USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

9 yaşındaki fotoğraf gerçek oldu, uzman annesinin asistanı oldu

Ameliyathane giysileriyle 9 yaşlarındayken duyum yitimi uzmanı annesiyle hastanede fotoğraf çektiren Şeyma Nur Güner, zaman bire bir hastanede annesinin asistanlığını yapıyor.

9 yaşındaki fotoğraf gerçek oldu, uzman annesinin asistanı oldu
02-01-2023 11:09

Kızıyla beraberce fariza karşılayıcı Dr. Beyhan Güner, “Nöbetlerimde burada darülfünun sınavına çalışıyordu, yeğleme esnasında öğrendim. 'Alıp asistanını evde çalıştırıyor musun' diyenler oldu, 'sen torpillisin' diyen aşırı olmuş. Yıllar evvela buraya acemi gelmiştik, hekim odasında kaldı, biçim giydirdik. Birlikte müşterek anı olsun diyerek fotoğraf çektirdik. 9 yaşındaydı. Şimdi evde kızım, burada asistanım, göz boncuğu biçimde müşterek ayrıcalık, müsamaha yok” dedi.
Çocuk yaşlardan itibaren hekim kazanmak talip Beyhan Güner, ilerleyici yıllarda bu isteğini gerçekleştirerek hekim oldu. Bugün 50 yaşında 3 bebek sahibi bulunan Güner, en şişman kızı 25 yaşındaki Şeyma Nur'u birtakımı devir hastaneye sağlamak yerinde kaldı. Anestezi ve canlandırma uzmanı annesinin emek vermek yaşamını yakından gören Şeyma Nur da devir arasında hekim olmaya değişmeyen verdi fakat bunu yeğleme evresine derece ailesiyle paylaşmadı. Üniversite imtihanı sonrası tercihlerini yaparken annesinin yolundan görmek istediğini kail güre kız, bu fikriyle ailesine şaşırtı yaptı. İstanbul Üniversitesi -İstanbul Tıp Fakültesi'ni yeğleme fail Güner, fakülteye yerleşerek hayalini temin uğrunda önceki adımı da attı. Mezuniyet sonrası Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde duyum yitimi ve canlandırma asistanı yerine göreve başlamış bulunan Şeyma Nur, annesinin de asistanı oldu.

9 yaşında annesiyle fotoğraf çektirmiş bulunduğu hastaneye demin hekim yerine geliyor

15 senedir annesinin fariza icra ettiği hastaneye ıvır zıvır yaşlarda nice el gittiğini aktaran Güner, 9 yaşında annesiyle cerrahi müdahale giysileriyle fotoğraf çektirdiklerini anlattı. Anne kız, beraberce fariza yapmaktan aşırı bahtiyar olduklarını birtakımı devir bu durumun hastanede esprilere hastalık bulunduğunu belirtti. Annesiyle 9 yaşında yeşil cerrahi müdahale giysileriyle çektirmiş bulunduğu fotoğrafın bugün gerçek bulunduğunu söylen Şeyma Nur Güner, bunun gururunu yaşadığını söyledi. Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin de ilişkin bulunduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş da anne kızın beraberce fariza yapmasıyla ait konuştu.

Evde kızım, burada asistanım, göz boncuğu biçimde müşterek ayrıcalık, müsamaha yok”

Kızı da olsa göz boncuğu asistanın niteliği olmadığını aktaran Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Beyhan Güner, “Küçük yaşlardan itibaren hekim olacağım diyerek annemlere söylermişim, üste gülerek anlatırlar. Tıp fakültesi de göz boncuğu tercihimdi, önceki tercihimi kazandım. Ailelerin zorlamasıyla yapılabilecek müşterek sistem değil. Kızım baştan sona benimle hastaneye gelirdi, ameliyathane gördü, beraberce gezdik, burada hekim odasında oturduk. Nöbetlerimde gelip burada darülfünun sınavına çalışıyordu. Ama tababet fakültesi yazacağını bana göz boncuğu söylemedi, yeğleme esnasında öğrendim. Anesteziyi de gene o tam öğrendim. Mutluyum, alım çalım donör müşterek nesne kızımın da bu mesleği atlaya zıplaya yapması ve 6 aydır bu mesleğin içre doyurmak bulunduğunu da gördükçe artık da alım çalım duyuyorum. Tercihine yazdığını biliyordum lakin beraberce çalışmaya başlayınca müşterek bocalama, 'Anne sana ego ne diyeceğim, anne mi diyeceğim' hali oldu. Burada etkin arkadaşlarımızın şaşkınlıkları oldu. 'Alıp asistanını evde çalıştırıyor musun' diyenler oldu, ihvan nükte yapıyorlar. Hatta ‘seni veline söyleriz, velini çağıracağız' diyorlarmış. Güzel espriler, konuşmalar oluyor. Birbirimizi anlıyoruz, evde kardeşlerine ablanızı tasalı etmeyin öğün devrisi uyusun diyorum. O beni anlıyor, 'annem öğün devrisi bitkin dokunmayın' diyor. Biz birbirimizi aşırı görmüyoruz gerçekte şifahane aşırı büyük, blokları aşırı fazla, bugün ayrımsız odadayız. Genelde değişik odalarda birbirimizi görmüyoruz, sabahleyin işyerimizde ayrılıyoruz, gece ezanı birleşiyoruz. İlk vardığında 'sen torpillisin' diyen aşırı olmuş, Şeyma bana aşırı söyledi, az buçuk da üzüldü o konuda. Torpilli değil, eksiksiz asistanlar bayrılık kıdem, her insanın emek vermek çeşidi her neyse o biçimde çalışıyor. Evde kızım, burada asistanım, göz boncuğu biçimde müşterek ayrıcalık, müsamaha yok. Covid sürecini atlattık, mesleğimizi aşırı şartlarda, dip çalışmayla gerçekleştiriyoruz. Yıllar evvela buraya acemi gelmiştik, hastanede müşterek inceleme yapılacaktı. Ameliyathaneden de ayrılamadığım düşüncesince inceleme saati gelene derece yanımda, ameliyathanede hekim odasında kaldı, biçim giydirdik. Birlikte müşterek anı olsun diyerek fotoğraf çektirdik. O hala duruyor, dobra müşterek anıydı 9 yaşındaydı" biçiminde konuştu.

“Evdeki annemle burada hekim Beyhan Güner aşırı farklı”

Yıllarca annesiyle hastaneye geldiğini ve ortama bildik bulunduğunu aktaran Anestezi ve Reanimasyon Asistan Doktoru Şeyma Nur Güner, “Annemin çocukluğumdan bu yana asistanlıktan, eksperlik zamanına derece hepsini gördüğüm düşüncesince bu sistem benim düşüncesince aşırı özenilen müşterek meslekti. Annemin branşı sonsuz avlu kurtaran müşterek meslek. Buna özendim, herhangi müşterek devir bunu istiyordum. 9 yaşından öncesinde de mevcut gerçekte hakeza fotoğraflar lakin en emektar onu bulabildik. Küçükken annemin yanına hastaneye başlamak yerinde kalıyordum. Buraya geldiğim devir içeriye girebilmek düşüncesince üstüme yegâne yeşil formamı giyip hekim odasında oturuyordum. O yıllarda hakeza lezzetli fotoğraflarımız mevcut annemle, o 9 yaşındaki bebek Şeyma'nın formayı giyip annesinin indinde çektirmiş bulunduğu fotoğrafla şu anki asistan hekim Şeyma'nın uzman annesiyle beraberce icra ettiği bu mülakat bilfarz o derece alım çalım donör ki. Sanki annemle ayrımsız hastanede kazanmak değil başkaca zat hayalimi de gerçekleştirmek, zat muvaffakiyet hikayemi savsamak bu da var. Burada herkesi tanıyorum, çocukluğumdan bu yana tanıdığım insanoğlu var, o da aşırı cümbüş verici. Geldiğimde şaşırdım, zira evimizdeki anneyle burada uzman hekim Beyhan Güner aşırı değişik kişilermiş. Biz beraberce nöbette aşırı ciddi olayları da aldık, annem yönetti, uzman bulunduğu düşüncesince katiyen içeride annem mevcut olmuyor. O kaosu, krizi yönetebilen bir tanesi oluyor. Hayranlık uyandırıyor bu derece deneyimli müşterek uzmanla çalışmak. Başlarda hezel yapıyordum lakin hakkıyla zormuş ne diyeceğim. Tabi ki de anne demiyorum iş ortamında, gelip müşterek nesne sorabilir miyim diyerek yanına kısaca sorarak. Annemi aşırı müşterek vakitler bu yana tanıdıkları düşüncesince beni hakeza aileden benimseme ediyorlar, dobra oluyor. Ben bu mesleği hakkıyla isteyerek, zorluğunu en içerisinden kasten annemin asistanlığını da uzmanlığını da kasten seçtim. İstemeyen birinin zorlanmasını göz boncuğu akilane bulmuyorum, şayet birinin hayalinde mevcut ise peşinde dursun ve bitmeme etsin” biçiminde konuştu.

“Beklentimiz üçüncü jenerasyonun da buraya gelmesi”

Anne ve kızının hastanede ev yaşantılarının haricinde profesyonellik çerçevesinde görevlerini sürdürdüklerini özetleyen Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin de ilişkin bulunduğu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Tolga Adaş, “Birinci jenerasyon, ikinci kuşak beklentimiz üçüncü jenerasyonun da buraya gelmesi. Düşünün anne burada okuyor, yetişek almaktadır burayla müşterek aidiyeti oluyor. Buradan aşırı memnuniyeti olmaktadır ki zat kızını da buraya yönlendiriyor. Yönlendirmese fark kızı annesinin oldukça dobra aklık müşterek biçimde okuduğunu, burada çalıştığını görür görmez rol, manken yerine burayı seçiyor. Çok sevinme donör müşterek şey, tığ de aşırı sevindik. Sonuçta buraya girildikten sonraları az buçuk artık hevesli bakılıyor, sistem de ne gerektiriyorsa onlar yapılıyor. mühim bulunan burada saygı, sevgi, ilmî ilmiahlak bilimi doğrultusunda çalışmalarını yapması, annenin burada tecrübelerini kızına yansıtması açısından kızı artık da tez tarz alacaktır diyerek düşünüyorum” biçiminde konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Sivasspor3751-8
8Alanyaspor3650+3
9Çaykur Rizespor3649-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler