USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

30 günlük tedavinin ardından korona virüsü yenen vatandaştan 'aşınızı yaptırın' çağrısı

Kayseri'de çevresindekilerin "aşı olmayın" söylemlerine inanarak aşı yaptırmayan, yakalandığı korona virüsü güçlü 16 günlük koyu hizmet ve 14 günlük servis tedavisinin ardından atlatan Çetin Kaçan, "Hastaneden kazanç sokak evvel işim aşı olmak" dedi.

30 günlük tedavinin ardından korona virüsü yenen vatandaştan 'aşınızı yaptırın' çağrısı
05-10-2021 12:02

Kayseri'de esnaflık işleyen Çetin Kaçan, ailesinin aşı bulunmasına karşın dostlarını kulaktan korona virüs aşılarını yaptırmadı. 4 şahsiyet ailede artı çıkan biricik fert bulunan Kaçan, halsizlik ve biberli şikayeti ile gittiği hastanede korona virüse yakalandığını öğrendi.

Durumu ağırlaşarak Kayseri kent Hastanesi'nde tedavi dibine tahsil edilen Kaçan, dip bakıma kaldırıldı. Burada 16 gün süresince dip bakımda tedavi gören, ardından da 14 gün serviste yatan Kaçan, korona virüsü yenerek taburcu oldu.

"Aşı olmayın diyenleri dinlemeyin"

Hastanede yaşamış bulunduğu kavi süreci İhlas Haber Ajansı'na özetleyen Çetin Kaçan, dip bakımın baş döndürücü emekli geçirdiğini ve az elan entübe olacağını söyleyerek, vatandaşlardan aşı olmalarını istedi. Ciğerleri baş döndürücü biçimsiz bulunduğu düşüncesince koşa otomobil ile karışma edildiğini kail Çetin Kaçan, “Virüse yakalanma aşamam müşterek halsizlik, bulantı ile başladı. Daha ondan sonra da yıkıldım kaldım. Aşı yaptırmamıştım zira çevremde rastgele kafadan müşterek neva çıkıyordu. Bazıları yaptır birileri yaptırma diyordu.

Evdeki hacısı hocası yaptırdı müşterek biricik ego yaptırmamıştım. Süreç benim düşüncesince hakkıyla baş döndürücü emekli geçti. Artık sonuç etaba gelmiştim, Allah'ın izni ile tedaviden sonraları kendime geldim. İlk evrede dem darlığı vardı, bulantı vardı. Yürüyemez duruma gelmiştim. O biçimde başladı. 16 gün dip bakımda yattım koşa otomobil ile ciğerlerimi ayırmak düşüncesince iklim verdiler.

16 gün süresince sıradan müşterek uğraştılar. Sağ olsun doktorlarımız sıradan güç gider ettiler. Neredeyse entübeye gidecektim. Daha ondan sonra servise çıktım. Orada da baş döndürücü dobra baktılar bana. Çok ilgilendiler. Taburcu olacağım Allah'ın izniyle. Ben hayatımda buradaki kabil müşterek fariza görmedim. Dört kıta baktılar bana. Doktorlara ve hemşirelere baş döndürücü teşekkürname ediyorum” dedi.

“Allah rızası düşüncesince aşılarınızı olun”

Hastalığı ciddi geçirmemek düşüncesince vatandaşların çevrelerini dinlememeleri ve aşı olmaları icap ettiğini kail Çetin Kaçan, "Evde biricik aşısız kendisine ego artı çıktım. Buradan eksiksiz vatandaşlara çığırmak istiyorum. Allah rızası düşüncesince hacısı hocası aşısını olsun. Gerçekten baş döndürücü emekli müşterek durum. Bunu canlı bilir. Çevrelerine ve toplumsal medyada yazanlara banko uymasınlar ve müşterek an ilk gidip aşılarını olsunlar. Bizim ne çektiğimizi müşterek Allah müşterek de kılıç biliyoruz. Eğer aşı olmazlarsa benim çektiğimi çekerler. Ben de inşallah buradan menfaat sokak elden aşımı olacağım. Bu bana müşterek öğüt oldu” ifadelerini kullandı.

"Aşısız hastalar çatal ağız varyantını baş döndürücü ciddi geçiriyor"

Özellikle aşısı sıfır hastaların ciğerlerinde elan müşterek tomar tutulumlar görüldüğünü ve hastalığın baş döndürücü ciddi seyrettiğini kail Kayseri kent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doktor Esma Eren de, “Hastamız ulaştığında koronavirüs ile enfekte şekildeydi. Akciğerinde batar dediğimiz tutulumlar vardı. Nefes darlığı ve gark hissi yaşıyordu. Yoğun bakım gereksinimi oldu. Kendi almış bulunduğu dem yetmediği için, faziletli müvellidülhumuza maruz cihazlarla desteklememiz gerekti.

Yaklaşık 20 gün denli dip bakımda strateji etmemiz icap etti kendisini. İkili cihazla kıymetlendirmek mecburiyetinde kaldık zira elan faziletli akımda müvellidülhumuza desteğine gereksinimi vardı. Bu biçimde strateji ettikten sonraları servise aldık hali rahatladığı için. Serviste de strateji ettikten sonraları hayırlısı ile taburcu edeceğiz. Bu aralar çatal ağız virüsü bilge görünüyor. Aşısız vatandaşlarımızda da ince ciddi seyrediyor.

Akciğerlerinde baş döndürücü yayılmış tutulumlar yapıyor. Tedavilerinde de baş döndürücü zorlanıyoruz. Hastalar baş döndürücü yıpranıyorlar. Bizim de baş döndürücü uğraşmamız ve çalışma vermemiz gerekiyor. Bütün bunların yaşanmaması düşüncesince yurttaşlarımıza aşı olmalarını kaynak ediyoruz” halinde konuştu.

Eren Kan
 

İLGİLİ HABER
Aşısız 8 maaş gebe avrat koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı Aşısız 8 maaş gebe avrat koronaya yenildi, bebeği kurtarıldı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler