USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

3,5 kiloluk bebeğin alınan böbreği 250 gram çıktı

 İki ay er doğan ve tevellüt sonrası aylarca kilo alamayan İpek Ece çocuk kısaca 35 günce derin görev periyodunun peşi sıra taayyüş tutunmayı başardı.

3,5 kiloluk bebeğin alınan böbreği 250 gram çıktı
03-01-2023 15:06

Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir, “Bebeğimiz polikistik böbrek hastası. Çok erişmiş bulunan böbreklerden birisini kabul kılmak mecburiyetinde kaldık. Aldığımız böbrek 250 gramdı, derhal sonra 3 kiloya ulaştı. Normalde 7-8 kilo olması müstelzim ortak bebek, bizlere vardığında 3,5 kiloydu, 7 maaş ortak çocuk mevlit ağırlığındaydı. Tam 50 günden sonraları bundan sonraları bahtiyar sona geldik, taburcu ediyoruz. Önümüzdeki süreç; 7 kilo olduktan sonraları çocuğumuz düşüncesince bundan sonraları diyaliz uydurma konusu” dedi.

Üsküdar'da canlı Özge ve Fuat Darol çifti ikinci evlatları İpek Ece'nin doğumunu beklerken iddiaya layıkıyla bebekte ortak yorgunluk bulunduğu belirtilerek er doğumla katılması gerektiği anlatım edildi. Edinilen bilgiye layıkıyla 1 kilo 600 gram kendisine 2 ay er dünyaya mevrut ufak bebeğin otozomal çekinik polikistik böbrek hastası bulunduğu öğrenildi. Aile doğrudan otama düşüncesince harekete geçerken, maraz dolayısıyla İpek Ece'nin böbreği çabucak büyüdü, bağırsak, mide, akciğer, önsezi kabil nice organa edisyon hazırlamaya başladı. Zamanla beslenmekte zorluk çeken ve karnı şişen çocuk düşüncesince multidisipliner ortak yaklaşımla otama süreci başladı. Minik bebeğin çabucak büyüyen ortak böreği alınırken Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Taşdemir ile Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir'in ekipleriyle baş başa uyguladıkları otama sonrası çocuk beslenmeye ve kilo almaya başladı. Olumlu ilerleyici süreçle familya iri devlet yaşarken, iç zarı diyaliz kateteri takılan bebeğin gayrı böbreğiyle ilgilendiren proses bitmeme ediyor. 35 haset koyu bakımda kazanmak derhal çabucak tahminî 2 ay hastanede küsurat 7 maaş İpek Ece çocuk taburcu edilirken familya ve doktorları sıkıca süreci anlattı. Anne Özge Darol, o anlarda birtakımı devir duygulara bilge olamadı.

“Belirsizlik baş döndürücü kötü, alelhusus de bu çocuğunuz olunca”

Kızının sağlığına ulaşması düşüncesince müstelzim değme şeyi gerçekleştirmek düşüncesince çabaladıklarını özetleyen ana 34 yaşındaki Özge Darol, “İlk duyduğumda hastalığın bu derece biçimsiz bulunduğunu tek bilmiyordum, bu derece levent boylu devamlı ortak otama gerektireceğini bilmiyordum zira tek şaşılacak ortak hastalıktı. Belirsizlik baş döndürücü biçimsiz ortak bilinçlilik alelhusus de bu çocuğunuz olunca sizi hâlâ da zorluyor. Çok şükür bu günlere geldik. En azından kılıç çaresini bulduktan sonraları otama süreci hâlâ çabuk ilerledi. 35 çağ koyu bakımda kaldı, ego 15 gündür indinde kalıyorum, alışılagelen servise çıktık. Yoğun bakımda 10 dakika görüp hariç çıkıyorduk, baş döndürücü kalamıyorduk. 15 gündür yanımda bulunduğu düşüncesince baş döndürücü güzel, demincek eve gidiyor oluşumuz hâlâ henüz güzel, en azından kardeşiyle buluşacak, o da baş döndürücü özledi. Kardeşi geçmiş günden buyana baş döndürücü soruyordu 4,5 yaşlarında önemsiz bulunduğu düşüncesince değme şeyi anlatamıyoruz. Sonuçta koyu iş sürecinde ona tek göstermedik. 3-4 sefer geldi şu an bu sürece o da alıştı, kardeşini bekliyor. Bir böbreğinin katılması hayatını devam ettirmesi düşüncesince gerekliydi. Beslenmemiz baş döndürücü çetin oluyordu, değme beslenmemizden sonraları gaseyan gerçekleşiyordu zira böbrekleri baş döndürücü iri bulunduğu düşüncesince içeride mideye arazi yoktu. Nefes alışını etkiliyordu, gece olunca İpek Ece'yi arama ederek geçiyordu, geceleyin kustuğu an anbean indinde olamıyorsunuz tıkanmasından korkuyorduk. Tek böbreği alındıktan sonraları 15 gündür beraberiz tek anca ortak bilinçlilik yaşamadık. Böyle rahatsızlığı olanlar hakkıyla ümitsizliğe kapılmasın, çaresi var” dedi.

“Her bilinçlilik onun düşüncesince kâfi ki güzel olsun”

Kızını eve götürüyor olmanın mutluluğunu yaşadığını özetleyen ağababa Fuat Darol, “29'uncu haftada ana karnındaki hazır para azalınca bebeği kabul etme sonucu aldılar. Bu halde mevlit gerçekleşti, ondan ahir süreçte de etibba çocuğun polikistik böbrek hastası bulunduğunu söyledi. Başlarda baş döndürücü korkmuştuk, geçmiş sefer duyduğumuz ortak hastalık. Eşim yada benim ailemde iri çocuğumda hakeza ortak bilinçlilik yok. Belirsizlik ve endişe hakimdi ne yapacağımızı bilmiyorduk. Nakil düşüncesince anlaşılan ortak kilo ve epope şartı varmış, evleviyet çocuğun bu epope ve kiloya gelmesi lazım. İnşallah ortak an evvela kilosuna, sağlığına kavuşursa seve seve ana babası kendisine kılıç böbreğimizi veririz. 7 haftayı geçti buradayız çetin süreç, değme bilinçlilik onun düşüncesince kâfi ki güzel olsun. Mutluyuz yayıncı evimize gideceğiz” dedi.

“7 maaş ortak çocuk mevlit ağırlığındaydı”

Bebeğin kilosunun az bulunmasına karşın alınan böbreğinin az hâlâ 250 gram bulunduğunu kail Çocuk Cerrahisi ve Çocuk Ürolojisi Uzmanı Prof. Dr. Selami Sözübir, İpek Ece'nin esenlikle kilo alabilmesinin önemine aksan yaptı. Bebeğin tedavisine bitmeme edileceğine özen çekici Prof. Dr. Sözübir, laflarını şöyleki sürdürdü: “Bebeğimiz ana karnından itibaren belirleme edilmiş polikistik böbrek hastası. Multidisipliner ortak halde bu çocuğa yaklaştık, geçmiş yapılması müstelzim bittabi bu evladı diyalize hazırlamak, hazırlarken de saf sakin kilo alıp dosdoğru ortak halde diyalize hazırlamaktı. Bu bağlamda baş döndürücü genişlemiş, baş döndürücü erişmiş bulunan böbreklerden birisini kabul etme sonucu aldık. Aldığımız böbreğin 250 gram bulunduğunu uyarmak isterim. Onu da aldıktan sonraları 3 kiloya ulaştı. Hayatına ağırlık çıkaracak, döl yatağı içerisindeki o yığın gücenmiş oldu. Kitle alındıktan sonraları çocuğun hem solunumu, beslenmesi hem iri tuvaletini yapması düzeldi. Normalde 7-8 kilo olması müstelzim ortak bebek, bizlere vardığında 3,5 kiloydu. 3,5 kilo mevlit ağırlığı 7 maaş ortak çocuk mevlit ağırlığındaydı. Bunun ortak nedeni er doğumu, ötekisi de bu kitlelerden ötürü güzel beslenememesi, büyüyememesi ve gelişmemesiydi. Tam 50 günden sonraları bugün bundan sonraları bahtiyar sona geldik, çocuğumuzu taburcu ediyoruz. Bundan sonraları bizim önümüzdeki süreç; bebeğimize kilo aldırmak, kitlesinden kurtulan, rahatlayan akciğerlerinin hazım sisteminin bundan sonraları çocuğun alışılagelen faiz ve gelişim göstermesine izin etmesini sağlamak. Büyüme, evolüsyon kararında 7 kilo olduktan sonraları çocuğumuz düşüncesince bundan sonraları diyaliz uydurma konusu. Hiçbir devir ailelerimiz nevmit olmasın, grup baş döndürücü önemli”

“Böbreğin başta karnın içerisindeki gayrı organlara baskısı uydurma konusu"

Hastasının niteliğine bağlı bilgelik verici Çocuk Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Taşdemir, “Bebeğimiz yaşama 2 ay er ve baş döndürücü az mevlit ağırlığıyla gelmiş. Genetik asıllı ortak kistik böbrek hastalığı, bu bebekler doğduktan sonraları da kistler böbreklerin içre çabuk halde büyüyerek hem bebeğin umumi sağlığına hem büyümesine, gelişim göstermesine bununla ortak gayrı organlarına baş döndürücü ağırbaşlı mesail oluşturabiliyor. En ehemmiyetli problemlerden bir tanesi bu; böbreklerin faiz hızı o derece ortak tomar ki örneğin; haftada ortak tahminî 4-5 milim derece büyüyor. Bir erişkinin böbreğini düşünün tahminî 100 ile 120 milim arasındadır, bebeğimiz bizlere vardığında 5 aylıktı. O fasıl güçlü 125 milimetreye nail 2 pare iri böbreği vardı. Yaklaşık 2 maaş müddet içre de tahminî 152 milimetreye derece baş döndürücü ağırbaşlı ortak faiz hızıyla, ortak böbreğin başta karnın içerisindeki gayrı organlara baskısı uydurma konusu. İlk vardığında de karnındaki şişliği hem ailemiz hem kılıç baş döndürücü açık ayırt ediyorduk. Mideye edisyon yaparak beslenmesini bozuyordu, akciğerlere edisyon yaparak dem almasını zorlaştırıyordu. Kalbe edisyon yaparak kalbin atışını hızlandırıyordu. Kendisi filhakika potansiyel farkı yükseltebilen ortak hastalıktır; otozomal çekinik polikistik böbrek hastalığı" ifadelerini kullandı.

"Ameliyat öncesi, sonrasını karşılaştırdığımda baş döndürücü müspet gelişmeler oldu"

Tedavi sonrası bebeğin yerinde yaşanmış bulunan müspet gelişimleri aktaran Doç. Dr. Taşdemir, “Midesine küsurat alanın baş döndürücü önemsiz olması ve bundan ötürü değme tagaddi çabasında kusması ailemizin de en iri endişesiydi. Örneğin; 1,500-600 kilo doğan bebeğimizin 5 aylıkken 4 kilonun üstünde çıkması bundan sonraları 5 kiloya akilane ilerlemesi gerekirken, bizlere vardığında filhakika 3,5 kiloydu ve daim kilo alıyor, veriyor şeklindeydi. Birçok isim düşüncesince az görünebilir fakat bu gramlar ortak çocuk düşüncesince baş döndürücü önemli. Bir iç zarı diyaliz kateteri yerleştirmeyi planladık. Bir hekim kendisine bu bebeğin cerrahi müdahale öncesi, sonrası periyodunu karşılaştırdığımız devir değme şeyden evvela umumi ıpıssız cildinin rengi, uyanıklığı, bakışları, keyfi, iştahı bunların hepsinde baş döndürücü müspet gelişmeler oldu. Bebeğin böbreğini çıkardığımızda 250 gram ağırlığındaydı ve bizlere vardığında 3 kilo 400 gram civarındaydı ve 3 kilo 200'e derece düştü. Amacımız bu bebeği 7 kilo ağırlığına, 70 cm uzunluğa ulaşana derece tagaddi yardımıyla izlemek. Sonrasında da böbrek nakli sürecini başlatmak. Diğer böbrek aksi ağırlık etmekle baş başa illet almıyoruz, zira hala lüzum üretmeye bitmeme ediyor. Vücudumuzdaki atıkları, toksinleri temizliyor gene yardımı var. O da baş döndürücü büyürse bebeğin beslenmesini bozarsa, akciğerlerine edisyon yaparsa, dirimsel ateş yaparsa, onu da alarak nakile derece yalnızca diyalizle sürdürmek istiyoruz" halinde konuştu.

Hasibe Karadağ - Emre Baba
 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler