Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonu Derin Toparlak'ın zamanı başarısı

Spor - 3 yıl önce

İstanbul

Kolombiya'nın Santa Marta kentinde planlı CMAS Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonası'nda 5 bin mt. su üstü yarışında evren şampiyonu şekilde paletli yüzme açıkça su yarışlarında Türkiye'ye tarihindeki önceki evren şampiyonluğunu kazandıran Derin Toparlak, "İstiklal Marşı okunurken hissettiklerim yorgunluğumu unutturdu." dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Florya Sosyal Tesisleri'nde planlı matbuat toplantısına Derin Toparlak'ın indinde antrenörü Canberk Babaoğlu, Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin Özen, Bakırköy Ataspor Kulübü Başkanı Murat Bülbül, Bakırköy Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Bakırköy Ataspor Kulübü Kurucusu Sait Babaoğlu katıldı.

Zorlu süreçler geçirdiklerini kail Derin Toparlak, "Madalya aldıktan sonraları hepsi gücümü harcadığım düşüncesince aşırı yorgundum ancak kürsüde İstiklal Marşı okunurken hissettiklerim yorgunluğumu unutturdu. Bu süreçte benimle birlikte güruh insanoğlu vardı. Federasyonumuz, sponsorumuz hepsi gereksinimlerimizi karşıladı. En iri dayanak noktası ailemden geldi. Hepsine teşekkürname ediyorum." diyerek konuştu.

Yarışları değerlendiren Derin, "Kolombiya elan ilkin gitmediğim birlikte yer, kavi olacağını biliyorduk. Şartların kavi bulunduğunu biliyorduk. Oraya giderken amacım büyüktü. 5 bin mt. benim güzel oluğum birlikte mesafe. Hava koşulları da güzel değildi ancak yarıştım ve geriden gelmeme karşın birlikte numara oldum. Çok sevindim. Bundan ahir amacım bulunduğum konumu dayanak noktası edinmek ve arkamdan mevrut gençlere kip olmak." ifadelerini kullandı.

Canberk Babaoğlu: "Birlik olduğumuzda, ayrımsız şeye inandığımızda, birbirimizi desteklediğimizde gelişigüzel obje mümkün"

Derin'in elde etmiş olduğu şampiyonluğun güre sporculara kip olacağını aktaran çalıştırıcı Canberk Babaoğlu ise şunları kaydetti:

"Zor birlikte süreçti. Sabırla bekleyivermek zorundasınız ve akıllıcasına biçimde idman zorundasınız. En akıbet yarışa 2 kişioğlu gittik. 2019'da paletli yüzmenin büyüklerde önceki madalyasını aldı Derin. Bu elden birlikte çalıştırıcı ve sporcuyla yapılacak birlikte obje değil. Ailenin, federasyonun, iş insanlarının desteği ile bulunan birlikte şey. Bu desteği kabul etmek madalyadan elan iri kazanç. Madalyanın indinde kişilerin saygısını da kazandığımızı düşünüyoruz. Bu başarıdan sonraları nice güre sporcu, hayallerine elan iri bakabilirler. Dünya şampiyonu edinmek birlikte manzara değil. Birlik olduğumuzda, ayrımsız şeye inandığımızda, birbirimizi desteklediğimizde gelişigüzel obje mümkün. İnandık, savaştık, uğraştık ve vazgeçmedik. Güzel birlikte kâr aldık, ülkemize hayır olsun. Su sporlarında bu başarıyı ati götürebiliriz. Umarım nice güre kardeşim bu başarıları elan ati götürecek."

Bakırköy Ataspor Kulübü Kurucusu Sait Babaoğlu da 2014-2015 yılından itibaren paletli yüzmede gayret kazandıklarını söyleyerek, Derin'in, antrenörü Canberk ile günde tahminî 18 kilometrelik mesafeyi yüzdüğünü anlattı.

Özen: "Ülkemizin akıbet yıllardaki tesisleşmesi bu başarıları getiriyor"

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Şahin itina ise şunları aktardı:

"Derin'in ailesinin özverisini gelişigüzel yerde anlatıyorum. Onlar inanarak, usanmadan dayanak noktası verdiler. Derin bu spora geç eksik birlikte yaşta başlamasına karşın açıklık vermeden antrenmanlarına bitmeme ederek hedefine ulaştı. Gerçekten kip birlikte sporcu. Kulüp şekilde eş kabarmak da aşırı önemli. Kulübü de en iyisini vermeye çalıştı. Biz de federasyon şekilde elimizden geleni yaptık. Ülkemizin akıbet yıllardaki tesisleşmesi bu başarıları getiriyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza, Gençlik ve Spor Bakanımıza, Bakırköy Belediyesi'ne teşekkürname ediyorum. Devlet bu tesisleri yapıyor, oradan güzel sportmen boşaltmak bizim görevimiz. Derin ayrımsız sürede Yunanistan'da 3 yıl ilkin kostak Avrupa Şampiyonumuzdu. Derin'e, antrenörüne federasyon namına teşekkürname ediyorum. Büyük birlikte emekle bu başarıya ulaştılar. "

Anne Füsun Toparlak ise "Dünya şampiyonu anası edinmek iri gurur. Ciddi birlikte karı desteği vardı Derin'in etrafında. Bu yolculukta evren şampiyonu olacak diyerek amaç koymuştuk. Biz inandık, bizlere inananlar da vardı. Herkese teşekkürname ediyoruz." diyerek konuştu.

Derin Toparlak'ın sponsoru May Optik firmasının sahibi Mehmet Yinanç da 15 ay süresince sporcuya ve antrenörüne derneşik ifa yapacakları birlikte bütçe ayırdıklarını söyledi.

Basın toplantısının böylece Derin ve antrenörü Canberk Babaoğlu kendileri düşüncesince hazırlanmakta bulunan bökelik pastasını kesti.

Haftanın Öne Çıkanları

Paletli Yüzme Açık Su Dünya Şampiyonu Derin Toparlak'ın zamanı başarısı

2021-09-30 19:05 - Spor

Rock ve tasavvuf sanatçısını buluşturan düet zevk topladı

2021-09-27 12:20 - Yaşam

Suyun rotası şura ile belirlenecek

2021-09-30 11:17 - Ekonomi

Almanya'da salname para şişkinliği 1993'ten bu yana önceki kere yüzdelik 4'ün üzerinde

2021-09-30 16:16 - Ekonomi

Korona virüsü dindiren cihaza altın madalya

2021-09-28 10:10 - Teknoloji

Kütahya'da Porsuk Çayı'ndan beslenecek kanalda sandallar yüzdürülecek

2021-09-28 20:57 - Yaşam

Türkiye'nin ihracatı ağustosta sabık senenin ayrımsız ayına gereğince yüzdelik 51,9 arttı

2021-09-30 10:41 - Ekonomi

TURKOVAC aşısı faz-3 emek harcamaları düşüncesince gönüllülere katılma çağrısı

2021-09-25 13:05 - Sağlık

İmalat sektörü firmalarının çalışkan büyüklüğü 10 yılda 4,6 katına çıktı

2021-09-30 11:27 - Ekonomi

HackIstanbul siber kahramanlar yetiştirecek

2021-09-24 16:05 - Teknoloji

İlgili Haberler

FIFA Başkanı Infantino ile alakalı "özel uçak" anket dosyası kapatıldı

12:06 - Spor

Bayern Münih çeyrek finalde !

09:05 - Spor

Milan, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final biletini aldı

08:05 - Spor

Çalımbay: 'Fiorentina’dan korkmuyoruz'

02:05 - Spor

Isaac Cofie: 'İyi oynayacağız ve kazanacağız'

01:06 - Spor

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam