İkiziyle aynı kaderi yaşamaktan akıbet anda kurtarıldı

Diyarbakır'da koşa adına dünyaya mevrut erkendoğan 760 gramlık bebekler, ikizlerden birinin ölmesi sonrası öteki kardeşinde de aynı belirtiler görününce Nekrotizan Enterokolit rahatsızlığı tanısı konularak er müdahaleyle sonuç anda kurtuldu.

Sağlık - 2 yıl önce

Diyarbakır'da canlı Açıkgöz çifti, 27 haftalık erkendoğan adına 760 gramla doğan koşa bebeklerinden birinin dip ihtimam sürecinde döl yatağı şişkinliği ve kusması sonrası öldü. İkiz kardeşinde de aynı belirtileri ayırt fail aile, sevklerini istekle Çocuk Cerrahisi Uzmanına başvurdu. Yapılan tahliller sonrası bebeklerinde erkendoğan bebeklerin en ehemmiyetli bumbar rahatsızlığı bulunan kusursuz gelişemeyen bağırsaklar, içki dolaşımındaki değişikliklere ve enfeksiyonlara hassas bir duruma gelmiş şekilde bumbar dokusu dokunca ve delinme meydana getiren Nekrotizan Enterokolit rahatsızlığına yakalandığı öğrenildi. Acil ortak halde ameliyata tahsil edilen Defne bebek, meydana getirilen harekât sonrası koşa kardeşinin kaderini yaşamaktan akıbet anda kurtarıldı.

“Karınlarında şişme, yeşil safranlı gaseyan olur”

Defne bebeğin sağlığına kavuşarak doktorlarını ziyarete geldiğini kail Diyarbakır Memorial Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Taner Kamacı, bu cins rahatsızlıkların er tanısı ehemmiyetli bulunduğunu ve karınlarında şişme, yeşil safranlı gaseyan olabilir ve bok yapmaları durması belirtiler bulunduğunu kaydetti. Dr. Kamacı, “Hastamız 27 haftalık erkendoğan koşa adına bambaşka ortak merkezde dünyaya gelmiş. Bebeklerimizin mevlit sonrası dip ihtimam merkezi takiplerinde karınlarında ortak şişme olması ve ikizinin de aynı şişmeden kaynaklı kaybetmeleri sonrası eş hastanemize başvurdu. Hastamız Defne Berrayı ikrar etmemizle hikayesi başları, dip bakıma aldık. Değerlendirdiğimizde karnında şişme ve hassaslık vardı, barsaklarında maslahat bulunduğunu fikren film ve araştırma sonrası doğrudan ameliyata aldık. 760 gr. iken hastamızı cerrahi müdahale yaptık. Çok küçüktü, müeddep bağırsağında 12 santimlik delinme bulunduğunu Nekrotizan Enterokolit rahatsızlığı dolayısıyla delinmenin bulunduğunu belirleme ettik. Delinen noktayı açarak işlemi yaptık, 2 hafta dip ihtimam sonrası ikinci ortak cerrahi müdahale yaptık. Bağırsaklarını tekrar birleştirerek döl yatağı içine aldık” dedi.

Dr.Kamacı, “Bebeğimiz beslenmeye başladı, hastamızı sonrasından taburcu ettik. Hastamız bilgili ve bizi ziyarete mevrut onu hakeza dimdik gördüğümüz düşüncesince baş döndürücü mutluyuz. Bu maraz toy doğan bebeklerde bulunan ortak hastalık, bebekler doğduktan sonraları nedeni kusursuz adsız sansız ortak hun dolaşımı bozukluğu ve kangrene gitme hali oluyor. Birçok obje suçlanıyor ama stabil adına niçin bulunduğunu söyleyemiyoruz. Karınlarında şişme, yeşil safranlı gaseyan olabilir ve bok yapmaları durur” ifadelerine bulundu.

“Doğru sürede akıllıca yerde”

Yeni Doğan Uzmanı Dr. Mehmet Şah İpek, hastanın akıllıca sürede akıllıca yerde otama görmesiyle yaşama tutunduğunu vurguladı. Dr. İpek, “Bu bebeğimiz ikinci haftası sonrası ikizinin ölüm etmesiyle eş çeşidinden bizlere para aktarımı edilmesi üstüne mevrut ortak bebek. Geldiği devir umumi hali kötüydü, çabucak ameliyata aldık. Ondan sonraları güçlü ortak proses oldu. Uzun müddet izlem ettik, akıllıca sürede akıllıca yerde bulunduğunu düşündüğüm ortak kahramanımız oldu” sanarak konuştu.

“Bir taraftan mutluyuz öteki taraftan buruk”

İkiz bebeklerin babaları bulunan Hasan Açıkgöz, ikizlerinden bir tanesini kaybetmenin hüznünü yaşadığını aktararak yaşama tutunan kızının doktorlarına teşekkürname etti. Açıkgöz, “Kızım koşa çocuk adına dünyaya geldiler, 27 haftalık iken ayrımlı ortak hastanede doğmuşlardı. Kardeşinin karnı şiş ve yağmur etmesinden sonraları çocuğumuzun sevkini istedik, Dr. Mehmet Şah İpek ile görüşmemiz sonrası Dr. Taner Kamacı'nın danışmaları sonrası hastaneye sevki gerçekleşti. Getirildiği önce devir hastamızın çabuk ortak halde ameliyata girmesi ve bağırsağında ortak sıkıntının oluştuğunu söylediler. Hastamızı cerrahi müdahale ettik, kızımı o hastalıktan dobra ortak halde çıktı. hem mutluluğumuz mevcut bununla birlikte kardeşini yenilgi üzüntüsü de mevcut bizde. Kızımız Defne'nin yaşamımızda olması bizlere iri ortak talih kattı” biçiminde konuştu.

Murat Başal

Haftanın Öne Çıkanları

Spor Toto Süper Lig: Kayserispor: 1 - Antalyaspor: 0

2022-09-11 22:02 - Spor

Christian Atsu Hatayspor'da

2022-09-07 00:03 - Spor

Ek yerleştirmeyle 122 bin gence üniversiteli olma kapısı aralandı

2022-09-08 20:02 - Eğitim

'Gençlerde omuz çıkığı daha zor iyileşiyor'

2022-09-09 11:02 - Sağlık

Beşiktaşlı Josef, MKE Ankaragücü maçından sonradan almış olduğu cezaya gözyaşlarıyla itiraz etti

2022-09-10 17:02 - Spor

"Yılın çırağı" seçilen 14 yaşındaki Samet, özlük işini oluşturmayı hedefliyor

2022-09-07 17:01 - Yaşam

Ünlü oyuncudan annesine en acı görev

2022-09-09 18:01 - Magazin

Dünya Şampiyonası’nda bir bronz da Ali Cengiz’den

2022-09-11 23:02 - Spor

İkiziyle aynı kaderi yaşamaktan akıbet anda kurtarıldı

2022-09-13 15:03 - Sağlık

Depremde hasar gören mahallenin duvarları kadın muhtarın çabasıyla renklendi

2022-09-06 15:08 - Yaşam

İlgili Haberler

Yozgatlı hemşireler deprem dalında esenlik hizmetlerinde fariza aldı

11:07 - Sağlık

Bebeklerin gelişiminde uyudukları düz şişman ehemmiyet taşıyor

11:06 - Sağlık

Deprem bölgesindeki böbrek hastalarına diyaliz desteği

18:07 - Sağlık

Doç. Dr. Pelin Üstüner, 'Skara dönüşen aknenin tedavisi yok'

12:07 - Sağlık

'Travmalar diş sıktırıyor'

18:07 - Sağlık

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam