemeyle kapatılması ile aşındırmak artığı ve diş dokusu arasındaki değini önlenmekte ve sonunda batıl aksiyon riski azaltılmaktadır.”
 

Ali Furkan Çetiner

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler