USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde "Toksikoloji Günleri" düzenlendi

İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, toksikolojinin aşırı gündeme gelmediğini, topluluğun birlikte afiyet mensuplarının güçlü Zehir Danışma Merkezi'nin bulunduğunu bilmediği durumlarla karşılaştıklarını bildirdi.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde
18-06-2022 16:04
İstanbul

Türkiye Acil Tıp Vakfı (TÜAT) kabilinden Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Başhekimlik Binası Konferans Salonu'nda planlı "Toksikoloji Günleri" etkinliğine eklenmiş bulunan Prof. Dr. Memişoğlu, esenlik hizmetlerinin en ağır ve en ehemmiyetli yerlerinden birinin aceleci ünitesi bulunduğunu söyledi.

Acil servislerde, şahısların en eksikli ve cılız anına dahil edildiğini özetleyen Memişoğlu, bu serviste elbette müşterek prosedür yapılacağı ve otama uygulanacağına bağlı planlama süresinin aşırı kısıtlanmış olduğunu, bundan dolayı aceleci servis çalışanlarının, esasında esenlik ordusunun öncüleri olduklarını belirtti.

Bir hastanenin sayrılarevi olabilmesi düşüncesince aceleci servisinin iyi emek vermesi icap ettiğini vurgulayan Memişoğlu, aceleci servislerin, hastanelerin kendini ihya alanları bulunduğunu ve aceleci servisini iyi çalıştırabilen yöneticinin, halis muhlis branşlarını iyi çalıştırabileceğini söyledi.

Acil servise değme muhtelif branşla ilgilendiren müracaat bulunduğunu kaydeden Memişoğlu, bu birimin iyi yönetilmesi icap ettiğini anlatım etti.

Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, etkinliğin konusu bulunan toksikolojiye değinerek, "Toksikoloji maatteessüf aşırı gündeme gelmiyor. Hatta topluluğun değil, esenlik personellerinin güçlü Zehir Danışma Merkezi'nin bulunduğunu bilmediği durumlarla karşılaşıyoruz." dedi.

Memişoğlu, şu şekilde bitmeme etti:

"Hatta topluluğun değil, esenlik personellerinin güçlü Zehir Danışma Merkezi'nin bulunduğunu bilmediği durumlarla karşılaşıyoruz. Onun düşüncesince vakfa, bu çeşit müşterek mevzuyu seçtikleri düşüncesince teşekkürname ediyorum. Toksikoloji, kuyruklu sokmasından besin zehirlenmesine, kimyevi atıklardan harp türlerine denli değme şeyi havi ve aşırı muhtelif semptomlarla önünüze çıkan, çözülmesi aşırı ağır fakat mukteza olan, er ve makul dahil ettiğinizde hastanın alışılagelen yaşamını sürdürebildiği fakat geç kalındığında yahut makul müşterek otama bulunmadığında hastayı kaybettiğimiz en ehemmiyetli mevzularımızdan biri. Hastanın kliniğini, anamnezini iyi yönetemezseniz ve zamanında, aceleci dahil edemezseniz yitirme riskinizin faziletkâr bulunduğu yahut sekellerle iyileştirdiğiniz müşterek marazlı olur."

Bu sebeple sempozyumda toksikolojiye niçin bulunan değme mevzunun tartışılmasının aşırı ehemmiyetli bulunduğunun altını çizen Memişoğlu, "Bugün bakmış olduğunuzda şayet bunu iyi yönetirseniz, nice insanoğlunun yaşamını kurtarırsınız, nice insanı hâlâ önceleri olacak kompleks hallerden kurtarırsınız. Esasında çabucak hastanelerdeki aceleci servislerde değil, acilde önceki dahil fail aceleci tababet teknisyeninden dip bakımda o hastayı müdür insana denli halis muhlis süreci kumanda etmek durumundasınız." değerlendirmesini yaptı.

Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi Koordinatör Başhekimi Prof. Dr. Nurettin Yiyit ise mütebeddil ve dönüşen dünyada toksikolojiye ayrılan devir ve enerjinin büyüyeceğini düşündüğünü dile getirdi.

Hastanelerinde toksikoloji dip hizmet servisi açıldığını tamlayan Yiyit, "Aslında nice branşı etkileyen, nice branşın cemaat çıkması müstelzim konuyken önceki değini noktasında bulunan aceleci tıbbın bu mevzuyu sahiplenmesi, ihtimal de yürütülmesi yönünde hem devir kazandıracak aynı zamanda şahısların bu hayattaki zamanlarını sürdürmesinde en etkili, en hayır hizmeti sunmuş olacaklar." dedi.

"Skolyoz Bir Hastalık mıdır?" sempozyumu

Prof. Dr. Nurettin Yiyit ayrıca, Skolyoz Araştırma ve Tedavi Derneği (SATD) kabilinden Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Hastanesinde planlı "Skolyoz müşterek dert mıdır?" sempozyumuna da katıldı.

Burada mütekellim Yiyit, dünyada haziranın "Skolyoz Farkındalık Ayı" adına kutlandığını söyledi.

Skolyozun toplumda yüzdelik 3 oranında görüldüğünün altını çizen Yiyit, "Aslında belirti kemiğimiz, vücudumuzun halis muhlis yükünü müşterek tane başına sırtlanıyor. Bu belirti kemiğinin bazı bazı sağa, sola, bazı bazı de dönüp türü bozuluyor ve insanların halis muhlis geleceğini etkileyecek sıkıntıya dönüşebiliyor." sanarak konuştu.

Prof. Dr. Yiyit, skolyozun önlenebilir ve otama edilmektedir müşterek dert bulunduğunu aktararak, şu şekilde bitmeme etti:

"Çok er zamanlarda ayırt edilirse egzersizlerle düzeltilebiliyor. Biraz hâlâ müterakki devirde yakalandığında ise hikmet tedaviyle aşırı ağır sefer büküm edilebiliyor. Çok ilerlediğinde ise işin içerisine cerrahi ameliyatlar giriyor. Amaç, oldukça bunu er yakalayıp, bireyin hayatında müşterek başağrısı olmaktan çıkarabilmek. Bunun düşüncesince doktorlardan aşırı ana ve babalara iş düşüyor. Çocuklarını, ilkin çoğalma zamanında gözlemlerlerse belirti kemiğindeki sapmayı ayırt edebilirler. Omuzlardan birinin aşağıda birinin yukarıda olması, başının konumu üzere çocuklarında ayrımlılık gözlemlediklerinde behemehâl bu mevzuya eğilerek müşterek hekime götürmeliler."

Fizik otama kliniklerinde ilkin ferah kademeli skolyozların tedavisiyle ilgilenen bilimsel niteliği bulunan kadroları bulunduğunu aktaran Yiyit, başkaca gelecek düzeydeki skolyozları cerrahi dahil fail müşterek özek olduklarını vurguladı.

SATD Başkanı olan, hastanenin Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Uzmanı Prof. Dr. Evrim Coşkun da omurganın eğriliği anlamına mevrut skolyozun Türkiye'de canlı nüfusta görüldüğünü söyledi.

Tüm dünyada bulunduğu üzere Türkiye'de de skolyoz dair farkındalık oranının ceninisakıt olduğuna dikkati çekici Coşkun, müşterek tane amaçlarının, hastaların art dönüşümsüz problemlerden kurtulabilmesi düşüncesince er tanılama ve tedaviye müşterek an evvela başlanılması bulunduğunu laflarına ekledi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler