USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

3 sene önceki antikorlarımız mutasyonlu virüsleri tanımıyor

Uzun ve ciddi devam eden gribal enfeksiyonların nedeniyle ilişik namına Dr. Vilda Barlas, “Pandemiden ötürü maskelerle ve açıklık yöntemiyle hoppadak Covid-19'tan değil topu topu teneffüs yolu enfeksiyonu eden virüslerden korunduk. 3 sene içinde vücudumuzdaki antikorlar çakılı k

3 sene önceki antikorlarımız mutasyonlu virüsleri tanımıyor
06-01-2023 11:08

Kış aylarının başlamısıyla beraberce keyif dalında en baş döndürücü konuşulan konulardan ortak tanesi levent boylu ve ciddi geçirilen gribal enfeksiyonlar. Covid-19 sonrası her insanın en baş döndürücü korkmuş bulunduğu hastalıklardan ortak tanesi bulunan gribal enfeksiyonlarla ilişik uzmanlar şimdilik korkulacak ortak bilinçlilik olmadığını söylüyor. Sürecin levent boylu devam eden peçe kullanımından sonraları basit geliştiğini kail İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Çocuk Gelişimi Bölümü Öğr. Üyesi ve Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Vilda Barlas ayrımsız sürede nedeni ile ilişik olarak, “Vücudumuzdaki antikorlar 3 senedir mutasyona uğrayan gribal enfeksiyon virüslerini tanımıyor” dedi.

Her sene kışın gelmesiyle gribal enfeksiyonlar karşısında vücudumuzun defans sisteminin harekete geçtiğini aktaran Dr. Vilda Barlas, “Kışın gelmesiyle beraberce yayımcı ki de virüslerde artım yaşanıyor. Virüslerin çoğalmasına ilişkin kendisine da fevk teneffüs yolu enfeksiyonları elan baş döndürücü peyda etmek az daha artıyor. Bu basit ortak proses ancak 3 senedir pandemi süreci geçirdik ve müddet içerisinde bizler peçe taktık. Bu sayede çabucak Covid-19'tan değil öteki topu topu teneffüs yolu enfeksiyonu fail virüslere huzur da masun olduk. Metabolizmamızın ortak defans sistemi var, ecnebi ortak virüs yahut bakteri bedenimize girmiş bulunduğu devir savaşır bir vaziyete geçiyor ve onlara huzur antikor oluşturarak uğraş veriyor. Bu harp anlaşılan ortak müddet bitmeme eder, virüs galip çıkarsa pestil oluruz, çıkmazsa dimdik ortak biçimde bitmeme ederiz.

“Tüm virüsler mutasyona uğrar ve bizim antikorlarımız en akıbet 3 sene önceki virüsleri tanıyor”

Zaman ortamında teneffüs yolu virüslerinin mutasyona uğradığını ancak bizim pandemi sürecinde mütebeddil virüslere verilen kalmadığımız düşüncesince emektar antikorlara eş olduğumuzu aktaran Dr. Barlas, “Virüsler baş döndürücü akıllıdır, Covid'ten de bildiğimiz kadar gelişigüzel sene yahut elan er süreçte mutasyona uğrayabiliyorlar. Bu 3 sene içerisinde vücudumuzdaki antikorlar çakılı kaldı, ancak virüsler mutasyona uğradı ve sonsuz antijen değiştirdiler. Şuanda da maskesiz dolaştığımız düşüncesince virüslere elan baş döndürücü verilen kalıyoruz. Vücudumuz mutasyonlu virüsü tanımıyor. Çünkü bizim antikorlarımız 3 sene önceki antikorlardır. Bu 3 sene ortamında dört başı mamur virüsler mutasyona uğradıkları düşüncesince vücudumuz onları tanımıyor” halinde konuştu.

“Bağışıklığa elan uyanıklık etmeli, enflüanza aşısını banko yaptırmalıyız”

Tanınmayan virüslere huzur da bedenin elan ortak tomar dayanım gösterdiğini ve zorlandığını hatırlatan Barlas rahatsızlıkların ahacık bu nedenle elan levent boylu ve ciddi geçirildiğinin altını çizdi.

Barlas muafiyet sistemine fazladan uyanıklık edilmesi icap ettiğini de vurguladığı açıklamasını şöyle sonlandırdı:

“Virüs bedenimize girmiş bulunduğu devir yayımcı ortak tepkime oluşuyor. Fakat bu kere tanımadığı ortak mutasyonu bulunduğu düşüncesince virüslerle uğraş elan levent boylu devam ediyor o nedenden hastalıklarımız da elan ciddi seyrediyor. Aslında vücudumuz kabilinden bildik virüsler ancak vücudumuz onları emektar vaziyetini belleklerine taşımış bulunduğu düşüncesince emektar antikorlar var. Bu nedenden harp levent boylu sürüyor. Bence korkulacak ortak gidiş yok. Şunun kadar düşünmemiz lazım; çocuklarımız elbette okula başladığında virüslerle karşılaştığında kesif pestil olup antikor geliştiriyorsa ayrımsız biçimde bizim de vücudumuz dünkü de olsa bu virüsle savaşacak, he pestil olacağız bekâr onlara huzur da antikor geliştirip atlatacağız. Beslenmeye uyanıklık yazar muafiyet sistemini çelimli tuttukları müddetçe bu proses de alışılagelen ortak biçimde ilerleyip akıbet bulacaktır. Bunun yanı esna banko enflüanza aşısı da yaptırmalıyız. Enfeksiyon geçirseniz fark ortak öteki çeşidine huzur hastalanmamak düşüncesince ailenin gelişigüzel gözyaşı bireyi aşıyı yaptırmalıdır.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3661+16
4Başakşehir FK3658+11
5Beşiktaş3655+6
6Kasımpaşa3652-4
7Alanyaspor3650+3
8Çaykur Rizespor3649-8
9Sivasspor3648-10
10Antalyaspor3645-6
11Adana Demirspor3644-2
12Samsunspor3642-8
13Kayserispor3641-12
14Konyaspor3640-11
15MKE Ankaragücü3639-4
16Gaziantep FK3638-10
17Fatih Karagümrük3637-3
18Hatayspor3637-9
19Pendikspor3636-30
20İstanbulspor3616-45
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler