Futbol tutkusuyla toplamış olduğu eşyaları kurduğu müzede sergiliyor

Yalova'nın Armutlu ilçesinde canlı Bursaspor taraftarı Şahap Gümüş, dünyanın nice yerinden mevrut forma, kaşkol, pakt armalı porselen kabil eşyaları Bursaspor Sokağı'nda kurduğu müzede futbolseverlere açıyor.

Yaşam - 2 yıl önce

Yalova

Yalova'da canlı 70 yaşındaki Şahap Gümüş, taraftarı yer aldığı Bursaspor'un ismini haiz sokakta kurduğu müzede Türkiye'nin ve dünyanın değişik noktalarından mevrut formaları, grup kaşkollarını, pakt armalı porselenleri, fotoğrafları ve nice eşyayı sergiliyor.

Henüz 10 yaşlarındayken Bursaspor taraftarı bulunan evli ve 2 kız babası Gümüş, ilçede etraflıca seneler oto sargaç tamirciliği yaptı.

Bursaspor'a bulunan aşkı zımnında yaşamını yeşil-beyaz renklerle donatarak sürdüren Gümüş, takımını herhangi ortak şartta destekledi. Futbola bulunan tutkusuyla her insanın hürmet duyduğu Gümüş düşüncesince harekete güzeşte zamanın kaymakamlık belediyesi, evinin de bulunmuş yer aldığı sokağa "Bursaspor" ismini verdi.

Yenilgileriyle üzülüp, başarılarıyla sevindirmiş yer aldığı Bursaspor'un 2009-2010 sezonunu böke tamamlamasıyla en iri mutluluğu canlı Gümüş, gine şampiyona kupasının ilçeye gelmesini sağladı.

Takımına sevgisini tek devir kaybetmeyen Gümüş, bu bağlılığını Bursaspor Sokağı üstünde namına ilişik arsada kurduğu "Anılar Hayaller Müzesi"nde, toplamış yer aldığı malzemelerle yaşatmaya bitmeme ediyor.

Müzede, dünyanın nice yerinden değişik takımlara ilişik bir fazla aşırı imzalı 400 forma, atkı, kaşkol, logo, çağ üzere mahsulat bulunduran Gümüş, başkaca bugüne denli maçlarda çekilen fotoğraflar ile emektar ev eşyalarına da arazi veriyor.

Takım ayırt etmeksizin herkesi parasız belirgin bulunan müzesini gezmeye çağırma fail Gümüş, imgesel bulunan ve Yalova plakasından ilham alınarak 777 takımdan Bursaspor ile Yalovaspor'un yapılış yılı bulunan 1963 skor formayı müzesinde teşhir etmek istiyor.

"Her takımın maçına giderim"

Yeşil ve parafin renklerle donattığı müzesini gezdiren Gümüş, AA muhabirine, sporun herhangi ortak dalını aşırı sevdiğini ve çocukluğundan itibaren Bursaspor taraftarı bulunduğunu söyledi.

1964 senesinde yeşil-beyaz renklere kıstak verdiğini özetleyen Gümüş, "Hala da bitmeme ediyor. Bütün deplasmanlara gitmişimdir. Hayatımın en iyi maçı; Beşiktaş'ı 2009 senesinde 3-2 yendiğimiz müsabakaydı. Beşiktaş başkanının yer aldığı yerde maçı seyrettim. Şampiyonluk kupasında da Bursa'daydık Armutlu olarak. O kalp anlatılmaz, hoppadak yaşanır. Allah ortak henüz gösterir mi bilmiyorum lakin ego göremem artık. Ben herhangi ortak takımın da maçına giderim. Bende ayırımcılık yok. Ben sporu seviyorum." diyerek konuştu.

Bursaspor'un şu anki niteliğine aşırı üzüldüğünü de tamlayan Gümüş, endamsız müddette emektar ihtişamlı günlerine ulaşmasını dilek etti.

"Sadece Türkiye değil dünyanın herhangi ortak yerinden gelenler oluyor"

Yıllarca nice pik gittiğini ve nice armağan aldığını tamlayan Gümüş, biriken eşyaları gitmek düşüncesince müze kurmaya değişmeyen verdiğini dile getirdi.

Müzeyi 3 sene ilk kurduğunu ve elindeki malzemeleri sergilemeye başladığını özetleyen Gümüş, burayı açtıktan sonraları dünyanın nice yerinden ziyarete gelenler bulunduğunu belirtti.

"Sadece Türkiye değil, dünyanın herhangi ortak yerinden gelenler oluyor." diyen Gümüş, laflarını şu şekilde tamamladı:

"Gelenlerin bütünü hakeza ortak yerde hakeza ortak müze bulunmasına şaşırıyorlar. Televizyondan karşılaşma kesilmeme etmek ile sahada karşılaşma gelmek üzere olmaktadır buraya gelindiğinde. Müzeyi talip dünya parasız gezebilir. Her takımın taraftarını beklerim. Burada emektar çömlek çömlekten paraya denli binlerce pırtı da var. Herkesin takdirini çekme ihtimali bulunan şeyler mevcut yani. Buradan dünya kıvançlı ayrılıyor. ABD'de Boston'dan mevrut biçim caba var. Almanya'dan, İtalya'dan, Afrika'dan, şu demek olmaktadır ki dünyanın herhangi ortak yerinden biçim geliyor. Hayalim 777 takımdan 1963 formayı müzede sergilemek. İnşallah gerçekleşir."

Haftanın Öne Çıkanları

Ünlü estetikçi çaldı, Bediha Akartürk söyledi

2022-09-19 15:04 - Magazin

"2. Maden Kurtarma Yarışması" başladı

2022-09-20 19:02 - Ekonomi

Milli boksör Rabia'nın amacı sabık yıl sıhhatsiz artan bökelik hayaline ulaşmak

2022-09-23 12:02 - Spor

Togg Konsept Akıllı Cihazı'nın Türkiye'deki toy durağı Galataport İstanbul oldu

2022-09-20 17:03 - Teknoloji

Turkcell Genel Müdürü Murat Erkan, BM’de dünya telekomünikasyon sektörünü temsil etti

2022-09-20 18:02 - Teknoloji

'Omicron’da tat ve koku kaybı yaşayanların yüzde 50’sinde depresyon görülüyor'

2022-09-20 11:03 - Sağlık

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Dünya Şampiyonası mesaisi başlıyor

2022-09-23 11:02 - Spor

Iğdır'da tedavisi sonrası bırakılan kartal uydu vericisiyle izleme ediliyor

2022-09-22 11:02 - Yaşam

Aşı karşıtı bulunduğu iddia edilen doktor canlı yayında konuştu

2022-09-21 19:02 - Sağlık

Kars'ta sezonun önceki gravyeri tezgahlardaki yerini su kamışı eşliğinde aldı

2022-09-23 14:01 - Yaşam

İlgili Haberler

Şanlıurfa'da esirgeme altındaki ceylanlar depremi kayıpsız atlattı

13:06 - Yaşam

Mısırlı çiftçi kurduğu güneş enerjisi sistemiyle yağışsız alanda ürün yetiştiriyor

12:08 - Yaşam

Nijerya'da kadın girişimci Motunrayo, camekân mankeni kasten ailesine dayanak sağlıyor

21:07 - Yaşam

Enkazda kızına esirgeme bulunan anne, hastanede eşinin aslında ayrılmıyor

20:07 - Yaşam

Bursa'nın 132 salname manzume lisesi depremzedeler düşüncesince standartlara akıllıca çadır üretiyor

19:06 - Yaşam

Günün Manşetleri

81 ilin gazeteciler cemiyeti başkanı Trabzon’da bir araya geldi

15:00 - Gündem

Türk savunma sanayisi SAHA EXPO'da iddiasını ortaya koydu

14:38 - Ekonomi

Ahıska Türkleri, 77 sene esbak sürgünde yaşadıkları acıları hafızalarından silemiyor

14:28 - Yaşam

Milli çalıştırıcı 15 yılda binlerce gence muaythai ve kick boksu sevdirdi

14:15 - Spor

Gölcük Tabiat Parkı'nda ara tatil yoğunluğu yaşanıyor

14:08 - Yaşam