USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Akdeniz Üniversitesi kök hücre ve yapay organ istihsal çalışmalarına başlayacak

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, üniversitelerinde kök hücre kontrolleri ve yapay organ üretimi çalışmalarına başlayacaklarını bildirdi.

Akdeniz Üniversitesi kök hücre ve yapay organ istihsal çalışmalarına başlayacak
19-08-2022 16:04
Antalya

Özkan, rektörlük senato salonunda düzenlemiş olduğu matbuat toplantısında, fariza meydana getirdiği 2 salname müddette meydana getirilen icraat kendisince bilgiler verdi.

Prof. Dr. Ömer Özkan'ın yürütücülüğünde başlatılan İleri Sağlık Araştırmaları anlı şanlı enfrastrüktür projesiyle Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı'ndan 312 milyon teklik bütçe desteği aldıklarını açıklanan Prof. Dr. Özlenen Özkan, "İleri Sağlık Araştırmaları enfrastrüktür projesi kapsamında, rejeneratif tababet ve kök hücre muayeneleri gerçekleştirilecek, biyoteknolojik yöntemlerle mikrobiyal biyoaktif bileşenler üretilecek ve yapay organ istihsal çalışmalarına başlamış olacak olmamız beni başkaca gururlandırmaktadır." niteleyerek konuştu.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinde enfrastrüktür çalışmalarında düzeltme yaptıklarını tamlayan Rektör Özkan, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ile bitirdikleri temaslar yardımıyla hastanelerine kısaca 130 milyon vahdet faziletkâr teknolojik tanılama ve otama cihazları kazandırdıklarını belirtti.

Özkan, bu cihazlar hizmete girdiğinde başta MR, tomografi kabilinden ehemmiyetli tetkiklerdeki etraflıca termin sürelerinin ortadan kalkacağını tabir ederek, "İki sene kabilinden endamsız müşterek müddette hastanemizin en emektar binası A blok yataklı vagon vagon servis binası revize ve zamanımızın gereklerine makul duruma getirilmiştir. Türkiye’nin en iri akredite multidisipliner hab laboratuvarlarından bir tanesi avlu geçirilmiş, çağdaş teknolojiye cemaat 41 yataklı vagon vagon yenidoğan dip bakım birimi hizmete sunulmuştur. Ameliyathanesinde Robotik Cerrahi, akıbet uygulayım bilimi ati laparaskopik teşebbüs odaları, Akdeniz dalında sıfır 3 boyutlu karmaşa elektrofizyoloji haritalama laboratuvarı kurulmuştur." dedi.

Yeni soy sop kalıtım bilimi laboratuvarı kuruldu

Prof. Dr. Özkan, Akdeniz bölgesinin en degaje şümullü kalıtım bilimi sınav içeriğini sunmalarını sağlayıcı acemi soy sop kalıtım bilimi laboratuvarını kurduklarını dile getirerek, moleküler işlemeyen ve kalıtım bilimi testlerin bire müşterek bina altında bakım vermesinin Türkiye'de müşterek önce olma hususi durumunu taşıdığını vurguladı.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesinin kendiliğinden yetebilir müşterek duruma geldiğini aktaran Prof. Dr. Özlenen Özkan, "Gelir masraf dengesindeki bu iyileşmeler hastanemizin ne derece elleme yönetildiğini yayınlayan ehemmiyetli müşterek göstergedir. Göreve başladığımızda kısaca 700 milyon teklik bulunan borç, Maliye Bakanlığımız ile meydana getirilen etraflıca mütemadi mesailer ve hastanede gerçekleştirdiğimiz baştan oluşum yardımıyla kısaca üçte birine indirildi. Aylık gelirlerimizde yüzdelik 300'e vasıl çoğalma sağlandı." dedi.

Sağlık turizmi gelirleri arttı

Rektör Özkan, Tıp Fakültesi Hastanesinin namının Türkiye'yi aşıp dünyaya erişmiş olmasının en ehemmiyetli göstergesinin keyif turizmindeki küsurat pestil ve selamet sayısı bulunduğunu belirtti.

Özel ehemmiyet verdikleri keyif turizmi mevzusundaki çalışmaların sonuç vermeye başladığını dile getiren Özkan, "Sağlık hizmetleri kalitesinde ve organizasyonundaki iyileştirmeler yardımıyla ecnebi hastaların da önce tercihi biçimine mevrut hastanemizin ecnebi hastalardan elde etmiş olduğu gelirler yüzdelik 900'den müşterek tomar artmıştır." niteleyerek konuştu.

- "En iyisi düşüncesince lakırtı vermiştim, onun düşüncesince uğraşıyoruz"

Prof. Dr. Özlenen Özkan, Akdeniz Üniversitesinin lokomatif müşterek darülfünun bulunduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Göreve geldiğimde en iyisini gerçekleştirmek düşüncesince lakırtı vermiştim. Onun düşüncesince uğraşıyoruz. Umuyorum arkamızda başarılı müşterek ses bırakırız. Akdeniz Üniversitesine her insanın cemaat çıkması gerekiyor. Burası bilgelik üreten müşterek yuva. Bilim eğer olmazsa adamlık olmayacak. Bilim eğer olmazsa müşterek ülkenin de mevcut olması beklenir değil. Bilim üreten bölgeler üniversiteler. Akdeniz Üniversitesi de baş döndürücü kıymetli. Bu üniversitenin müşterek parçası olmaktan ego alım çalım duyuyorum. İnşallah kılıç ve bizlerden sonrakiler de baş döndürücü dobra şeylerle önünüze çıkarız."

Toplantıya Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Murat Turhan, Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Prof. Dr. Cengiz Toker, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Başhekim Yardımcıları Prof. Dr. Özge Turhan, Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş, Dr. Öğr. Üyesi Ali Ünal ve matbuat çalışanları katıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler