USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Avrupalı doktorlar çare bulamadı, Türk doktor ayağa kaldırdı

Arnavutluk'ta doktorların 3 ay yaşam biçtiği dokunmabana hastası, Türkiye'de biricik cerrahi müdahale ile iflah buldu. İyileştikten sonradan arama düşüncesince baştan Türkiye'ye mevrut hasta, kendisini cerrahi müdahale fail doktoruna sarılarak teşekkürname etti.

Avrupalı doktorlar çare bulamadı, Türk doktor ayağa kaldırdı
27-02-2022 09:54

Arnavutluk'un başkenti Tiran'da canlı dokunmabana hastası Mariata Marco (61), ortak müddet geçmiş yaptırdığı içki testinde uykuluk fonsksiyonlarında ayrımlılık çıkınca ultrasona girdi. Ultrasonda karaciğerinde yığın belirleme edilen Marco'nun pataloji kararında dokunmabana hastası bulunduğu anlaşıldı. Bu süreçte Mariata Marco'nun dişçi bulunan kızı Roberta Marco, Arnavutluk, Avrupa devletleri ve Türkiye'de nice doktorla görüştü. Doktorlar karaciğerde mevcut kitlenin aşırı iri olduğunu, karaciğerin mükemmel ortasında bulunduğunu ve ameliyatın riskli bulunduğunu söyleyerek talih vermedi. Annesinden ümidini kesmeyen Roberta Marco, internetten hastalıkla ilgilendiren videolar izlediği esnada dokunmabana tedavisinde güzel ameliyatlara imza atan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Ünal Aydın'ın videolarına denktaş geldi ve namına ileti attı. Prof. Dr. Aydın'ın daveti dair İzmir'de mevcut Oncolive Kliniği'ne mevrut Arnavut hasta, burada ameliyata hazırlandı. 2 günce tedbir sürecinin arkası sıra cerrahi müdahale masasına yatan Mariata Marco, güzel güzeşte operasyonun arkası sıra 3 devir hastanede yattı. Daha sonradan hastaneden taburcu edilen Marco, sağlığına kavuşarak ülkesi Arnavutluk'a döndü.

Doktoruna şarkıyla teşekkürname etti

Birçok doktorun en ortak tomar 3 ay hayat biçtiği fakat Prof. Dr. Ünal Aydın kabilinden meydana gelen cerrahi müdahale sonrası sağlığına mülaki Mariata Marco, Aydın'ın kliniğine baştan kontrole geldi. Kontrolde enine boyuna mıhlı ve cıvıl cıvıl zahirî Arnavut hasta, doktoruna sarılarak ve ona liet söyleyerek teşekkürname etti. Kızı Roberta ve oğlu Gregory ile Türkiye'ye mevrut Mariata Marco, sağlığına kavuştuğu mutluluğu melodilere döktü.

"Benim düşüncesince tek beklenti kalmamıştı"

Avrupa ve Türkiye'de türlü doktorlara gittiğini fakat doktorların cerrahi müdahale düşüncesince beklenti vermemesi dair İzmir'deki Oncolive Kliniği'ne geldiğini özetleyen Mariata Carlo, Türkiye'ye vardığında Prof. Dr. Ünal Aydın ve kadrosu kabilinden enine boyuna yunak karşılandığını ve otama sürecinde ne yapılması icap ettiğinin husus öz anlatıldığını söyledi. Carlo, "Benim düşüncesince tek beklenti kalmamıştı. Hastalığım nedeniyle bana 3 aydan endamsız ortak hayat biçilmişti. İnternet üstünden Ünal Aydın ile tanışıklık fırsatı bulduk. Kendisi bizlere ortak bağış kadar oldu. Burada cerrahi müdahale oldum ve demincek sağlığıma kavuştum. Çok bahtiyar ortak halde Arnavutluk'a döndük. Kendisi Müslüman ortak doktordu ve ego de gelişigüzel şeyden geçmiş Arnavutluk'ta Müslüman ortak ailenin ferdiyim. Bu yüzden ötürü da Aydın kabilinden otama edilmem bana kendimi güzel hissettirdi" dedi.

"Kurtulamaz denilen hastamızı kestirmece 1 hafta kadar ortak süreçte sağlığına kavuşturduk"

Prof. Dr. Ünal Aydın ise, Arnavut hastasını baştan sağlığına kavuşturduğu düşüncesince duyduğu mutluluğu dile getirdi. Prof. Dr. Aydın, "Oncolive Kliniği'nde dünyanın gelişigüzel yerinden onkolojik hastaları ikrar ediyoruz. Bunu yaparken de 'İyileştirmek İyiliktir Derneği' yerine da iane ediyoruz. Hastamız Arnavutluk'tan geldi ve namına ülkesinde, Avrupa vatanlarında ve Türkiye'de cerrahi açıdan talih verilmemişti. Hastamızın kızı internetten icra ettiği tetkikat neticesinde kliniğimizle iletişime geçti. Bize raporlarını gönderdiğinde cerrahi müdahale şansı verebileceğimizi söyledik. Onlar da on paralık saat kaybetmeden İzmir'e geldiler ve 2 devir kadar endamsız ortak tedbir sürecinin arkası sıra hastamızı cerrahi müdahale masasına aldık. Ameliyatın arkası sıra 3 devir hastanede yattıktan sonradan kendisini taburcu ettik. 5'inci günün böylecene da kendisini ülkesine, Arnavutluk'a göndermiş olduk. 3 ay hayat biçilen ve 'kurtulamaz' denilen hastamızı kestirmece 1 hafta kadar ortak süreçte sağlığına kavuşturduk. Bu açıdan hem ekibime bununla birlikte bizlere dayanak bulunan hepsi profesyonellere teşekkürname ediyorum. Dünyanın sert aşırı durumunda şahıslara beklenti olduğumuz düşüncesince ülkem yerine da aşırı mutluyum. Aynı sürede bu süreçte insanlarla da aşırı çelimli dostluklar, arkadaşlıklar kuruyoruz. Mariata da sağlığına kavuştu ve çağ kontrole vardığında bizlere şarkılar söyledi" niteleyerek konuştu.

"Türkiye hem uygulayım bilimi yönünde bununla birlikte deneyimli hekimler yönünde enine boyuna ileride"

Sağlık turizmi açısından da bu janr cerrahi operasyonların önemine yer veren Prof. Dr. Aydın, Türkiye'nin afiyet yönünde aşırı ati kurda bulunduğunun altını çizdi. Aydın, "Türkiye'nin afiyet alanındaki başarısını da öğrenerek hastamız Türkiye'ye geldi. Kendisine 3 ay hayat biçilmişti ve Türkiye'de bu janr olanaksız tanıdık rahatsızlıkların otama edildiğini inceleyerek buraya geldi. Bu da gösteriyor ki, Türkiye hem uygulayım bilimi yönünde bununla birlikte deneyimli hekimler yönünde enine boyuna ileride. Bizim Oncolive Kliniği'miz de hayattaki sert aşırı merkezle yarışır, ayrıca onlardan artık ati ölçüde diyebilirim. Hastaların buraya gelip dokunmabana ameliyatı olup ve bediiyat ameliyatı olmuşçasına haset gününe, saati saatine sağlığına kavuşup ülkelerine dönmesi aşırı ayrı ortak atasözü taşıyor. Ekonomik açıdan da Türkiye'deki meydana getirilen cerrahi operasyonlar yoğun şekilde uygun. Bu da afiyet turizmi açısında Türkiye'yi yeğleme edilebilmekte devletler ortada şef durumuna getiriyor" açıklamasında bulundu.

Ali İhsan Çiftçi - Sinan Yeniçeri
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler