USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı

14 Mart Tıp Bayramı zımnında Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nde planlı törende mütekellim Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlıkta şiddetin en şişman sorunlardan bir tanesi bulunduğunu kaydetti.

Bakan Koca'dan 14 Mart Tıp Bayramı mesajı
11-03-2022 17:06

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Mekteb-i Tıbbiyye-i Şahane Külliyesi'nde 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle merasim düzenlendi. 15 Temmuz Salonu'nda planlı törene, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Cebeci, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Cevdet Erdöl, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, Adli Tıp Kurumu Başkanı Dr. Hızır Aslıyüksek, Kadıköy Kaymakamı Mustafa Özarslan, Üsküdar Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı ile tababet fakültesi öğrencileri ve tedris üyeleri katıldı.

“Kaybettiğimiz esenlik mensuplarının anısı kalbimizde”

Tıp Fakültesi öğrencileri ve tedris üyeleriyle birlikte araya gelmiş şekilde esenlik görevlilerinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayan Bakan Koca, “2 senedir toptan birlikte müstevli çor tecrübesi yaşıyoruz. Salgın, nerede yaşarsa yaşasın, değme birlikte insanımızın iliklerine derece hissettiği birlikte tehditti. Fakat bu tehdidi en baş döndürücü hissedenler, bizler, ölümü hücre alarak savaşım sağlayan tığ hekimler olduk. Kaybettiğimiz esenlik mensuplarının anısı kalbimizde. Onları nazikâne anma ediyorum. Kıymetli doktor adayları, bizlere mevrut şahısların dertli, derdinin dermanını bizde arayan insanoğlu bulunduğunu aklınızdan çıkarmayın. Seçtiğiniz nadide meslek, size insanlığın ortaya koyduğu en erdemli değerlerin cibilliyet heykeli olma ayrıcalığını sunmaktadır. Bu gerçek çalışma vermeye, devrisi güneş aşılacak zorluklara bugün katlanmaya değer” diyerek konuştu.

“Bilin ki kızıl yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez”

Bakan Koca konuşmasının devamında, “Yarını öngörebildiğine inanan, gündüzünü ve gecesini yarınlarınıza adayan birlikte ağabeyiniz kendisine şurası bildirmek istiyorum. Tıp eğitimi tercihindeki en ıvır zıvır şek caba beni dikçe üzmektedir. Bilin ki, kızıl yere düşürüldüğünde onun kıymeti düşmez. Elmas tozlandığında ışıltısından kaybetmez. Ve yine, bilin ki, kızıl ve mücevher bedel ve kabiliyetinde olanlar, bu bedel ve yetenekte olmayanlarla değişilmez. Unutmayın ki, devir hin büyüklerimizle de yaşadığımız gibi, değişmeyen bulunan lakırtı birlikte sitem bulunan sözün üstündedir. Devletimizin sizler düşüncesince en iyisini hazırlamaya çalıştığını ve bunun DOĞRU bulunduğunu bilin" dedi.

“Salgınla savaşım ciddiyetinde ele aldığımız sorunlardan birisi de şiddet”

Sağlıkta şiddetin en iri sorunlardan birisi bulunduğunu kaydeden Bakan Koca, “Bu mesleğin ve esenlik sisteminin, salgının ciddi zamanında ele katılması beklenir olmayan, deminden ise salgınla savaşım ciddiyetinde ele aldığımız sorunları var. Şiddet bunlardan biri. Dün, kıymetli Adalet Bakanımız ve erdemli kaymakamlık mensuplarının iştirakı ile birlikte bilgi şöleni gerçekleştirdik. Orada, hakkımızın hukukumuzun korunması dair ısrarlı, stabil birlikte talebim oldu. İtiraf edeyim ki, camiamın mutsuzluğu ve koyu kaygısı, yaptığım konuşmayı teamüllerin dışına çıkardı. Adalet Bakanımızın ve erdemli yargının sizleri anladığını bilin” dedi.

“Hekimlerin ücretleri, mesleklerine akla yatkın ve adaletli olmalı”

Malpraktis davalarının suiistimalinin de gündemde bulunduğunu aktaran Koca, “Gelişmeleri anlatan dizge Adalet Bakanımıza aittir: ‘Hekimler de bire birlikte hâkimler kabil korunacak.' Bunun birlikte bükülme bulunduğunu söylüyorum ve bu iddiama huzur çıkma kimesne olamayacağını arttırma ediyorum. Bir husus elan var. Hekimlerin ücretlerinin mesleklerine akla yatkın ve adaletli olması. Bu mevzuda aranızda problemi bugünkü kabil canlı olamayacağını düşünüyorum. Abi ve ablalarınıza nazaran problemsiz birlikte okul hayatınıza başlayacaksınız” diyerek konuştu.

“Hekimlik mesleğine içsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum”

Bakan Koca, üç şeyi baş döndürücü önemsediğini belirterek, “Hekimlik mesleğinin saygınlığının hekimlerin elinden, erkincilik kaybıyla, dokunca görmemesini baş döndürücü önemsiyorum. Hekimlik mesleğine içsel sadakatimizin bitmeme etmesini baş döndürücü önemsiyorum. İstiyorum ki, benim insanıma icra vekili bu tertemiz gözler bambaşka birlikte hedefe, bambaşka birlikte yere çevrilmesin. Bunlar düşüncesince elimden geleni yapıyorum ve hazırlamaya bitmeme edeceğim. 14 Mart Tıp Bayramınızı kalben kutluyor, hepinize hürmet ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Konuşmanın peşi sıra Üniversite Rektörü Cevdet Erdöl, Bakan Koca'ya günün anısına bismillah ve göz ayetini içeren levha ve çiçek sunma etti.

Enes Şamil Gönenç - Metin Başar
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler