USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Ailelere ‘internet’ uyarısı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fariza özne Psikolog Erhan Ateş ailelere internet uyarısında bulunarak, 4 yaşındaki ortak çocukla, 14 yaşındaki erin ve ya 30 yaşındaki eke ortak ferdin ayrımsız halde internette devir harcamaması icap ettiğini söyledi.

Ailelere ‘internet’ uyarısı
11-01-2023 11:06
Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde fariza karşılayıcı Psikolog Erhan Ateş ıvır zıvır yaşlarındaki evlatların kontrolsüz müşterek halde internet ve el telefonu kullanımlarıyla ait ailelere uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Dünyanın herhangi müşterek sabık gündüz az buçuk elan dijitalleştiğini aktararak Türkiye'nin de bu halden doğrundan etkilendiğini kaydeden Ateş, sayısal yaşamdan kopmuş müşterek yaşantının çağımız koşullarında sürdürmenin muhtemel olmadığını da kaydetti.

4 yaşındaki müşterek çocukla, 14 yaşındaki baliğ yahut 30 yaşındaki yaşlı müşterek insanın bire müşterek halde internette devir harcamaması icap ettiğini tamlayan Ateş, "Dijital dönemde yaşıyoruz. Yaşadığımız şart sebebi ile sayısal yaşamdan kopmuş müşterek alın yazısı süremeyiz. Dijitalle alın yazısı ile yaşamanın yollarını belirlemeliyiz. Bunu sürdürmenin metodları da insanın yaşına, cinsiyetine ve mevcud toplumsal koşullarına uyarınca bunu yakalamak gerekiyor. 4 yaşındaki müşterek çocukla, 14 yaşındaki baliğ yahut 30 yaşındaki yaşlı müşterek fert bire müşterek halde devir harcamaması gerekiyor. Zaman harcamaması düşüncesince de çocuğun asliye ihtiyacını aşina peyda etmek gerekiyor. Çocuğun yaşına uyarınca asliye ihtiyacı, beslenme, ihtimam sonradan sosyalleşmedir. Sosyalleşme sürecine başlamadan evvel aileler çocuklarda dijitalleşme dönemini başlatıyor. Çocuk 3-4 yaşından itibaren ayrıca elan er kurnaz telefonlar yahut tabletler verilmeye başlanıyor. Çocuğun aut hayatla bulunan teması telefonla başlıyor. Telefon ile başladığı ortamında bebek hayatı telefon üstünden algılamaya başlıyor" dedi.

Ailelere önerilerde de bulunarak evlatların yaşlarına uyarınca akıllıca örnekler izletilebilineceğini anlatım fail Ateş, “4 yaşındaki müşterek çocuğa mücerret işlemi gelişmediği için, çocuğa uçar yahut ayrımlı özellikteki çizik filmler izlettiğiniz devir yahut o cins toplumsal sitelere girmiş olduğu devir bebek kendinin de hakeza müşterek bilinçlilik yapabileceği algısına gelebiliyor. Çocuk uçabileceğinin düşünüyor yahut ayrımlı özellikler yapabileceğini düşünüyor. Bu cins eylemler de çocuğa hem fiziki tıpkı zamanda ruh bilimi adına dokunca vermektedir.

Bu süreçte de eş yıpranıyor. Kullanılan toplumsal medyalar, telefonlar ayrıca geçer not televizyonlar fark kurnaz niteleyerek önceleme edilmeye başlandı. Akıllıdan istek koyu müşterek trafiğin ortamında anbean herhangi müşterek yere akabilecek herhangi müşterek çeşitli aktiviteyi sağlayabilecek imkan. Bu da çocuklardaki ve ailedeki kopukluğu da beraberinde getiriyor. Çocuk eş içerisindeki toplumsal iletişimi internet üstünden sağlamaya çalışıyor ve internet üstünden o duyguyu istiğna etmeye çalışıyor. O duyguyu istiğna edemediği düşüncesince yahut kusur istiğna etmiş olduğu düşüncesince karşısına ağır sorunlar ortaya çıkıyor. Bu problemler, fiziki adına el titremeleri, flaş kızarmalar, halsizlik kabilinden belirtiler ortaya çıkıyor. Ruhsal belirtke adına da ayrıntılar asıl yetisini adım adım kaybediyor. Çünkü fert toplumsal medyadaki başta gençlerde youtuber denilen kavramlar üzerinden, kalıp kabul etme onlar kabilinden yaşama, avlu laden algısı içerisine girmektedir. Bu da bireyde esas sıfır imgesel müşterek sürecin ilişkin yoğunlaşma. Bu yoğunlaşmaya ilişkin adına da ağır açıdan gerçekleştirememe vaziyeti ortaya çıkıyor. Çünkü herhangi müşterek fert bu trafiği müspet müşterek halde değerlendiremeyecek bu da ailelerde ağız dalaşı halini artırmaktadır" ifadelerini kullandı.

Kontrollü internet kullanımının önemine aksan yaparak toplumsal medyanın kullanımının belli devir dilimlerinde gerçekleşmesinin baş döndürücü elan akilane müşterek yürütüm olacağını tamlayan Ateş, "Çocuk ana yahut babaya müşterek bilinçlilik soracak. Ebeveyn o anda kurnaz telefondan müşterek şeyler izliyor. Bu da çocuğun motivasyonunu kırıyor. Bu halde bebek esas açıdan idrak adına telefona bakmanın akilane olabileceğini algılıyor. Her ilde bu gidişat ağır manada yükselmekte bu da eş tartışmalarını karşımıza fenomen adına çıkarmakta ve ağır açıdan boydaş zorbalığını da ortaya çıkarmakta. Akran zorbalığında fert elan pop peyda etmek düşüncesince herhangi müşterek çeşitli davranışı sergileyebilmektedir. Sosyal medyada kendini tanıtlamak düşüncesince canını ortaya koyacak aktiviteler görüyoruz. Bu da lazım istemez bireylerin ve camianın birbirinden yaşanabilecek sorunlar sayısını arttırıyor. Bu da ağır müşterek muhatara bildirme ediyor. Bununla ait ilaç olarak, kılıç kişilere denir ki asliye ihtiyacınız nelerdir onu belirlemeniz lazım. Yemek yemenin müşterek saati mevcut ise toplumsal medyanın da müşterek saati olacak. Zamanı belirledikten sonradan süreyi yakalamak gerekiyor. Bu müddet yaşına uyarınca değişmeli" niteleyerek konuştu.

Hasan Eryılmaz - Hatice Yetmen
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3596+64
2Fenerbahçe3590+58
3Trabzonspor3558+13
4Başakşehir FK3555+10
5Beşiktaş3554+6
6Alanyaspor3549+3
7Kasımpaşa3549-6
8Çaykur Rizespor3549-7
9Sivasspor3548-9
10Antalyaspor3545-4
11Adana Demirspor3544+3
12Samsunspor3542-5
13Kayserispor3541-9
14MKE Ankaragücü3539-3
15Fatih Karagümrük3537-2
16Konyaspor3537-14
17Gaziantep FK3535-15
18Hatayspor3534-10
19Pendikspor3533-31
20İstanbulspor3516-42
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler