USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Vestel'in yenilikçi ürünleri Berlin'de görücüye çıktı

IFA Fuarı Almanya'nın başkenti Berlin'de kapılarını açtı. 30'uncu kere fuardaki yerini meydan Vestel, tamamı süreçlerinde sürdürülebilir yollar kullanarak ürettiği yenilikçi ürünlerini sergiliyor.

Vestel'in yenilikçi ürünleri Berlin'de görücüye çıktı
01-09-2022 19:05

Almanya'nın başkenti Berlin'de planlı IFA Fuarı kapılarını açtı. 3 bin metrekarelik standıyla 30'uncu el fuardaki yerini meydan Vestel, topu topu süreçlerinde sürdürülebilir yollar kullanarak ürettiği yenilikçi ürünlerini sergiliyor. Vestel CEO'su Turan Erdoğan, evren kaynakları üstündeki baskının etkilerini kısıntı ve dünyayı hâlâ dobra borda bordaya arazi etme çalışmalarına çaba kesmeden bitmeme ettiklerini söyledi.

“Döngüsel ekonomiyi müşareket kültürümüze bütünleşmiş ediyoruz”
Şirketin yaşamı kolaylaştıran, erişilebilir ve zeki ürünleriyle maşeri ve çevresel yarar meydana getiren borda bordaya uygulayım bilimi firması olmayı hedeflediklerini tamlayan Vestel CEO'su Turan Erdoğan, “Teknolojimizin kuvvetiyle topu topu bedel zincirinde insanoğlu odaklı dönüşümü gerçekleştirmek, kemiksiz el değmemiş emisyonlu tutum düşüncesince yeni iş modelleri kurgulayarak döngüsel ekonomiyi müşareket kültürümüze, iş yapış şeklimize bütünleşmiş ediyoruz. Çevresel ve maşeri yarar oluşturarak, geleceğin gereksinimlerini karşılayan ve yaşamı kolaylaştıran analizör üretmek, anne izleme yerlerimizi oluşturuyor. Bu doğrultuda 30'uncu el katılımcısı olduğumuz IFA'da mahveden elektroniği, parafin eşyalar, zeki ürünler, elektrikli taşıt yükleme cihazları, hevesli ekranlar, otomotiv ve pil çözümlerinden oluşan yeni ürün yelpazemizi topu topu dünyaya tanıtıyoruz” diyerek konuştu.

Turan Erdoğan, “Teknolojik trendlere ve sayısal dönüşüme önderlik ederken, ürün ve hizmetlerimizde sürdürülebilirliğe odaklanıyoruz. Malzeme kullanımımızda, tasarımlarımızda, istihsal süreçlerimizde ve adanmış sonrası hizmetlerimizde sürdürülebilirlik çalışmalarımıza çabucak bitmeme ederken, kullanıcılarımızı da bu sürece müdahale eylemek düşüncesince ürünlerimizi erke ve su tasarrufu yüksek, besin israfını karşılayıcı teknolojilerle üretiyoruz. Bu sene IFA'daki standımızda da sürdürülebilirlik ve mevzi temasını işledik. Artık çabucak uygulayım bilimi elde kılmak yetersiz, bunun indinde istihsal süreçleri ve ürünleriniz çevreye duyarlı, üste çevreye yarar sağlayıcı nitelikte olmalı. Eskiden salt uygulayım bilimi konuşurken, demin teknolojimizle sürdürülebilir borda bordaya hayattan bahsediyoruz. Vestel namına ürettiğimiz mahsulat dünyanın 158 ülkesinde kullanılıyor, bu çevresel açıdan baş döndürücü şişman borda bordaya etki. Biz mevzi dostu zeki ürünlerimizle nihai tüketicilerin de çevresel etkilerini azaltmaya araştırma görevlisi oluyoruz” dedi.

Batarya çözümlerinde yeni borda bordaya adım
Uzun senelerdir e-mobilite dalında yatırımlar karşılayıcı Vestel, insana hususi pil çözümleri ile bu alandaki teknolojiyi borda bordaya aşama öteye taşıyor. Elektrikli araçlara geçişte nitelik beklentileri artarken, Vestel de çiftteker sektöründeki ortaklarıyla beraberce insana hususi pil çözümleri geliştiriyor. Konuyla ait açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Vestel çabucak borda bordaya ürünü üretip, satmanın ötesinde nihai tüketicilerin gereksinimlerine müteveccih analizör üreten borda bordaya şirket. Sürdürülebilir borda bordaya erişim alternatifi bulunan elektrikli bisikletlerin sayısındaki artışa koşut olarak, bu bölgede insana hususi pil çözümleri sunuyoruz. Aynı sürede elektrikli süpürgeler, hareketli televizyonlar ve afiyet endüstrisi düşüncesince de bataryalar üretiyoruz. Gelecek senenin evvela çeyreğinden itibaren, telekom ve şems enerjisi sistemlerinde beğenilen hâlâ faziletkâr kapasiteli erke ambarlama meslek bataryaları da sahada olacak” diyerek konuştu.

Vestel, IFA'da elektrikli çiftteker bataryaları, pille etkin göstergeç ve şarjlı sert süpürgelerinin yanı esna önümüzdeki sene sektöre çıkma bulunan telekom ESS bataryasının maketini de sergiliyor.

Yerli istihsal bataryalı amudi süpürge IFA'da tanıtıldı
Vestel domestik çiftteker bataryasının üretiminin peşi esna domestik istihsal bataryalı amudi süpürge üretimine de imza atıyor. Küçük ev aletleri kabilinden ithal oranının faziletkâr bulunduğu ürün gamında domestik pil üretimi ile diyar ekonomisine yardım sağladıklarını tamlayan Erdoğan, ”Batarya üretiminde edindiğimiz tecrübemizi demin de önemsiz ev aletlerinde kullanıyoruz. İlk kere özlük süpürgemizde özlük üretimimiz bulunan pil kullanacağız. Türkiye'de geliştirdiğimiz teknolojimizi dünyanın 158 ülkesine ulaştırarak sektörümüzde 24 senedir kesintisiz dış satım şampiyonuyuz. Türkiye ekonomisine sunduğumuz katkıyı rastgele güzeşte şems açık açık tezyit maksadı ile yatırımlarımıza bitmeme ediyoruz. Katma kıymeti faziletkâr uygulayım bilimi ihracatında Vestel'in payını artırarak, büyümemize sürdürmek istiyoruz” dedi.

Tasarım ve üretimi bütün bütün domestik kaynaklarla meydana getirilen ve disiplin üretimine başlanacak bulunan şarjlı sert tip süpürge Vestel S50, IFA'da katılımcılardan şişman ilişik gördü. Vestel S50; mıknatıslı duvara asık aparatı, yegâne şarjla 80 dk'ya vasıl emek hasretmek süresi, müsait destekleme sapı ve müsait iklim depar belgesi delikleri kabilinden özellikleriyle öne çıkıyor.

İlk kere domestik istihsal pil ile satılacak şarjlı sert tip süpürge olma ayrıcalığı haiz Vestel S50'nin bire borda bordaya sürede ihraç edilmesi de planlanıyor.

"Enerji tüketiminin kontrolü bundan sonra kullanıcıda"
Enerji yönetiminin sürdürülebilir borda bordaya evren düşüncesince eğer olmazsa olanaksız bulunduğunun altını çizen Erdoğan, şunları söyledi: “Sürdürülebilirlik hedeflerimize erişmek düşüncesince değişik bölgelerde IoT teknolojilerini kullanıyoruz. Tüketicilere, hâlâ uyumlu, hâlâ zeki borda bordaya avlu deneyimi arz hedefiyle, arsıulusal HCA ve IFTTT kabilinden IoT platformları ile çalışıyoruz. Bu şekilde, cihazlar ile hizmetler ortada erke yönetimini kolaylaştıracak zeki senaryolar oluşturulmasını da muhtemel bir duruma getirmiş oluyoruz. Örneğin, erke tüketimini yönetmenin evvela adımı, bu tüketimin ölçülmesinden geçiyor. Akıllı Fatura (The Easy Bill) sayısal hizmeti sayesinde, Vestel kablosuz danışma teknolojili klimaların erke tüketimi izleme edilebiliyor. Bu sayede erke kullanması hedeflenen satmaca miktarının yüzdelik 80'ine vardığında kullanıcıya ihtar bildirimi gidiyor. Fatura limiti aşıldığında ise zeki iklimleme cihazı hudayinabit namına artırım moduna geçerek, erke tüketimini azaltıyor.”

"2021 senesinde işlenmemiş plastik kullanımını 5 bin 338 titrem azalttı"
İklim değişikliği ile birlikte, dünyanın huzur karşıya bulunduğu en şişman tehditlerden birisi bulunan plastik kirliliğinin azaltılması hesabına da üstlerine düşeni yaptıklarını kail Erdoğan, “2020 - 2023 yılları arasında, Türkiye'deki İş Dünyası Plastik Girişimi'nin (İPG) borda bordaya parçası namına 10 bin 799 titrem plastik azaltmayı üstenme etmiştik. Bu konudaki faaliyetlerimizi ürünlerimizdeki plastik kullanımını çabucak indirmek değil, muhtemel bulunan yerlerde ağız ağıza akıbet hasretmek neredeyse sürdürüyoruz. Bu çalışmalarımız kararında da 2021 yılı içre işlenmemiş plastik kullanımını 5.338 titrem azaltarak ehemmiyetli borda bordaya başarıya imza attık” dedi.

"Sürdürülebilir ambalajlarla döngüsel ekonomiye katkı"
Çevre üstündeki etkiyi en uzuv tenzil maksadı doğrultusunda ambalaj tasarımında sonsuz namına tensikat yaptıklarını kail Erdoğan, belli ürünlerde yığma materyali namına beğenilen EPS adına oluklu mukavva kullanımına da geçtiklerini belirtti. Erdoğan şöyleki konuştu: “EPS'in üretiminde oluklu mukavvaya mucibince 3,5 büküm hâlâ borda bordaya tomar erke tüketilmesinden ötürü, bu düzelme erke tüketimini de azaltıyor. 2021 yılında, EPS kullanımını 64 titrem azaltırken, oluklu mukavva kullanımını taahhütlerimiz doğrultusunda hâlâ da artırmayı hedefliyoruz. Vestel olarak, ağız ağıza arka dönüştürülmüş kağıtlardan elde edilmiş FSC Recycled (Geri Kazanılmış) sertifikalı karton ambalaj programımız ile de mesul kağıt tedariki taahhüdümüzü genişletmeye bitmeme ediyoruz. Bu kapsamda, biyoçeşitlilik ve tabii kaynaklarda kemiksiz eksilme yaşanmaması düşüncesince hayattaki ormanların mesul yönetimini destekliyor, bu sayede döngüsel ekonomiye katkıda bulunuyoruz. 2021 senesinde 19 bin 791 titrem arka dönüştürülmüş karton kullanarak 336 bin 441 ağacın kesilmesinin önüne geçtik.”

Fuarda sergilenen mahsulat huzur şu bilgiler verildi:
Kendi faaliyetlerinin yanı esna bireylerin de sürdürülebilir borda bordaya dünyaya yardım sağlamaları düşüncesince çevreci teknolojiler geliştiren şirket, bu ürünleri IFA 2022'de görücüye çıkardı. Şirketin standında arazi alan, çamaşırdan suya güzeşte dar düzeydeki elyaf parçacıklarını filtreleyerek, boşaltma edilen su ile atılmalarını karşılayıcı Mikrofiber Filtreli Çamaşır Makinesi uyanıklık çekiyor. Su kaynaklarını ve canlıların sağlığını koruyucu bu uygulayım bilimi ile Vestel, tabii kaynaklar üstündeki baskının azaltılmasını hedefliyor.

Su ve arıtıcı karışımını, tambur içre 20 değişik noktadan çamaşırın üstüne püskürten Hydroboost teknolojili çamaşır makinesi ise değişik programların sürelerini gösterge ve ağırlık kapasitelerini açık açık tezyit yararları ile su ve devir tasarrufu sağlıyor. Dose-On teknolojili çamaşır makinesinde ise rastgele yıkamadan evvela hafifletici ve arıtıcı eklemeye gerekseme kalmıyor. Çamaşırın kirliliğine ve yüküne mucibince arıtıcı ve hafifletici dozajını hudayinabit ayarlayan bu teknoloji, kullananların yaşamını kolaylaştırırken extra kimyevi kullanımının da önüne geçiyor.

Ek kimyevi dezenfektan maddeler görmek istemeyen kullanıcılar düşüncesince çamaşırlarda faziletkâr düzem hıfzıssıhha sağlayan, UV-C ışınları ile bakteri ve virüsleri ortadan kaldıran PureBeam+ teknolojisi ise hem su tasarrufu sağlamakta hem de extra kimyevi kullanımını engelliyor.

Çamaşır kurutma makinelerinde ise Sonic Steam teknolojisinin yardımıyla, çamaşıra kudret fail buğu kırışıklıklar azaltılırken (2 büküm hâlâ az kırışıklık), hijyenik, tecdit ve bedava ütüleme olanağı da sağlanıyor. Cross Dry teknolojisi ile de kullanıcılara anadan görme sistemlere nazaran yüzdelik 30 hâlâ aceleci kurutma süresi sunuluyor. Ayrıca su arka avantaj özelliğiyle kurutma makinesinde birleşen su, çamaşır makinesinde kullanılabiliyor. Böylece, kullanıcılar su tasarrufu yapabiliyor.

A+++ - yüzdelik 20 Enerji Sınıfı Çamaşır Kurutma Makinesi en mevzi dostu frigorifik gazlardan birisi bulunan R290 kullanıyor. R290 frigorifik gazının küresel ısınmaya hastalık olma potansiyeli, başka frigorifik gazlardan 500 büküm hâlâ az olma özelliğinde. 7 ila 14 kg kapasiteye erbap G Serisi çamaşır makineleri yeni tambur modeli, yeni taraf açık oturum ve yeni yıkama teknolojileri içeriyor; başkaca yüzdelik 20'ye vasıl erke tasarrufu sunuyor. Ayrıca, bu serinin çağcıl ve opsiyon tasarımlı arama panelleri de kullanıcılara suhulet ve biricik borda bordaya çamaşır yıkama deneyimi sunuyor. Sürdürülebilirlik, G serisinin anne temalarından bir tanesini oluşturuyor.

Daha az deterjan, hâlâ konuşu yıkama
Şirket, etki makinesi segmentinde mevzi ve kullanıcı dostu Dose-on teknolojisini yaşama geçiriyor. Bu teknoloji, rastgele seferinde arıtıcı eklemeye lazım kalmadan yıkama yaparken, pislik düzeyini algılayıp arıtıcı kullanımını hudayinabit namına düzenliyor. Bölyece Dose-on teknolojisi, kimyevi kullanımını düşürerek hem doğaya maruz ziyanı azaltıyor hem de konuşu yıkama fırsatı sunuyor.

Negatif iyonlar ile kan önlemenin yanı sıra, Vestel Bulaşık Makineleri içeride muhtemel bulunan en dobra hıfzıssıhha koşullarını peydahlamak neredeyse UV teknolojisi ile de donatılıyor. Vestel'in en akıbet PureBeam Pro+ teknolojisi ile üçüncü sepet dalında oluşturduğu kısır bölgede ise cep telefonları, anahtarlar, güven kartları vs. kabilinden topu topu kalemler de su kullanmaksızın kısırlaştırılmış edilebiliyor. Ayrıca barındırdığı SonicWash teknolojisi ile de saatler, gözlükler ve cevahir kabilinden mahsulat de bulunan yıkama niteliklerini sınırlamaksızın etki makinesinde yıkanabiliyor. Auto Clean Filter Teknolojisine erbap bulunan Vestel Bulaşık Makinesinelerinde ise mikrofiltre çevresine yerleştirilen yeni borda bordaya fırlamış sistemi ile kullanıcının mikrofiltre tasfiye sıklığı azaltıldı. Piyasaya yeni sunulacak bulunan Auto Glass Safe etki makinesi ise suyun çetinlik ayarlarını hudayinabit namına kendisi yaparak, devir içre cıncık eşyalar üstünde meydana mevrut aşınmanın da önüne geçiyor. Vestel'in IFA'da tanıttığı Self Heating teknolojisi ise etki makinelerindeki durulama suyundan mevrut ısıyı kullanarak kurutma performansını artırıyor.

Gıda israfını karşılayıcı zeki buzdolapları
Şirketin besin israfını önlemeye müteveccih yeni envarter izleme teknolojisi Full Indoor frigorifik kapağının içindeki mamüllerin takibini yapıyor. Full Indoor sisteminde bulunan EggMinder teknolojisi, buzdolabındaki yumurtaların sergen ömrünü ve miktarını izleme ederek, yumurtaların geriye kesirler sergen ömrüne mucibince yeşil, solgun ve al kazanmak neredeyse üç değişik nitelik ile bilgilendirme yapıyor. IntelliShelf teknolojisi ise frigorifik kapağının içindeki raflarda arazi meydan mamüllerin ağırlığını, tazeliğini ve akıbet istimal tarihlerini izleme ediyor. Kullanıcılar ürünlere ilişkin bu detayları Vestel Evin Aklı ve VeeZy uygulamaları üstünden yahut raftaki LED göstergeler üstünden izleme edebiliyor.

VitaMod teknolojisi ise şems ışığını imitasyon ederek, buzdolabındaki sebzelere körpelik veriyor. VitaMod teknolojisi ile sebzelerin içeridiği C vitamin ve antioksidan aktiviteleri faziletkâr seviyelerde tutularak, tazelikleri hâlâ etraflıca müddet korunabiliyor. FreshCheck kan sensörü ise buzdolabındaki semere ve sebzelerin tekemmül periyodunu izleme ederek, körpelik düzeyleri huzur kullanıcıları bilgilendiriyor.

Vestel'in başka besin israfını karşılayıcı VacuumJar ve VacuumBag ürünleri de 8 büküm hâlâ etraflıca sergen ömrü sağlıyor. Vakum torbası özelliği, kullanıcılara küsurat yiyecekleri vakumlayarak körpe ve dimdik destekleme imkânını sunuyor. VacuumJar teknolojisi ise kavanoz kabilinden hıfız kaplarında arazi meydan likit besinleri vakumlayarak etraflıca müddet körpe namına depoluyor.

Geri dönüştürülmüş ankastre fırın ve ocak
Vestel'in IFA'da öne çıkan mamüllerinden birisi de arka dönüştürülmüş ankastre fırın ve ocak. Bu ürünlerde beğenilen ve üretimi Vestel kabilinden kaynaklanan topu topu plastik parçalar, yüzdelik 100 arka dönüştürülmüş plastik hammaddeden üretildi. 60cm gazlı ankastre cıncık ocakta, arka dönüştürülmüş metalden hanuman ızgarası, arka dönüştürülmüş cıncık pişirme yüzeyi ve arka dönüştürülmüş alüminyum yanıcılar kullanılırken, bu ürünün komuta düğmeleri de nesiç ip artıklarından üretildi.

Sürdürülebilirliği envestisman icra ettiği alanlara da haiz şirket, elektrikli taşıt kullanımın yaygınlaşmasının dünyanın geleceğinde ne derece ehemmiyetli bulunduğunun farkında bulunan borda bordaya müşareket namına hücre çarpıyor. Bu doğrultuda elektrikli araçlara yükleme çözümü sunan şirket, Iberdrola, E.ON, Eneco kabilinden dünyanın önde mevrut erke şirketleriyle icra ettiği arsıulusal iş birlikleriyle Avrupa'da EVC'lerin yaygınlaşmasına önderlik ediyor. Vestel'in Ar-Ge faaliyetleri kapsamında geliştirdiği ve dünyanın ciharıyek yanına ihraç etmiş bulunduğu Elektrikli Araç Şarj Cihazları (EV Charger) yeni dizayn ve geliştirilen özellikleriyle IFA'da bu piyasanın zevkine sunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
KÖŞE YAZARLARI TÜMÜ
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3699+65
2Fenerbahçe3693+61
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Eski Günler