USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Bakan Koca: 'Kura uygulaması ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “2005 yılından bu yana, yılda 6 kat peyda etmek kabil Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, yurdun değme köşesinde hekime eşit, adaletli ve havadan birlikte biçimde ulaşabilmesi düşüncesince gerçekleştird

Bakan Koca: 'Kura uygulaması ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık'
09-09-2022 11:02

Sağlık Bakanlığı Devlet Hizmet Yükümlülüğü kapsamında doktor, bilirkişi tabip ve taraf dal eksperlik eğitimini tamamlayanlar düşüncesince zaman ad çekme çekimi yapılıyor. Kura sonuçlarına göre, bin 261'i bilirkişi doktor, 11 bin 902'si düz tabip tabip edinmek kabil 13 bin 163 doktorun fariza bölgeleri muhtemelen olacak.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, noterlik nezdinde gerçekleşen ve bakanlığa ilgili içtimai iletişim araçları hesapları üstünden de enerjik gösterilen 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası öncesinde müşterek musahabe gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanı Koca, icra ettiği konuşmasında, “Bugün 106. Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasını gerçekleştirecek ve bin 261 uzmanla 11 bin 902 düz tabip hekimin fariza yerlerini belirleyeceğiz. Yurdumuzun ciharıyek yanı sıra 85 milyon insanımıza en kalifiye afiyet hizmetini hakkaniyetli müşterek biçimde arz etmek istiyoruz. Bu kuşatıcı bakım maksadı düşüncesince seferber olmuş; bilgi, maharet ve gayretiyle övünme ettiğimiz müşterek afiyet ordumuz var. Sizlerin katılımıyla şimdi da büyüyor ve güçleniyoruz. Şimdiden aramıza körpe geldiniz diyor sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

“Sağlık hizmeti istem fail kişilerin hayatlarını etkileyen kararlar veriyor, uygulamalarda bulunuyoruz”

Konuşmasında, hekimliğin, kişilerin vücuduna karışma ika yetkisi haiz yegane dizge endüstrisi bulunduğunu vurgulayan Bakan Koca, “Sağlık hizmeti istem fail kişilerin hayatlarını etkileyen kararlar veriyor, uygulamalarda bulunuyoruz. Mesleki sorumluluğumuz değme müşterek pestil düşüncesince diri diri müşterek dikkati, itinalı yaklaşımı lüzumlu kılıyor. Böylesine hassas, böylesine hata haiz müşterek emek vermek alanında, görevimizi mucibince namına getirebilmek, bizlere gerekseme duyan insanlarımıza en kalifiye afiyet hizmetini sunabilmek düşüncesince emek vermek koşullarımızı daima şekilde ıslah çabası içindeyiz. Hekimlerimizin mesleklerini korkusuzca yürütme edebilmelerini sağlayacak, hekimlerimizle hastalarımızı en sakıncasız ortamlarda buluşturacak düzenlemeleri yapmaya çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.

“Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, güzel yetik hekimlerimiz bulunuyor”

Güçlü müşterek devlet, fen donanımı ve fiziksel altyapısıyla istikbal müşterek afiyet sistemi bulunduğunun altını çizen Bakan Koca, “Sağlık alanındaki problemlerin çözümünü, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, etraflıca yıllardır, stabil müşterek biçimde önceleyen düzeltmeci müşterek dümen anlayışına sahibiz. Sağlık sisteminin taşıyıcısı olan, güzel yetik hekimlerimiz bulunuyor. Şundan tehlikesiz olun ki, vatandaşlarımızı müstahak oldukları afiyet hizmetine eriştirmeyi amaçlarken, afiyet çalışanlarını önceleyen, onları bedenen, ruhen dimdik ve rahat kılacak emek vermek imkânları kurmayı hedefleyen ve bunun düşüncesince aralıksız himmet sarfiyat fail müşterek dümen irademiz var. Bu irade, akıbet aylarda atmakta olduğumuz adımlarla şimdi koyu müşterek biçimde hissedilmektedir. Sağlık hizmeti görevinin geçim ve itimat ortamında yapılması hesabına ne gerekiyorsa yapıyoruz. Buna bariyer bulunan sorunlara kendince sansasyonel analizör getiriyoruz” halinde konuştu.

“Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi amme güvencesi dibine almış bulunuyoruz”

Malpraktis düzenlemesinin getirilerinin baş döndürücü iri olduğuna özen çekici Koca, “Yaptığımız kanuni düzenlemeyle, amaç taşımayan kusurlu tıbbi çalışmalar dolayısıyla doğan tazminatı bundan sonra devletimiz üstlenecek. Malpraktis Yasası ile hem hastalarımızı hem de hekimlerimizi amme güvencesi dibine almış bulunuyoruz. Bunun dünyada müşterek ayrıksı örneği yok. Bir ayrıksı önemli düzenlemeyi afiyet çalışanlarına müteveccih hüküm üzerine gerçekleştirdik. Sağlık çalışanına müteveccih bilerek cerh suçunu dizin taksirat arasına aldık. Sağlık çalışanlarına hüküm uygulayanın mevkuf yargılanmasını sağlayan; ayrımsız sürede amme hizmetini karışma suçunu da, bahis konusu suç, afiyet hizmeti olduğu için ötürü ağırlaştıran kanuni düzenlemeleri yaşama geçirdik. Geçtiğimiz günlerde, ilkin hekimler edinmek kabil hepsi afiyet çalışanlarımızın finansal haklarında sevinme donör tensikat gerçekleştirdik. Sağlık çalışanlarımızın yarına değgin umutlarını ve kamudaki imtiyazlı konumunu güçlendiren bu sürece kılıç ‘Beyaz Reform' diyoruz” niteleyerek konuştu.

“Bu uygulama ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık”

Beyaz Reform'la, hem vatandaşların almış olduğu afiyet hizmetinden memnuniyetini, hem de o hizmeti sunan afiyet personelinin mesleksel tatminini erdemli terviç üzerine tek fedakarlıktan kaçınmadıklarını tamlayan Bakan Koca şunları kaydetti:

“Beyaz Reform, şimdi kalifiye afiyet hizmeti düşüncesince imkânları daima şekilde geliştirmeyi hedefleyen, afiyet personellerinin huzuru ve refahını önceleyen müşterek iradeyi anabolizma ediyor. Sizler, pandeminin tekaüt zamanında az buçuk şimdi ağırlaşan emek vermek koşullarının iri seviyede giderildiği, emek vermek ortamlarımızda umudun, heyecanın ve güvenin baştan yeşerdiği günlerde aramıza katma olacaksınız. 2005 yılından bu yana, yılda 6 defa edinmek kabil Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurası gerçekleştiriyoruz. Vatandaşlarımızın, yurdun değme köşesinde hekime eşit, adaletli ve hazırlop müşterek biçimde ulaşabilmesi düşüncesince gerçekleştirdiğimiz bu uygulama ile bölgesel adaletsizliği gidermede önemli mesafeler aldık. Bugün gerçekleştirilecek ad çekme ile duyuru edilen bölgelere yerleşen hekimlerin atamaları çabuk müşterek biçimde yapılacak ve toy görevlerine başlamaları sağlanacaktır. Yüksek enerjiniz ve heyecanınızla, afiyet ailemize kuvvet katacağınıza, edindiğiniz bilgi, deneyim ve aklıselim ile size uzanan değme pestil elini tutacağınıza, hastaların derdine çare olacağınıza kalben inanıyorum. Yeni tarz arkadaşlarımız şekilde gine aramıza körpe geldiniz. Sizlere hayırlı, kalburüstü ve dimdik müşterek doğacak diliyorum.”

Utku Şimşek
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler