Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor

Saç dökülmeleri ve yıpranmaları üzerine bilim verici Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, şuursuz mahsul kullanımına da yer vererek ehemmiyetli uyarılarda bulundu. Öztürk, çabuk kilogram kaybı düşüncesince bilgisizce meydana getirilen düzen bağı diyetlerin de saç dökülmes

Sağlık - 3 yıl önce

Günümüzde elden hoppadak her insanın yaşamış bulunduğu ve karşılamak düşüncesince nice yönteme başvurulan sorunlardan ortak tanesi de saç dökülmeleri. Her ne derece şimdi baş döndürücü adamların yaşamış bulunduğu ortak dava üzere gözükse de esasen hanımlar da saç dökülmelerinden enikonu şikayetçi. Bu manada İzmir Kavram Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk, saç dökülmeleri ve saç yıpranmaları üzerine hem bilgilendirmelerde bulunmuş oldu bununla birlikte şuursuz verim kullanımına ilgi çekti.

“Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor”Dr. Yasemin Erdem Öztürk, şahısların saç sorunu olduğunda internetten veya değişik kişilerden tahsil edilen duyumlara gereğince ayrışık mahsulat uygulanıldığından ötürü mesail yaşanabileceğini vurgulayarak, “Sağlık Bakanlığından ruhsatı sıfır ürünleri kullanmamak gerekiyor. Çeşitli renklerdeki sular adına bilinen mahsulat sektöre sürülüyor fakat zarfında ne işe yaradığını bilmiyoruz. Değil saça sürmek, ihtimal değinmek üstelik dokuncalı olabilir. İçinde saç çıkaran ortak obje olsa üstelik bunun dozu ve uygulaması kesinlikle olabilmektedir üzere rastgele ortak data olmaksızın internetten tahsil edilen bilgiyle verim kullanılmamalı. Bir hekime başvurmanız, makul dozda makul tedaviyi almanız gerekiyor. İlaç makul olsa üstelik belirlediğiniz düze size makul olmayabilir. Ürün arkadaşınıza güzel gelmiştir lakin size güzel gelmeyebilir. Size ilgilendiren taraf etkisinde bırakır ortaya çıkabilir, tek beklemediğiniz alerjik reaksiyonlar olabilir, saçınızı çıkaracakken orada ayrışık reaksiyonlarla saçınızın tek çıkmamasına illet olabilir” diye konuştu.

“Sıkı diyetler ondan sonra saç dökülebiliyor”Saç dökülmesinin, hem hanımlarda bununla birlikte baylarda görülebilen klinik ortak gidiş bulunduğunu kaydeden Dr. Yasemin Erdem Öztürk, “Bu hastalıkta umumi saç dökülmesi olabilir, bazısı dermatolojik hastalıklara ilişkin çıban izi bırakarak dökülmeler olanaklı veya ‘erkek tipi' dediğimiz, yalnızca karşı ve bayır noktasında bulunan dökülmeler olabilir. Erkek tipi saç dökülmesi, baylarda şimdi yoğun olmakla bu arada hanımlarda da bazısı hormon problemleri olduğunda görülebiliyor. Hasta bizlere vardığında önceki hastaya sorular sorarak saç dökülmesinin nedenini anlamaya çalışıyoruz. ‘Ne vakitten bu yana dökülüyor, günde müteaddit adet dökülüyor?' üzere sorular soruyoruz. mesela günde 80-100 arası saç teli dökülmesi normal. Ancak bu benzer artıp saçta seyrelmeye kez açtığında hasta, saç dökülmesi hastası adına ikrar ediliyor. mesela baş döndürücü hummalı düzen diyetler ondan sonra da saç dökülebiliyor. Gebelikten sonraları 2-3 ay içerisinde de baş döndürücü ağırbaşlı saç dökülmeleri olabiliyor. Kişinin rastgele ortak rahatsızlığı olabilir, ortak deva kullanması olabilir. Çünkü bazısı ilaçlar saç, müjgân ve grup dökebiliyor. Büyük ortak cerrahi harekât geçirildiyse veya ruhsal gerilim yaşanıyorsa saç dökülebiliyor. Tüm bunları konuşuyoruz. Saçı esenlik muayenesi yazar saç dökülmesinin tipini belirliyoruz ve ondan sonra bazısı araştırmalar istiyoruz. Demir eksikliği ve kansızlığı mevcut mı, guşa ile bağlılık rahatsızlığı mevcut mı, vitamin eksikliği varmı diye bakıyoruz. Bu testlerin sonuçlarında rastgele ortak eksi gördüysek bunları namına koyma neredeyse hastayı otama ediyoruz. Eğer eksi görmediysek şampuanlar, haplar, spreyler üzere umumi saç destekleri önerebiliyoruz” ifadelerini kullandı.

Saç kökünde harabiyet meydana getirecek derece sarımsak kullanımına dikkatErkek tipi saç dökülmelerinin umumi manada baylarda görüldüğünü fakat lupus, liken planus veya ahali ortada ‘saç kıran' diye tanıdık emraz bahis konusu olduğunda rastgele dü cinste de bu rahatsızlıkların görülme payı ortada ortak ayırt olmadığını tamlayan Öztürk, “Liken planus ve lupusta saç kökü harabiyeti de bulunduğu düşüncesince saç çıkışı az buçuk şimdi zor. O rahatsızlıkları şimdi er aşamada tutup belkili bulunduğu derece saç dökülmeden bloke etmek baş döndürücü önemli. O sebepten er teşhis ve tedaviye er doğmak önemli. Saç kıranda, saç kökü harabiyeti bulunmadığı düşüncesince o saçlar umumi manada baştan çıkıyor lakin gine de vaktiyle ve makul otama verilmeli. Yanlış tedaviler uygulanmamalı. mesela saç altına saç kökü harabiyeti meydana getirecek derece baş döndürücü ortak tomar sarımsak kullanarak alanı tırmalanma ettikten sonraları o alanda saçı çıkmayan hastamız oldu. Hâlbuki marazlı o işlemleri yapmadan bizlere başvursa şimdi makul tedavilerle saç kökü harabiyeti olmaksızın otama olabilecekti” dedi.

“Kimyasal teması ve baş döndürücü ortak tomar düzleştiriciden kaçının”Dermatolog Doktor Yasemin Erdem Öztürk başkaca saç bakımına müteallik tavsiyelerine bitmeme ederken şunları da söyledi; “Saçla bağlılık ortak şikayetiniz mevcut ise onunla bağlılık önlemler ikrar etmek lazım. Çok ortak tomar kimyevi temasından çekinmek lazım. Eğer kimyasallardan ötürü deforme olduysa, haricen meydana getirilen bakımlarla saçı müzaheret etmek lazım. Ancak bunlar umumi afiyet kurallarına makul halde yapılmalı. Hem ten hem keski bununla birlikte saç düşüncesince derneşik ve kararlı beslenmek, derneşik uyumak, stresten ırak ara vermek gerekiyor. Saçınızın yapısına makul şampuan çekmek gerekiyor. Kuru saça baş döndürücü ortak tomar fön, baş döndürücü ortak tomar düzleştirici işlemler yapmış olursanız saçın keratin yapısını bozarsınız. Bu işlemleri, saçınızın yapısına gereğince planlamak lazım. Her sabahleyin saçınızı düzleştiriyorsanız, baş döndürücü yaklaşan ve faziletli ısıyla saça değini oluyorsa kesinlikle keratin yapısını bozacaksınız. Aynı sürede daim boya yaptırıyorsanız daim hizmet da yaptırmanız lazım. Organik boyalar yeğleme edilebilir, keratin ve rutubet bakımları yapılabilir, saç maskeleri uygulanabilir. Mutlaka banyoda krem kullanılmalı, makul fırçalarla saç taranmalı, saçlar derneşik temizlenmeli. Eğer saç dökülmesi, saç uçlarının baş döndürücü kırılması, cansızlık, kepeklenme, kızarıklık, kaşıntı mevcut ise kişiyi kıymetlendirmek gerekiyor.”

“Sülfat içermeyen şampuan ürünleri kullanın”Deniz ve havuza girdikten sonraları saçlarda bazısı tebeddülat olabildiğini de tabir fail Dr. Erdem Öztürk sonuç olarak, “Mevsime gereğince saçta bazısı tebeddülat olabilir. Özellikle yazları havuzun kloru, denizin tuzu, güneşin tesiri ile bu arada saçlarda kuruma, yıpranma, kırılma, ölmüş fon üzere bazısı değişimler olabiliyor. Bu değişimlere müteveccih adına önerilerimiz olabiliyor. mesela ayrışık rutubet bakımları, keratin bakımları, ayrışık nebati ve uzvi ürünler ile meydana getirilen saç bakımları, saçın gövdesindeki kurumayı, yıpranmayı gidermeye araştırma görevlisi olabilir. Bunlar uzvi mahsulat elde edilerek evde de yapılabilir. Mutlaka sülfat içermeyen şampuanlarla saç yıkanmalı. Deniz ve havuzdan sonraları ortak an önceki duş alınmalı ve ondan sonra rutubet bakımları yapılmalı” sanarak laflarını sonlandırdı.

Ceren Atmaca - Sinan Yeniçeri - Salih Yılmazsoy

Haftanın Öne Çıkanları

Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonu Derin Toparlak'ın zamanı başarısı

2021-09-30 19:05 - Spor

Sıkı diyetler saç dökülmesine sebep olabiliyor

2021-10-01 12:16 - Sağlık

Rock ve tasavvuf sanatçısını buluşturan düet zevk topladı

2021-09-27 12:20 - Yaşam

Suyun rotası şura ile belirlenecek

2021-09-30 11:17 - Ekonomi

Almanya'da salname para şişkinliği 1993'ten bu yana önceki kere yüzdelik 4'ün üzerinde

2021-09-30 16:16 - Ekonomi

Korona virüsü dindiren cihaza altın madalya

2021-09-28 10:10 - Teknoloji

Kütahya'da Porsuk Çayı'ndan beslenecek kanalda sandallar yüzdürülecek

2021-09-28 20:57 - Yaşam

Türkiye'nin ihracatı ağustosta sabık senenin ayrımsız ayına gereğince yüzdelik 51,9 arttı

2021-09-30 10:41 - Ekonomi

TURKOVAC aşısı faz-3 emek harcamaları düşüncesince gönüllülere katılma çağrısı

2021-09-25 13:05 - Sağlık

İmalat sektörü firmalarının çalışkan büyüklüğü 10 yılda 4,6 katına çıktı

2021-09-30 11:27 - Ekonomi

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam